Dagens uteritt

Idag red jag som sagt och mötte Denise. Tror ni inte att jag glömde kameran? Jo självklart.
I alla fall så red jag på en ganska lång asfalts sträcka i ca 15-20 min. Sedan red jag in i en skog, kan tillägga att i början och i slutet av skogen var det väldigt blött och även lite här och där men det fixade Pilen galant. Efter ca 15-20 min i skogen kom jag ut på en grusväg. Travade och skrittade på den tills jag kom till en korsning då tog jag höger, sen efter ett tag kom jag till en till korsning och då tog jag till vänster. Sen så följde jag vägen fram till en bro och där mötte jag Denise på Farin. Vi vände och red åt det håll jag kom ifrån och red tillbaka. Vi filmade även varan lite när vi galopperade och det blev en och en annan galopp tävling men Pilen vann! Fick även in lite travar trav här och där vilket var väldigt roligt!
Efter ett tag sa vi hejdå och Denise vände om och jag fortsatte hem. Red samma väg tillbaka som jag red det. Var ute i ca 2,5 idag och det har varit väldigt roligt!

Imorgon blir det antingen dressyr i paddocken elr dressyr på gräs-körbanan. Dock inte så hårt då han gick ganska hårt idag men litegrann! På kvällen ska jag även åka till Elgiganten och kolla på system kamera med pappa! Håll tummarna för att jag kommer hem med en!
Bild från i lördags!

Min fina häst

En bild säger mer än tusen ord...
<3<3<3<3<3<3

Bio

Har varit med syrran på bio under kvällen. Vi såg den nya Tintin filmen och måste säga att det var riktigt bra!
Skriver lite senare om dagens ridtur med Denise!

Dag 9 - Mitt bästa hästminne.

Dag 9 - Mitt bästa hästminne.
Det bästa hästminnet måste ha varit när jag köpte Pilen. Stunden då dom kom med honom och förra ägaren lämnade över honom till mig!
En av dom första bilderna från när Pilen kommit hem till mig!

3 till

Här är 3 till bilder från Rommeheds stallklubbs KM i hoppning den 10/9-2011.
Fotona är fotade av Yohanna Karlsson och dom är riktigt snygga!
Ignorera min blick, mina miner och min sits!xD

System kamera

På tisdag ska jag åka och kolla på system kamera med min pappa! Ska bli riktigt kul att ha en system kamera, hoppas jag får med mig en hem på tisdag!
Ska kanske ha en sånn här:
(Bild från google)

Fredag @ Lördag @ Söndag

Tänkte berätta lite om vad jag gjort i helgen börjar med:
Fredag:
I fredags hängde Denise med till stallet. Men innan det var vi till Dollar och köpte godis, till Hemmakväll och hyrde film (En film till min lilla syster, Hur många lingon finns i världen och Quarantine 2) sedan åkte vi hem till min mormor och morfar och sen till stallet.
Jag mockade medan Denise fixade krafft och packade hö. Efter det hämtade vi in Pilen och gjorde i ordning honom.
Vi körde markarbete/dressyr även idag och han gick jättefint i dressyren och han var väldigt trevlig att "hoppa".
Tappade stigbygeln 1 gång haha, men det gick i alla fall bra. I slutet "hoppade" jag även utan stigbyglar 3-4 ggr. Det var super kul!
Sedan fick Denise hoppa upp och rida lite hon också! Vilket oxå gick bra såklart!
En film från när jag red dressyr under ridpasset:
Lördag:
Idag red jag ut en sväng i början och han gick hur fint som helst i skritt och trav, jag red barbacka. Sedan red vi paddocken vilket inte gick lika bra. Men men det kan inte alltid gå bra. La lvolter i skritt och trav, red på rakt spår, serpentiner m.m. Tog sedan lite galopp vilket uppskattades. Hoppade sedan av och släppte honom så han fick springa lite själv. Hihi han föredrar att ta fram sin travar trav istället för att fatta galopp direkt när man står på marken.
Ja det var väl lite om lördagen, sov även hos mormor och morfar och Molle var med. Mormor och jag åkte även och handlade på kvällen.
Mötte även 3 rådjur i början när vi var ute och red:
Man ser dom kanske inte så bra men dom är i mitten av bilden ungefär
Söndag:
Idag hade jag utsläpp i stallet. Morfar hjälpte mig då mamma var bort men allt gick bra.
Sedan åkte jag tillbaka till mormor och morfar och så bakade mormor och jag. Efter det åkte jag med Sara för hon skulle visa vilken väg jag skulle ta imorgon för då ska Denise och jag mötas och rida en sväng. Bilder kommer självklart!!
Sedan åkte vi tillbaka och jag åt lunch, spelade uno med mormor och kollade på tv. Vid halv 5 skjutsade mormor mig till stallet. Då mockade, packade och fixade jag krafft till Pilen. Sedan släppte jag honom i paddocken så han fick springa lite. I slutet tränade vi på att han skulle följa efter mig, lite löslongering m.m. I vänster varv gick det superbra, i höger var det svårare men det är bara att träna.
Vid kvart i 6 kom mamma och då tog vi in hästarna, fyllde på vatten i hagarna och nattade sedan hästarna. Efter det åkte vi till mormor och morfar och hämtade Molle.

