Gott nytt år!

Gott nytt år alla läsare!!
Hoppas ni haft ett trevligt 2011 och hoppas ni får ett bra år 2012!
Önskar... Lerbäckenbrudarna!
Vi hörs igen nästa år!!
Kramar Maja och Denise!

Bildbomb

Jag tänkte också sätta ihop en liten bildbomb från 2011 ;)






En vacker sommarkväll på Lerbäcken :')





























Så det var några :3 hoppas ni gillar dom för det gör jag! <3


Bildbomb 2011

Tänkte sätta ihop en bildbomb med olika bilder från 2011!
Sådär nu fick ni ett gäng bilder från 2011!

Farin

Här kommer även några bilder från när jag provade rida Farin lite i måndags. Detta är första gången jag sitter på han så...
Jag vet att jag inte rider han lika bra som Denise men som sagt, första gången jag red han.

Dalpil

Här kommer fler bilder från måndagens ridpass på Dalpil:

Sorry

Sorry har inte bloggat så mycket men ska försöka bättra mig!
Jag var på kupolen i förr går med Denise, Susanna och Rebecca. Jag köpte 3 mobilskal i olika färger, en stickad tröja och ett slags hårspray. Jag och Denise ska dit nån mer dag på jul-lovet och ska även till Aubiose nån dag och kolla lite.
Nu ska jag göra iordning mig och sen ta bussen ut till min mormor och morfar med min syster och sedan åka till stallet.
Mamma kommer sedan ut och då ska vi släppa Pilen i paddocken. Han har inte blivit riden sen i måndags så han ska få springa av sig. Eller jo jag red lite igår men i typ bara 10-15 min.

Förkyld...

Som rubriken säger... jag är förkyld :( Blev det i går kväll när jag kom hem från kupolen ;/ Vi bara dö, hatar när man är förkyld! aja ska blogga lite mer i dag senare för nu.. ska jag sova :P (03.10) Natti! :3




Bild

Nu får ni en bild på det jag fått i julklapp...
  • Tröjor: marin, orange och brun-orange
  • Skjorta
  • Mjukis tröja
  • Ridstrumpor
  • Iphone 4s
  • Film: Grease
  • Skiva: Justin Beiber
  • Örhängen: hästar + 5 olika andra par
  • Halsduk
  • Handduk som ser ut som en muffin men när man lägger den i blöt blir den en handduk
  • Läppglans
  • 2 mobilfodral
+ en bild på en julklapp på övre bilden:
+ så fick jag 2 choklad askar, biobiljetter och pengar.

Gamla Tävlingsbilder

Tänkte ladda upp några bilder från hopptävlingar som jag tog i Mars-Maj i år :P Innan in kommenterar så säger jag bara att jag hade en dålig kamera med bara 4 megapixel! och har inte orkat redigera bilderna :P










Namnbrickor

Nu har jag gjort nya namnbrickor åt oss :3

Majas:



Min:


Smakprov

/Maja

Harrabacz

Förhoppningsvis så kommer jag snart ha en häst! ;) Jag ska ta hem mammas fösta häst :) Mamma köpte han 1990 och hade han i några år men innan jag föddes lämnade hon ut han på foder och sen när hon ville ha hem han så vägrade fodervärden att lämna tbx han :/ så ja, nu ska vi åka ner till Gamla Huset i Grängesberg och leta rätt på ägarbeviset och ta hem han. Min mamma gick bort för en månad sedan idag... Men under alla dessa år har hon velat ta hem han men har inte orkat bråka om det och så hade vi inte råd. Men vi pratade en del om Harrabacz (som han heter) sista veckan hon levde och jag sa att jag skulle försöka ta tillbaka han! Så nu ska bla Sanna och Malin hjälpa mig att få tillbaka han! :') Jag ska berätta lite om han ;)

Namn: Harrabacz
Kön: Valack
Född: 1990
Ras: Arabiskt Fullblod
Färg: Brun
Tecken: Bläs , tre strumpor
E. Omar (PL)
U. Hancza (PL)


Finaste killen <3 Den bilden där man ser hela han är snön är från när han
var 1 år. och resten 3-5 år :)

/ Denise

Tyvärr...

Tyvärr så kommer jag inte ha finaste Farin mer :( ägaren har bestämmt sig för att ta hem han :( Kommer sakna han så himla mycket! han har varit nummer 1 för mig så länge nu... Men som tur är så får jag åka och hälsa på han, men jag kommer ändå sakna han så mycket, jag hade så många planer med han och saker att längta till, Men allt det skulle jag ge bort för att ha kvar han som min. Men tyvärr blir det inte som man tänkt, spec inte för mig har jag märkt, nu har jag under 1 ½ års tid förlorat en del hästar efter varandra hela tiden. har funderat mycket på nu om jag vill ha en ny favorit eller liknande. för det känns som det bara kommer bli så här nästa gång också...



