Working equitation @ Peppar

Igår på falu ridklubb körde vi som sagt working equitation. Måste säga att det var väldigt roligt och ska absolut test det här med Pilen.
Vi började skritta på långa tyglar i båda varven, så fick vi ett spö som skulle vara riktad som en lans och skulle sedan vänja dom vid det (alltså jag skulle vänja Peppar) Sedan kortade vi tyglarna och började arbeta dom i skritt, vi hade då ridspöet som ett vanligt ridspö.
Vi gick sedan över i trav och arbetade med lite lösgörande övningar.
Sedan var det dags att börja. Vi delade upp oss i 2 grupper, den ena gruppen skulle rida serpentinet mellan ett par slags staket bitar och bommar som stod/låg nära varann. Man skulle använda kroppen och vikten så mycket som möjligt och leda lite med händrna och hålla kvar formen i både skritt och trav. Det klarade vi galant!
Den andra övningen kallades "spetsa tjuren". Dom hade ställt upp som ett slags hinderstöd och satt fast 2 metall ringar, en lite högre upp och en lite lägre ner. Vi använde ridspöet som en lans och skulle fånga ringen. Vi började i skritt sedan trav och galopp. Det var jätte roligt!
Efter så skrittade vi av hästarna och hoppade sedan av och gick med dom några varv!
Så det var lite om ridpasset igår!:)
/Maja

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0