Imorgon ska som sagt jag och Denise rida och träffas. Ska bli kul att rida tsm

Hej hej!

Nu är jag tillbaka på bloggen efter helgen! Lite skillnad har det blivit, den här gången är det Denise som uppdaterat och inte jag..
I alla fall så kommer mer inlägg senare, med info om helgen, bilder och en liten annan grej! Ska först duscha och fixa lite saker..

Dagen idag

Idag kommer Sara och hämtar mig ca 13.45 (Sara är en tjej som rider på onsdagar) så ska vi rida ut och rejsa på ängarna :P Hon ska ha Lajban och jag ska ha Tamrah :3 Det kommer bli kul ;) Efter ska jag rida dressyr med Fritz ;D Då kommer Linnéa och kollar och ev fota mig om jag hittar min kamera xD (Linnéa är en tjej som älskar shettisen Marcus i stallet) Det kommer nog gå super bra x) Sen efter ska jag nog köra lite Nh - Trickträning med Farin eller något annat, har inte bestämt än :P



Bild på Tamrah och Tamrah & Caspar :3

Foto: Susanna Westman


Så blev det

Idag blev det lite rörigt :P Eller ja, Först så hittade jag inte Hasselnötterna som jag skulle ha till Tosca äpplena för Jonas sa att dom var i skafferiet men det var dom inte -.- Sen så sov han till 13.10 och jag tjatade på han från 11.45 att han skulle gå upp och skjussa mig men ja, Sen när han väl var uppe kom mormor och morfar så morfar skjussade mig till stallet. Sen då mockade jag Farin's box och fyllde på nytt strö och sen tog jag in Näppe och Josefin (En ny stalltjej som är medryttare på Victor) tog in Victor och Näppe var såklart hur skitig som helst så jag borstade av allting noga och sköljde sen av hans hovar och ben (Jag stod i Spolspiltan med han) och sen bar det av mot den "nya" vägen :P Man rider först upp på berget och in i skogen på sidan av sjön så följer man en stig en bit in sen kommer man ut i en liten "by" och där bor Annika som rider i min ridgrupp med sin häst Silvia så man ser hagen silvia + hennes unghäst står i så fort man kommer ut från stigen men då var dom inte där men precis när vi rider förbi hennes stall kommer hon ut med silvia så vi red tillsammans en bit innan vi fortsatte hem :P

Det gick jätte bra:3 sen fixade jag ihop allting och Josefin hade bråttom hem för att hinna till jobbet så jag hjälpte henne lite med victor sen så hade Caroline skrivit upp på tavlan vad som behövdes göra, och det var: Packa morgon och kvälls hö och foder till hästarna , fylla på vatten till alla och sopa :P några hästar var jätte törstiga så jag fyllde typ i deras hinkar 3 ggr :P (För dom har ju inge vatten i hagen, dom flesta iaf. för vattenslangen fryser osv) men sen så gjorde jag all mat och då blev klockan helt blötsligt 18.40 men då kom Sanna och sa hur jag skulle rida Fritz då han hade gått väldigt hårt i går men då sa jag att jag kan rida han i morgon istället så han skulle få vila :) Men sen så kollade jag igenom massa papper och gick sen upp till privat stallet och skulle göra i ordning Wictoria men då hade dom inte fått komma in en (Stona+unghästarna går i en egen stor hage och dom släpps in) men jag var helt själv på gården och det var helt svart ute speciellt vid hagarna så jag ville inte riskera att dom andra skulle vilja med in och rymma osv osv, för dom är 7 ivriga ston i hagen som skulle vilja in så man vet aldrig med dom speciellt inte när några är unghästar :P Så då fick hon vara :P Men då kvälls fodrade jag alla hästarna och sopade osv och åkte sedan hem :P

Och en cool sak eller kanske rolig sak som jag märkte var att Näppe också var född den 16 maj x'D För Dalpil , Farin och Billy (Våran kompis medryttarhäst) också är födda den 16 maj x'D



Då blev det en fin bild på Näppe och en på Wican :3

Foto: Susanna Westman


Dagen

Hellu, Idag skulle Susanna ha följt med till stallet men tyvärr blev hon dålig :( Så idag skulle jag ha ridit Farin men han får vila idag :3 Sen så ska jag rida Näppe och Fritz! :D Kommer bli kul :3 Och så ska jag släppa Wictoria i ridhuset och låta hon få springa av sig lite ;) och det blir väl lite annat stalljobb också såklart ;) Men Så ska jag snart göra Tosca äpplen att ha med till stallet x) För jag rammlade av Lajban två gånger i somras så det får bli en nu men då får det bli Tosca äpplen istaället ;D Sen på Måndag ska jag och Maja rida och mötas med Dalpil (såklart) och jag ska ha Farin :D Kommer bli jätte kul! :D Så vi ska rida ut en sväng och sen rider vi tillbaka hem igen :P
ÄNTLIGEN HÖSTLOV!! /vill jag bara tillägga/