/ Denise

Lady Luck...

Jag kollade igenom gamla bilder från i början på året och hittade bilder på fina Lady Luck. Det är några av mina favorit bilder jag har fotat i år. Saknar den fina tokan <3






Älskar hennes ögon <3 Hon är väldigt saknad!

/ Denise

...

Hoppas alla har haft en bra Jul! :D Jag har haft kul nere i Mariefred bla pga lille Max som gör alla glada :'D Lille Allan Ballan x') Men God Jul alla i efterskott! ;) Har kollat runt på olika bloggar och läst om hur dom har haft det i jul och vad dom fick ;) Jag har väl inte fått så mycket denna jul mot vad jag brukar men det spelar ingen roll när man är med familj och vänner! :3 Men tänkte säga vad jag har fått ändå ;D
  • Ridskor från Equipage med Ludd i (Jätte sköna!)
  • Ridhandskar från Pro Rider (snygga och passar bra!)
  • Ring
  • Bakbok 'Muffins och Kakor (Hittade en del bra recept som ska testas!)
  • Presentkort (Kupolen , HM)
  • Snygga Stövlar (Som jag ska ha i skolan osv)
  • Choklad

Sen ska jag få Pengar av Mormor & Morfar och från Maja :3

Ridskorna och ridhandskarna fick jag av dom underbara i stallet! <3 Vi i Familjen på Lerbäckens gård (Borlänge hästsportcenter) Håller ihop i vått och torrt! <3

Filiz och Fanny får bjuda på bilden ;D Bilden är från julshowen :3

 

/ Denise


Film kväll

Nu ska jag, mamma och min syster kolla på film!
Bild på det jag fått kommer antingen upp senare eller tidigt imorgon!;-)
Ha en trevlig kväll för det ska jag!!

/Maja

Lerbäckenbrudarna = 1 år

Idag har lerbackenbrudarna.blogg.se funnits i 1 år! Så grattis till bloggen!
/Maja

:S

Råkade radera mitt inlägg om jul-lov :S Nån som vet hur man åter upplivar ett inlägg som blivit raderat?  Jag har i alla fall jul-lov!
Bilder på mina julklappar kommer senare! Jag hade en riktigt bra jul igår! Jag kan berätta det jag fått nu och visa bilder sen?
Jag fick:
  • Kläder
  • Iphone 4s
  • Örhängen
  • Läppglans
  • Justin Bieber skiva
  • Grease filmen
  • Mobil fodral
  • Pengar
  • Biobiljetter
  • Magic brush borstar
  • Hö-våg
  • Choklad
Ja det var väl det mesta
Vad har ni fårr förnått då?

Tack för alla god jul kommentarer, säger detsamma!
/Maja

God jul

GOD JUL!!!
God jul alla läsare!! Hoppas ni får en härlig julafton med fina julklappar, god mat och få vara med släkt, familj eller vänner!
Önskar:

Julafton Imorgon

Åh imorgon är det julafton, börjar pirra lite i magen nu! Kan tillägga att på söndag har vi haft bloggen i 1 år! Yeah!
Imorgon ska Sara och jag rida ut en barbacka sväng vid halv 9 ungefär, så jag ska sova hos mormor och morfar i natt.
Jag har även fixat en julklapp till Denise men kan inte säga det här fören jag har gett den till henne! Hihi så ni får vänta. Jag har även fixat en sak till mig också men det får ni vet senare!
Vädret är inte det bästa men det stoppar inte mig från ett dressyrpass på Pilen!
Höres imorgon!
Foto: Matilda Forsstedt
/Maja

Hellu

Hej hej! Idag ska jag åka ner till Mariefred och fira jul med en som heter Malin och hennes son max, Jag och mina bröder åker dit och åker hem sen på söndag :) Så jag vet inte om jag kan blogg under helgen ^^ Dock har jag ju knappt bloggat alls nu men ska föröska ändra på det! Det är en del som händer i mitt liv just nu så..ja :P Men jag ska fota Maja och Pilen på måndag och sen så åker jag till Farin efter ;) Förhoppningsvis kan jag åka till Farin på söndag kväll :) Då vi är hemma typ 4 :) Men jag kanske blir fodervärd på Farin så jag hoppas och hoppas :3 GOD JUL ALLA OCH GOTT NYTT ÅR!! ;D



/ denise

Fler bilder

Inbakad fläta! Inte den snyggaste men det funkar.
/Maja

Jul-lov!!