(Älskar dom här två bilderna! :'3)

Foto: Susanna Westman! :3


Är trött

Är super trött. Det har varit en väldigt rolig dag. Denise hängde ju som sagt med till Pilen.
Innan det hyrde vi film och gissa vilken film som nyss kommit ut... Quarantine 2
Snacka om att jag och Denise blev glada. Vi hade ingen aning om att det skulle komma en 2:a! Det är en skräck film för er som inte visste.
Orkar inte skriva nå mer idag, men ska försöka hinna imorgon.
Jag gjorde på ett ungefär som jag gjorde igår, under ridpasset alltså! Jag har nån/några filmer jag kan bjuda på senare!;-)
Foto: Alexandra Fogelberg

Markarbete/dressyr

Idag blev det markarbete/dressyr och det gick väligt bra.
Jag började med att skritta fram på långa och korta tyglar sedan kom jag fram i trav. Han var inte lika pigg som jag trodde han skulle vara så fick lov att driva på lite extra. Sedan övergick jag till galopp och jobbade på volten över 2 rosa bommarna. Även där fick jag driva på lie så han inte skulle säcka ihop helt. Travade även över 4 gråa bommar som låg på mitten. När jag värmt upp Pilen började vi "hoppa". Det var 2 kon-hinder som stod snett igenom på 2 ställen och dem låg på ca 60-65 sm. Började travhoppa dom men då var han slarvig med benen och rev. Tog det sedan i galopp och redan då gick det bättre!(Y)
Avslutade med en liten bana. Efter den banan körde jag lite dressyr i skritt och trav och gud vad fin han var. Han hade ett lagomt tempo och var mjuk och fin i munnen i BÅDA varven. Han brukar alltid ha svårare i höger varv men idag gick det super!
Gammal bild :P
Imorgon ska Denise följa med till Pilens stall och fota mig och Pilen. Jag hoppas han är lika fin i morgon som han var idag. I värsta fall får jag köra markarbete innan jag rider dressyr, haha!
Efter skolan ska vi först till Dollar och köpa godis/chips och ja Denise ska köpa kakor... Efter det ska vi ta bussen in till stan och jag ska hyra film, sedan ska vi åka ut till min mormor och morfar och sedan till stallet!
Gammal bild :P

Skolan

Sitter just nu i skolan under en håltimme. Hmm har inte direkt nått intressant att skriva men men, haha.
Jag slutar 20 över 2 och då kommer min mormor och hämtar mig sedan ska vi åka till coop? och handla. Efter det ska jag till stallet mocka, packa hö, fixa krafft och kollat till Pilen.
Efter det ska mormor skjutsa mig till centrum där jag blir upphämtad av min brorsa och sedan ska vi åka och köpa mat till oss 2 + våran lilla syster.
Ja det är väl på ett ungefär hur min dag ser ut!
Hörs senare!



Bilder från km

Nu kommer lite bilder från km i söndags!
Näst sista bilden är min favorit bild!
Alla bilder är tagna av Alexandra Fogelberg!

Dåliga Bilder....

Här får ni se hur Fritz , Hero och Paula ser ut ;) Har dock bara suddiga , dåliga mobilbilder :P

Fritz:


Hero:


Paula:




Farin Goes Crazy!






Tokiga Mys häst :'3 <3

Foto: Susanna Westman - SusannaWestman.blogg.se



Hellu

Hajsan :3 Nu har jag inte bloggat på en vecka igen men jag har inte varit inne på datan alls tyvärr ;s Har inte orkat då jag kommit hem sent från stallet osv osv. Me ska försöka blogga nu varje dag igen ;) Nu i Helgen kom iaf 3 nya hästar :D Hero , Fritz och Paula xD Hero är Carolines ett Fullblod på kanske 1,76 cm i manke och tror han är 12 år Fux/Ljusbrun med strimbläs :D Fritz är en stoooor kraftig kille på ca 1,80 xD Han är ett halvblod på 16 år, mörkbrun med stjärna och lite gråa "fläckar" i ansiktet :P Sen lilla Paula är Halvblod/Fullblod på ca 1,60 liten och nätt, ricktigt femenin, Hon är fux med stjärn, hon är också 16 år och har gått på värksamhet förut :P



Nöjd

Jag är jättenöjd med dagens hopptävling. Det blev 4 fel och det gick kanske lite väl fort men är skit nöjd!
Tack alla som var där och stöttade mig!!
Alexandra tog bilder, min faster fotade och filmade tror jag och mamma tog några foton, så dom kommer när jag fått dom!
Gammal bild :P


Åhh

Hoppningen igår gick superbra. Visst han var lite stark och pigg men det gick jättebra.
Vi hoppade lite olika hinder, sedan en bana som träning inför imorgon och i slutet körde vi en omhoppnings bana och gud vad kul det var. Nu är det bara att tagga inför imorgon.
Denna dag i stallet har bestått av att knoppa och fixa Pilen, ta hem grejer som ska smörjas inför imorgon och så har jag även smörjt grejerna hemma.
Pilen fick alltså vila idag vilket han var värd efter gårdagan fast han har ju hitills bara gått 1 dag den här veckan, men ändå!
Aja nu ska jag sova. Ska upp 10 i 6 imorgon och hämta Denise 20 i 7.
Foto: Matilda Forsstedt

Härlig

Åhh idag var Pilen jätte härlig att rida!!!
Red ut med Celina först. Red runt "svackan" och sedan på gräs körbanan. Blev skritt, tarv och galopp. Han var väldigt pigg och det märktes att han vilat i 4:a dagar.
När jag ridit på gräsbanan ett tag red jag tillbaka till stallet och körde lite dressyr i paddocken och j*vlar vad han var fin, i både höger och vänster sida!
Red i skritt och trav, gjorde serpentiner, lite volter och lite halter och gud så härlig han var att rida! Det var nog bra att han fick vila i några dagar!
Imorgon är det hoppträning för Mia som gäller och på lördag ska jag förmodligen med mormor till en affär som heter Karlssons, sedan fixa inför tävlingen på söndag, rida igenom honom m.m. Sen på söndag ska jag tävla. Så det kommer nog bli lite uppdatering från min sida den här helgen men men så kan det vara ibland.
Hinner KANSKE slänga ihop nått inlägg på lördag kväll om hur träningen gick!
Aja nu ska jag läsa fysik och jobba med svenska frågor. Bye!
Bild från söndagen v.40

Ny tvättade

Har varit och hämtat 2 ny tvättade täcken från Aubiose idag och även lämnat in ytterliggare 2 till.
Måste säga att det är väldigt smart att ha så att man kan lämna in täcken/schabrak och ridkläder över huvudtaget om men inte har chans till det hemma.
Jag kan tvätta schabrak + ridkläder i tvättstugan hos oss men tror inte att det går med täcken, så varför inte betala en liten slant och få det tvättat?
Har inte haft vädret med mig idag då det regnade så blev ingen ridning utan tog bara in han och fixade i stallet och myste med min lilla Pil.
Imorgon kommer hovslagaren och efter det blir det antingen dressyr i paddocken eller en härlig uteritt. Har inte bestämt mig än!
Bild från i somras :')
Nä nu ska jag plugga till musik provet imorgon. Hörs!

Pay And Jump

Det gick super bra för mig och Farin på Pay And Jump igår! :) Farin blev så söt :') Han var inte alls som på träningarna :P Då är han bara lite pigg men jag måste ändå hålla igång han men igår på framridningen så var han helt galen mot hindrena :P Så det var bara att åka med och få stop på han på bästa sätt utan att krocka med någon annan efter hindret :P Men han tyckte det var super kul och han hade öronen fram hela tiden ;D Jag tyckte det också var jätte kul :3 Efter så tyckte jag att jag var ganska dålig bara för att jag bara hoppade 30 cm det var för lätt x) Men det var första tävlingen både för mig och första för mig och Farin :P Men bara för att han tyckte det var så kul så ska vi tävla lite mer i hoppning ;D Kulkul! Och jag var inte alls nervös bara väldigt taggad xD

Sen efter när jag hade hoppat och skrittat av han så tog vi in han och tog av allt och satt på han täcke så tog jag ut han och då passade susanna på att fota hästarna i hagen :P Och alla fyra (Farin,Näppe,Victor,Lajban) Rullade sig :P Sen efter så fixade vi i stallet , lekte med unghästarna , fikade lite osv osv så tog jag in Lajban så tänkte jag rida ut och busa med han barbacka på ängarna :) Men då blev det så mycket annat en medryttare ramlade av sin häst och ambulans kom så vi red inte så länge och han var jätte pigg och jag var nära på att ramla av några gånger på grund av rådjur och massa annat så det får bli en annan gång xD






Haha, både jag och Farin blinckade :P Foto: Susanna Westman SusannaWestman.blogg.se

en bild på mig och Lajban:

Foto: Susanna Westman



Aubiose

Åkte till Aubiose idag med min mormor. Vi lämnade in 2 täcken på tvätt där och köote lite saker.
Jag köpte ett sadel skydd, lycko-man-rosett till tävlingen på söndag, bakskydd och så köpte mormor benreflexer, och gummi tyglar! Tack!
Jag köpte även 3 andra saker men kan ej skriva dom här nu, men berättar såklart senare!
Efter aubiose åkte vi till stallet. Jag mockade, packade hö, fixade krafft och gick sedan bort till hagen och kollade till Pilen. Han mådde så bra så!
Imorgon ska vi ut och busa tror jag! Åhh det är så härligt att bara ut och rida, inte ställa några krav på sig själv eller hästen!