Jag lyckades återuppliva mitt inlägg:
JUL-LOV!!
/Maja

Full fart

Idag red jag ut tillsammans med Sara och man kan säga att det var full fart... Eftersom Pilen var så taggad i galoppen så blir han väldigt studsig så höll på att flyga av en gång, men höll mig kvar! Efter ett tag lugnade han ner sig så vi kunde galoppera "normalt".
Vi var ute i ca lite mer än en timme och vi skrittade, travade och galopperade. Jag provade att rida i hans tävling/tränings outfit och han var super snygg i den!
  • På torsdag ska Denise och jag kanske till kupolen och aubiose.
  • På Lördag blir det nog en barbacka uteritt med Sara på morgonen och Pilen ska få ha tomte luva på sig. (Ska skaffa en)
  • På måndag ska Denise följa med och fotografera mig och Pilen när jag rider barbacka i snön och även lite porträtt bilder om vädret tillåter det.
  • Ska även följa med och fota Denise nån dag, ska delvis fota henne den 6 januari!
/Maja

Några bilder

Ni får några bilder idag..
Min hund får vara med också! Hans ögon lyser inte sådär i vanliga fall, det var kameran som gjorde nått konstigt med ljuset.
/Maja

Mysig barbacka tur

Idag blev det en mysig barbacka tur på Pilen i den härliga snön! Skritt trav och galopp åå gud vad härlig galoppen var, tror jag stoppar undan sadeln under vintern. Haha nej men det är så mysigt att rida barbacka i snön!
Lite bilder som jag tog i helgen kommer senare!
Foto: Matilda Forsstedt
/Maja

Fixa

Nu ska jag fixa mig för att sedan åka ut till stallet. Vädret ser OK ut så idag blir det uteritt! Önskar dock att det skulle vara mer snö på vägarna men men det går inte att göra nått åt. Som vanligt sover jag hos min mormor och morfar på lördagar så blir nog inge mer uppdatering från min sida. Men kameran följer med och detsamma med mitt nya schabrak. Jag ska testa det idag så får ni bilder på det imorgon!
Imorgon ska jag, mamma, min syster och mormor baka julgodis!
/Maja

Schabraket har kommit

När jag var på globen horseshow beställde jag ett schabrak från sjöhagen wear och det kom i tisdags men vi hämtade ut det igår. Är väldigt nöjd med det, förutom att dom skrev dalpil på höger sida när jag ville ha det på vänster men men det är ursnyggt ändå!
/Maja

Dagen i stallet

Idag kom jag till stallet vid 18 tiden, då mockade jag, packade hö och fixade kraft foder. Efter det tog jag Pilens grimma och gick och hämtade honom i hagen. När vi kom in i stallet ställde jag han på "uppställnings" platsen, tog av han täcket och borstade och mysye med han. Kollade även broddarna och alla satt kvar! Sedan ställde jag in han i boxen och så fick han sin kvällsmat.
Imorgon ska jag rida ut om vädret tillåter det!
Foto: Matilda Forsstedt
/Maja

Bus i paddocken

Idag släppte jag Pilen i paddocken så han skulle få busa av sig, och gissa om han gjorde det? I galoppen ökade han som bara den på långsidorna, i traven sprang han och slängde med huvudet och i galoppfatningarna sparkade/kickade han.
Jag fick med lite små skutt på film och även några ökningar fast ej nån bra kvallite men filmen kanske kommer upp!
Efter han fått busa av sig så gick han löst eftr mig och vi gick lite hit och dit vilket funkade jättebra!
Här får ni en gammal hoppbild från sommaren..
Foto: Matilda Forsstedt
/Maja

Ridning

Åh idag blev det äntligen ridning, så som jag har längat. Han var väldigt "hispig" när jag gjorde i ordning honom. Han skulle gå fram och tillbaka, åt sidan, blev rädd for lite olika saker m.m. Även i början när jag skrittade ut en sväng var han rädd för allt. Men efter en stund släppte det. (Kan ju bero på att det blåste mkt) Efter jag skrittat en ganska lång vända på både långa och korta tyglar. När vi kom tillbaka red jag i rundcorallen. Började ställa och böja i skritten och när det kändes bra kom vi fram i trav och gjorde samma sak där. Han var såååå fin :')
Tog även lite galoppen, efter galoppen jobbade jag i traven ett litet tag till och travade sedan av honom på långa tyglar och sedan skrittade jag av honom.
Det märktes att han vilat ett tag då det var väääldigt mycket fart men det gick att jobba ändå!
Gammal bild :P
Mamma ska få stå bakom kameran nån dag och ta nya kort!
/Maja