Nyklippt

Idag åkte Pilens vinter päls av, tack Sara för hjälpen!
Vi stod och klippte honom i ca 3 timmar, med lite småpauser då och då, då Pilen ej ville stå still.. Haha. Vi hade bomull i hans öron och i början "bremsade" vi honom. Men efter ett tag funkade det utan. När Sara startade klipp maskinen gav jag honom lite godis, sen stod jag och pratade lugnande med honom tills han tröttnade och gick iväg. Men allt eftersom gick det bättre. Fast när vi hade lite kvar tröttnade han helt och vägrade stå still så då bremsade vi honom igen.
Han blev riktigt snygg i kort päls. Men vi ska använda Saras lilla klipp maskin nån dag och jämna till lite här och där!

Kan även berätta om min dag som bestått av hästar. Det började med utsläpp så mamma kom och hämtade mig hos min mormor och morfar. Vi släppte ut hästarna och sedna åkte mamma hem. Sara hade även kommit till stallet. Jag fixade lite med täcken och lite andra grejer under tiden som Sara gjorde i ordning Vitalis. Sedan vid 8.00 åkte vi till pay and jump som Denise skulle vara med på för även Sara skulle vara med. Så jag var där och kollade på delvis Denise och även andra som var innan Sara och såklart Sara. Sedan efter att Sara hoppat åkte vi tillbaka till stallet, där vi fixade Vitalis. När vi gjort det åkte jag hem till mormor och morfar och åt lunch och sedan tillbakas till stallet med Sara. Och så klippte vi Pilen.
När vi klippt färdigt honom mockade och fixade jag krafft & hö till Pilen.
Sedan kom mamma och så fyllde vi på vatten i hagarna och tog in hästarna.
Tänkte även tillägga att jag red dressyr igår och han var super pigg, hihi. Gick inte att jobba så mycket då han var så pigg men i slutet fick jag in några höger galopper så det är jag glad över!

Imorgon ska jag till aubiose och handla lite grejer dels på presentkortet men också för lösa pengar. Ska även lämna in lite täcken på tvätt där också.
Sedan ska jag till stallet och mocka & fixa mat, hö m.m. Pilen ska även imorgon få vila!
Det var lite som har hänt under dagen hihi! Mer om Rättvik kommer under dom närmsta dagarna då jag har tid!

TAGGAD!!

Jag är super Taggad! :D I morgon är det Pay And Jump och det är ju träningstävling och jag ska ju vara med på Farin ;D Visst vi ska bara hoppa 30 cm men det kommer bli kul ändå! ;D Och det är min första "hopptävling" :3 Idag så borstade jag av han noga och gjorde rent hela hans svans + att jag använde en hel del pälsglans xD sen flätade jag hela svansen :3 jag putsade även hans utrustning och valde vad jag ska ha på han osv osv, Tror jag ska ha hoppluva men blir den inge bra så tar jag bort den xD Vi får se hur det blir :3 Farin har ju även blivit klipppt så han är jätte söt ;D Susanna kommer även i morgon och fotar så det kommer nog upp en del bilder här sen! ;D Kulkul! :D Och Maja + hennes mamma och syster kommer och kollar ;D Mamma kommer inte att kolla tyvärr "suck" och jag får nog cykla till stallet vid 6 i morgon -.- Jonas är så lat och orkar inte gå upp och skjussa mig till stallet innan 7 -.- men aja...


Sötaste Farinen :'D fotade den idag med mobilen därefter kvaliten!
Red även ut en mysig barbacka sväng på Farin idag ;D Hade på Sidepull och vi skrrittade mest och travade lite :3 Vi var lite överallt på gården ;D Uppe i skogen i sommarhagarna på åkrarna osv osv xD Men Farin var så duktig :') Ska nog rida barbacka på han oftare (A)


måndagen

Som sagt som Maja skrev så var det väldigt kul där i ridstallet på måndagen :3 Alla var väldigt trevliga och det var jätte fint , många fina hästar och det var ett underbart ställe! :D Dom hanterade hästar och djur väldigt bra och dom var aldrig dumma! :) Fritz Nordisen jag borstade var väldigt vackar :3 Jag tror han är Flax Fux men jag kan ha fel :P Han var 7 år tror jag och kanske 1,55 cm hög :P Tablå var också fin ;)


Söta Fritz :D (Dålig mobilbild!)


Fina Tablå och Fritz :3


Måndag v.41

Tänkte berätta om måndag v.41.
Vaknade av att mamma vckte mig och sa att vi försovit oss lite, men som tur va hade jag packat ner allt förutom necessären kvällen innan. Så vi vart klara i rätt tid. Vi väntade en liten stund på min mormor som skulle följa med och hålla mamma sällskap under hemvägen. När mormor kom åkte vi och hämtade Denise och sedan bar det av mot Rättvik.
När vi kom fram träffade vi syo Roger som visade oss till en som hette Samuel's rum. Där fick vi ett varsit passerkort och egna nycklar. Sedan visade Roger vart vi skulle bo. Det var på övervåningen i ett tegelhus, där det även fanns 7 andra rum (?) på övervåningen, toalett, dusch, allrum och kök. Vårt rum såg ut som ungefär ett sovrum fast med en spegel + handfat i rummet.
Jag tog sängen och Denise fick ta en uppfällbar säng. Där sa vi hejdå till min mamma och mormor och bytte snabbt om för att sedan gå/åka till stallet.
När ci kom dit fick vi börja med att borsta en varsin nordis, hihi min hette Tablå och var brun och Denise hette Fritze och jag vet inte riktigt vad färgen heter, men ska ta reda på det. Sedan släppte vi ut dom.
Efter det mockade jag 2 boxar och sedan fick vi hjälpa till att löshoppa 2 hästar, vilket var väldigt kul!
Efter det hade vi lunch. Vi lunchfodrade också hästarna.
Kommer inte ihåg så mycket mer än att vi sedan hämtade hö och jag höll på att slå igäl mig och att vi löshoppade 2 hästar till!
Den dagen var väldigt rolig!

Orkar ej

Orkar inte skriva nå mer idag, men kommer skriva första inlägget imorgon!

Nu är Lerbäckenbrudarna...

..TILLBAKA!
Den här veckan har varit grymt rolig och kul! Vilken rolig och häftig skola måste jag säga!
Info om veckan och om dom 3 olika ställerna kommer upp i 3 olika inlägg. Det 1:a kommer upp ikväll om jag har tid och orkar.
Har i alla fall varit i ridstallet, travstallet och i ladgården och alla 3 ställerna har varit riktigt roliga!

Söndag

I söndags åkte jag till stallet med Sara vid halv 8 för att släppa ut Pilen och Saras häst.
Jag släppte ut Pilen i hagen medan jag mockade och sedan tog jag med benskydd + borste till hagen och hämtade honom.
När jag gjort i ordning honom släppte jag han i paddocken. Vi körde lite löslongering vilket gick jättebra!
I slutet trick tränade vi lite vilket också gick bra!
Har tyvärr inte gjort några fler tidsinställda inlägg men kommer säkert uppdatera mer från mobilen!

Lördag

I lördags red jag ut med Sara. Var ute på en riktigt härlig långtur!
Vi var ute i ca 2,5 timme och hade riktigt roligt. Vi red upp på nybro berget och gissa om vi hade bra utsikt! Den var helt fantastisk!!
Tänk er: ha fin utsikt, sitta på världens bästa häst + solnedgång, kan säga att det är en super kombination!
Haha testade även på hans travar trav och jädrans vilken fart det blev, sååååå roligt! Vitalis galopperade bredvid Pilen medan han travade på som bara den, haha!
På tillbaka vägen låg fokuset på ett lungt tempo och lite ställning och böjning i skritt och trav.
Sista trav sträckan gick superbra, jag red på 3-delat bett & remont nosgrimma.
Denna ridtur måste göras om!!
Tänkte också skriva innan man får nått klagomål...
Vi red inte direkt uppför nybro backen utan red på en grusväg som gick lite kringelikrok vägar "bredvid" backen och sedan en bit på en skogsväg så det var inte brant där vi red!

Nu sitter...

Nu sitter vi förmodligen i bilen på väg mot Rättvik.
Det ska bli riktigt kul! Och ska jag vara ärlig så är jag lite nervös.
Lilla Pil och Molle:

Packar

Håller på att packa inför imorgon, ska ju iväg till Rättvik naturbruks gymnasium och vara där till Fredag.
Tyvärr kunde inte Denise ta med sig sin mammas bärbara dator så vi kommer nog inte kunna blogga.. om inte vi får låna nån dator där?
Jag ska i alla fall fixa i ordning några tidsinställda inlägg som kommer upp under veckan. Och några live från mobilen så helt dött kommer det inte att vara!
Kommer t.ex skriva om helgens aktivering med pilen m.m. som kommer upp under veckan!
Ha det så bra under veckan!

Torsdagen

Träningen i torsdags gick super bra! :D det blir bara bättre och bättre :3 Vi hade dressyr då :) Vi tränade på övergångar mellan trav och galopp och skänkelvikningar :) I början så skulle vi göra så att vi gjorde en volt i varje hörn som var 10m, man skulle trava på korts. och galoppera på långs. Först började vi i vänstervarv och jag började vid A. Då så travade jag volten i hörnet och när man kom mot långs, fattade jag galopp och galopperade bort och skulle göra första volten i galopp, den blev först för stor och Farin bröt av men efter några gånger gick det jätte bra! :3 sen efter vi gjort det ett tag och bytt varv osv, så gjorde vi skänkelvikningar på långs. vi började i högervarv och på B sträckan så skulle vi göra skänkelvikningar med huvudet ut och på andra med huvudet in mot väggen :) I början gick det inte så bra där häller men i slutet gick det super bra!;)

Idag ska Farin bli klippt! :D Kommer ladda upp bild här då hur han ser ut ;) och så ska jag träna på galoppen med han :) om det går i paddocken annars vet jag inte vart v ska vara xD för det kommer massa islänningar idag och ska ha uppvisning och utställning så dom ska ha paddocken och ridhuset :) men vi får se när dom är klara :P det skulle komma typ 30 st :o



Finaste Farin :* <3 Foto: Susanna Westman ;D




Happy birthday...