Min önskelista

Tänkte skriva min önskelista här på bloggen!
  1. Iphone 4s vit
  2. En big time rush tröja
  3. En långärmad marinblå tröja
  4. Pengar/presentkort på kupolen-aubiose
/Maja

Plugg

Hinner inte uppdatera nått mer då jag måste plugga. Men Pilen skötte sig utmärkt med hovslagaren och fjantade sig bara lite med bakhovarna.
Vi hann/orkade inte hämta ut schabraket idag men mamma skulle fixa det imorgon!
God natt<3
/Maja

Live från stallet

Nu uppdaterar jag er live från stallet. Har mockat, packat hö och fixat kraft. Just nu väntar jag på mamma och på att det är pilens tur att skos. Blir ingen ridning idag men det gör inget för är ändå glad. Jag har fått schabraket som jag beställde i globen med brodyr på till pilen. När vi åker från stallet ska vi åka förbi och hämta det!:D En väldigt glad tjej! /Maja

Pilens aktivering under helgen

I lördags kom en av mammas jobbar kompisar och hennes dotter och fick testa rida lite på Pilen vilket gick bra. Var endast i paddocken och han var aktiv i ca 10-15 min.
I söndags fick han vila och samma idag. Imorgon kommer hovis så då blir det snösulor ch brodd på!
Blir nog ingen ridning imorgon heller utan satsar eventuellt på onsdag annars torsdag!
Har även haft Lucia uppvisning nu under kvällen i skolan för föräldrar och imorgon på morgonen har jag 2 föreställningar till! Roligt roligt.
Höres imorgon!

/Maja

Första Snöritten!

Idag red jag ut med Farin första gången i den djupa snön :3 Han var pigg men först ville han inte alls vara själv och gnäggade lite men sen lugnade han ner sig :> Vi red runt på ängarna och lite i stefans hage :) jag travade i genom en av sommarhagarna och sista biten blir det en lite brantare backe upp så då fattade jag galopp, Då stack han iväg som ett skott och bockade järnet xD Först trodde jag inte att jag skulle få stopp på han men efter att han hade bockat klart saktade han in själv :'> så vi fortsatte och travade sedan mot stallet och varvade med att skritta sista biten, då kom Jennie och Marion så då red vi ut en liten sväng på ängarna, Vi galopperade lite på en åker då och då flög han som ett skott igen förbi Marion xD så red vi upp i skogen och sen ut i sommarhagen igen (I den jag galopperade själv i) Så såg man ju spåren efter att farin hade bockat x'D men han var ändå jätte snäll och mysig som vanligt min fina kille <3








Vila

Idag blev det vila för Pilen igen. Imorgon kommer mammas jobbar kompis och hennes dotter till stallet så dem ska få testa rida lite i paddocken. Annars kommer Pilen förutom promenader att få vila tills hovis kommer!
Katrine följde med mig till stallet och hälpte mig mocka, packa hö och fixa mat. Var sedan ute och myste med Pilen en stund.
Sedan tog vi bussen hem till mig, åt mat och fixade oss. Sedan var det party... Haha vi gick på Coz.
Var riktigt roligt måste jag säga men efter några timmar på dansgolvet med klackskor kan man gott och väl säga aj! Även första gången jag använder dem så ännu mer aj!
Det kommer absolut att göras om på nästa Coz!
Nu ska jag nog stänga av datorn och gå och lägga mig och läsa! God natt!
/Maja

<3

/Maja

Skritt tur i snön

Idag försökte vi få i Pilens broddar, det gick ju verkligen bra! hehe... Nej idag blev det inga broddisar men hovis kommer förmodligen nästa vecka och skor om Pilen så då kan han sätta på broddar och snösulor! Får helt enkelt ta det lungt med Pilen tills hovis kommer.
Skrittade ut barbacka i snön med Sara. Vi var ute i ca 40min och bara skrittade och pulsade lite i snön vilket var väldigt härligt!
Red på pelham bettet idag vilket jag inte har gjort på länge, har för det mesta ridit med 3-delat men gud så fin han kändes. Han var superlätt i munnen och väldigt trevlig! Det gillas!
Funderar även på att ställa av honom ca 2 veckor nån gång under vintern men har inte bestämt när men det kommer..
/Maja