Idag fyller jag år!
Idag har varit en jättebra dag!! Jag har fått jättefina presenter, Tack! Jag fick en stalljacka, ridskor, chaps, pengar, ridstrumpor, svansreflex till pilen, ridhandskar, smink, hårgrejs och presentkort på aubiose!
Pilen hade ju dragit av sig en sko men hovis kom och slog på en ny idag, så red lite dressyr barbacka i paddocken på 3-delat bett och gud var härlig han var att rida både i skritt, trav och galopp!!
Det har verkligen varit en toppendag!!
Kvällen ska avslutas med läst, chips/godis och zombieland!

Imorgon ska jag hem till mormor och morfar och baka tårta. Ska även rida och kolla på film som mormor spelat in. 2st mördare okänd och 2st avsintt av bron. På söndag ska jag kanske rida och hoppa på rommeheds stallklubbs bana!

Tänkte även berätta att nästa vecka (41) från mån till fre ska Denise och jag praoa på Rättviks naturbruks gymnasium. Vi kommer även bo där uppe i elevrum, denise och jag ska bo i samma elevhus som några andra.
På måndag och tisdag kommer vi vara i ridskole stallet, onsdag och torsdag i trav stallet och på fredag kommer vi förmodligen vara i ridskole stallet.
Det finns även andra djur där som exempelvis kor och grisar, åhh jag vill krama en kossa!
Tror Denise skulle ta med sig sin mammas mini bärbara dator så vi kan blogga! Min digital kamera följer självklart också med!

Mer inlägg kommer imorgon!

Tävling

Nu i oktober ska Pilen och jag starta våran andra hopptävling i år!
Borlänge ridklubb ska anordna km i hoppning så jag ska vara med i häst-klassen 80cm.
Ska bli så kul! Taggar som bara den!!
Bilder från förra hopptävlingen:
Foton: Matilda Forsstedt

Dressyr

Idag hann jag med ett dressyrpass på Pilis. Så när jag tagit in han och ska kratsa sista hoven/ena framhoven, tror ni inte att en sko fattas!:P Åhh vad trött jag blir.. I alla fall, han ömmade inget så tog ett litet dressyrpass i paddocken i skritt och trav.
Och oj vad det gick bra!
Tränade på ställning och böjning, skänkelvikning, volter, lite öppna och slutna, serpentiner m.m.! Allt gick super.
Imorgon hade jag tänkt att rida ut och på Lördag hade jag tänkt att hoppa men nejdå. Så blir nog kanske lite barbacka bus imorgon? Haha, det får vi se då!
Resten av kvällen har jag suttit i ett ridhus och kollat när Sara har hopptränat och oj vad kallt det börjar bli ue nu. Jag brukar typ aldrig frysa men idag gjorde jag det och ändå hade jag vinter jackan på mig. Aja är bara att tagga inför vintern nudå!

Vila igen

Idag fick Pilen vila.. igen. Haha nej men han var duktig igår och jag red ganska länge så då fick han vila idag.
Imorgon ska jag följa med Sara på hoppträning och ska försöka hinna ta ett litet dressyrpass innan det!
Min lilla dressyr polle:

Lång uteritt

Idag blev det långritt, och glad för det var Pilen.
Red ut med Sara och Matilda och vi var ute i sisådär 2,5 timme. Det var riktigt roligt!
I slutet på ridturen så hoppade vi ett terräng hinder på 60-70. Jag hoppade det 2 gånger och han taggade som bara den båda gångerna!
Gammal bild tagen av: Matilda Forsstedt

Imorgon ska jag köra lite dressyr i paddocken. Trevligt trevligt. Men först ska jag ta mig igenom skolan...
Hästprofil "inställd"
Idrott
Lunch
Engelska: redovisa vem jag ser upp till och kan avslöja att det är Jan brink.
SO: prov
Musik
På torsdag ska Pilen få vila och då ska jag hänga med Sara när hon ska hoppträna!

Vila

Idag fick Pilen vila, och det var han verkligen förtjänt av. Han har verkligen jobbat super förra veckan!
Så åkte bara förbi och kollade till han, och han mådde prima ballerina! Haha!
Imorgon ska jag antingen rida ut eller rida dressyr, blir det dressyr imorgon så blir det uteritt på onsdag eller tvärt om!

Såhär:

Såhär snygg var Pilen i traven igår!♥

Jumping

Idag så hade jag tänkt rida ut men fick ett sms av Sara vid lunchtid och undrade om jag ville hoppa lite med henne, så jag svarade ja.
Åkte till stallet på eftermiddagen tillsammans med Sara. När vi kom fram byggde vi fram lite hinder. Ett som är typ som en sockerbits-hinder/cavaletti, galoppbommar på en volt och 5 & ½.
Värmde upp först. Efter det jobbade jag lite på galoppbommarna på volten i båda varven. Sedan skuttade vi över "sockerbits hindret" några gånger. Efter det började vi hoppa 5 & ½:an, sista hindret var på 70 i början så tog det ca 3 gånger, en gång rev han och dom andra gångerna klarade han det sedan höjdes det till 90. Första gången rev han för han skulle skita men andra gången klarade han det galant. Sedan la vi ner det så det blev 2 kryss och så småhoppade vi av dom och trava & skrittade sedan av dom.
Imorgon ska Pilen få vila och på tisdag blir det nog uteritt!
Gammal bild ;P

Dressyr passet

Idag "lördag" red jag som sagt dressyr vilket gick superbra! Han var superfin i skritten och traven och även fin i galoppen.
Började med att skritta ett varv på sandbanan för att skritta fram. När jag kom in i paddocken började jag med att ställa och böja och även skänkelvikningar. Han var fin och mjuk i både munnen och i sidorna. Han brukar ha svårt för skänkelvikning till höger men idag märktes inga svårigheter.
Sedan övergick jag till traven. Jag tränade på ställning, böjning, volter och skänkelvikningar och han var superfin + jättetrevlig.
I slutet blev det lite olika galoppövningar. Dels att galoppera på en stor volt, sedan på en mini volt och sedan sakta av. Detta gjorde jag några gånger i vänster varv.
I höger varv fokuserade jag bara på högergalopp på en lagomt stor volt vilket gick bra!
Efter det travade jag av honom och skrittade sedan ett varv på sandbanan på långa tyglar!
Mamma filmade mig så ska försöka klippa ihop den senare, så den kanske kommer upp på bloggen!
Idag fick även Pilen och hans hagkompis byta till vinterhagen
Dagens favoritbild:

Imorgon ska jag nog rida ut!

Fredag - Lördag :)

Fredag:

I fredags var det så varmt och jätte fint väder så jag red ut en sväng i ca 1,5 tim på Lajban Barbacka ;D Det var super kul! :P Lajban var pigg och tyckte det var kul ;) Vi red först runt sjön och sen runt sommar hagarna och red sen efter det den vanliga "bonde-vägen" som jag kallar den xD för man rider förbi en del lador , kossor , maskiner , åkrar osv :P Sen galopperade och busade lite i en av sommar hagarna :P han småbockade lite några gånger men jag satt kvar hela tiden xD Tog några bilder och bara myste i hagen också så jag låg över Lajbans rygg och han fick äta lite gräs :) Det var så fint där i solnedgången :') Lajban är mysig att rida ut på :3 och vill man rejasa i galopp med någon så springer han skit fort xD Det älskar han, Att få köra lite galopp-rejs 8D hahah
Några bilder:



Bilderna är lite dåliga för fotade ju med mobilen :P


Lördag:

Idag hämtade Caroline mig vid 10 och sen hjälpte jag till att mocka paddocken och bredvid, pakade Melis till hästarna , fyllde på vatten i hagen och i stallet , Gav hästarna Lunch m.m sen så var den en som skulle ha ridkalas så jag red ut med dom en sväng först och sen i paddocken med Farin :3 Vi tränade på lite olika saker mest på höger galoppen idag och sen i slutet skuttade vi lite över ett cavaletti hinder ca 4 ggr :P Sen gick vi in och borstade av hästarna och jag svampade av farin och tvättade han lite ansikte :) Sen tog jag och Caroline in dom hästar som var kvar ute :P Först släppte vi in Fiona , Ninja och Tamrah :P Dom går precis utanför stallet så dom har kanske 10 m fram till stalldörren så dom kom in en och en in i sina boxar :P Sen tog jag Näpppe och Victor och Caroline tog in Porthos :) Sen gick jag ner och hmtade Mulle och Marcus jag släppte Marcus först ut och gick sedan efter med Mulle :P Eller ja vi sprang efter Marcus för att han inte skulle stanna och äta xD haha, Det tyckte både Marcus och Mulle var kul x) Sen var det stallmöte, Vi pratade först om klubben och Svenska ridsportsförbundet om lite saker vi skulle bestämma osv osv Sen har vi planerat en massa roliga aktiviteter nu fram till årsskiftet ;D Mest i Dec :P Då ska det bla bli lite "Ladys Night" för vuxna och lite dressyr/hopp tävlingar och lite spökvandringar osv osv ;D Berättar mer sen när det närmar sig :3
Och Farin ska klippas inom en snar framtid! ;D Han har blivit som en teddybjörn redan nu så han svettas jätte mycket stackar x)




Foto: Susanna Westman! :3


Dagens outfit!

Häst:
Träns: Börjes/Globen horse show
Nosgrimman: Aubiose
Tygel nr2: Fick jag med när jag köpte pilen
Bett: Aubiose
Sadel: Hööks(?)
Padd: Aubiose
Sadelgjord: Aubiose
Stgläder+stigbyglar: Aubiose & fått av en vän
Schabrak: Hööks
Jag:
Hjälm: Globen horse show
Tröja: "Märke nike"
Ridbyxor: Ullared
Strumpor: Aubiose(?)
Ridhandskar: Aubiose

Barbacka ;)

Igår red jag ut barbacka på Pilen med Sara. Det gick jättebra och det var superhärligt att rida i solen, barbacka på världens bästa häst!!
Om dagens ridpass kommer senare, kan bara tillägga att dett gick superbra!!

RSS 2.0