Nya skor

/Maja

Working equitation @ Peppar

Igår på falu ridklubb körde vi som sagt working equitation. Måste säga att det var väldigt roligt och ska absolut test det här med Pilen.
Vi började skritta på långa tyglar i båda varven, så fick vi ett spö som skulle vara riktad som en lans och skulle sedan vänja dom vid det (alltså jag skulle vänja Peppar) Sedan kortade vi tyglarna och började arbeta dom i skritt, vi hade då ridspöet som ett vanligt ridspö.
Vi gick sedan över i trav och arbetade med lite lösgörande övningar.
Sedan var det dags att börja. Vi delade upp oss i 2 grupper, den ena gruppen skulle rida serpentinet mellan ett par slags staket bitar och bommar som stod/låg nära varann. Man skulle använda kroppen och vikten så mycket som möjligt och leda lite med händrna och hålla kvar formen i både skritt och trav. Det klarade vi galant!
Den andra övningen kallades "spetsa tjuren". Dom hade ställt upp som ett slags hinderstöd och satt fast 2 metall ringar, en lite högre upp och en lite lägre ner. Vi använde ridspöet som en lans och skulle fånga ringen. Vi började i skritt sedan trav och galopp. Det var jätte roligt!
Efter så skrittade vi av hästarna och hoppade sedan av och gick med dom några varv!
Så det var lite om ridpasset igår!:)
/Maja

Stall: Pilen

Idag blev det inget ridande dels för att det kommit mycket snö och han har ej broddar (vilket jag och Sara ska kämpa med imorgon) och också för att jag var jätte trött! Somnade nästan i bilen på väg hem från falun och då var klockan halv 4 på eftermiddag/kväll.
I alla fall så gick jag först och bytte om sedan mockade jag, packade hö och fixade kraft. Efter det julpyntade jag lite men ska göra om det imorgon.
När mamma kom för att hämta mig gick vi ut till hagen och hälsade på min lilla plutt och myste lite med han. Han mådde så bra så och var riktigt mysgo. Mamma höll på med Perra så jag kunde mysa med Pilen, tack mamma!
Ja det är väl på ett ungefär hur min dag i stallet.
Gammal bild :P
/Maja

Min dag

Började dagen med att gå upp 06.00. Tog sedan 20 i 7 bussen till Falun. Bytte sedan i falun och åkte till falu ridklubb. Jag red Peppar idag igen och vi körde working equitation. Det var väldigt roligt men mer om det passet sen!
När vi var färdiga där åkte Denise och jag till bergströms galleria/falu gallerian och käkade kebabtallrik. Efter det gick vi runt och kollade lite och väntade på min mormor som skulle komma. När hon kommit gick vi in på lite olika sko affärer och fick faktiskt med mig ett par skor hem, tack mormor!
Köpte även lite julpynt till stallet. Fixade lite smått idag men ska nog ändra om det imorgon.
Mer om ridpasset på Peppar och dagen hos Pilen kommer senare!
/Maja

Stallet

Idag blev det dressyr. Man märker på Pilen att han tycker det är drygt med dressyr 2 dagar i rad. Han tycker 1 dag räcker, haha.
Alltså kan ni kanske förstå att det inte gick så bra? Men ridpasset från i söndags finns fortfarande kvar så det gör inte så mycket!
Slutade ca 20 i 12 idag!(Y) Hade lunch vid 11 och skulle jag inte haft lucia träning efter så skulle jag ha slutat vid 11 tiden. Och imorgon är det ingen skola, härligt! Resten av skoldagen i dag och skoldagen imorgon går åt för att lärarna ska sätta betyg på oss! Imorgon var det inplanerat i schemat på hästprofilen att vi 9:or skulle till främby och rida så Linda frågade om vi ville dit ändå, nästan alla ville och så får 2 från 8:an följa med också.
Sist red jag Peppar och det var samma som 2 ggr tidigare. Vill ha han imorgon också!
Eftersom vi slutade tidigt idag kom jag till stallet och kunde rida medan det var ljust, väldigt skönt då jag oftast får rida i mörker.
Imorgon blir det nog uteritt som står på schemat!
/Maja

Börja blogga igen..

Jag ska nog också börja blogg igen :) Har gjort nya namn-brickor till mig och Maja :3
Men dom bråkar lite med mig så dom kommer upp i morgon ;)

/ denise

One direction <3

/Maja

Dags att börja blogga kanske?

Känns som jag måste komma igång med bloggandet igen, hehe. Och för att komma igång riktigt tänkte jag ladda upp lite nya porträtt bilder på Pilen och ett kort på mig...
Jag:
/Maja

Inge blogg...

Har inte haft tid att blogga och har nog inte tid fören på lördag eller söndag! Har prov imorgon, men ska börja bättra mig med bloggandet!
/Maja

RSS 2.0