Uteritt

Idag red jag ut tillsammans med Sara på en mycket pigg Pil! Var ute i ca 1 timme. Vi skrittade, travade och galopperade. Vi skrattde även en massa under ridturen, hihi.
Hmm.. har noll blogg ideér, men får klura ut nått jag kan blogga om!
/Maja

3 redigerad bilder

/Maja

Måndag

Idag har det faktiskt varit en bra måndag... Hade 3 lektioner. Fick diplom i morse p.g.a goda insatser i skolan! Trevligt! Hade spanska och efter den lektionen skulle vi egentligen ha matte och sen fysik innan lunch, men vi har samma lärare i både matte och fysik och han var sjuk och dom hade inte fixat nån vikarie så hade 2,5 timmes hål om man räknar med lunchen. Så Denise och jag väntade tills matsalen öpnnades sen gick vi och åt och tog sedan bussen ut till Pilen. Fotade och myste lite smått med han och sen åkte vi tillbaka till skolan och jag satt och väntade tills nästa lktion började. Vi hade då engelska och läraren vi har i engelska har vi också i svenska som är våran sista lektion och hon hade ont i huvudet så hon sa att svenskan var inställd, så vi hade engelska och sedan so sen slutade vi!
Några bilder från besöket hos Pilen:
Ridpasset:
Brukar ju inte rida på måndagar men slutade ju tidigare idag och red inte igår så dick bli lite idag. Pilen har inga broddar än (har tänkt att jävlas med dom imorgon) Så tänkte ta det lungt idag. Tänkte skritta ut en sväng men det var ju bara att glömma. Så red i rundcorallen istället. Åh gud vad underbar han var. Skrittade först på långa tyglar i båda varven. Sen red jag med halvlånga och började lösgöra honom genom att böja, ställa, få ner honom i lång och låg form även nu i skritt och i båda varven. Kortade sedan tyglarna riktigt och jobbade honom med lite volter och skänkelvikningar. Gick sedan över i traven där jag varierade mellan nedsittning och lättridning. Jobbade även med formen i traven. När han kändes fin avslutade jag med en lång och låg form i skritten och skrittade sedan av honom på långa tyglar. En guldstjärna till Pilen idag!!
Har även bestämt att jag ska smörja Pilens sadel och träns efter användning och även strecha Pilen efter ridpass ibland!
/Maja

Barbacka hoppning

Nu kommer lite bilder från barbacka hoppningen i fredags:
Nytt världsrekord 2,12m Robert Whitaker:
/Maja

Dagens outfit

/Maja

Smakprov


/Maja

Shopping i Globen

Nu kommer bilder på mina inköp i fredags:
Pilens nya tävlingsoutfit:
Köpte även 2 fleecetäcken men bild på dom kommer senare. Även bilder under föreställningen i fredags kommer antingen senare ikväll eller imorgon!

Stallet

Ska alldeles strax iväg till stallet och sover som sagt hos min mormor och morfar på lördagar-söndagar så bilderna på grejerna jag köpte igår kommer imorgon!

Shopping

Nu är jag hemma efter en superkul dag i stockholm med Denise, mamma och resten av hästprofilen.
Träffade Magnus Samuelsson på mc donalds och fick hans autograf. Har köpt mycket och fina grejer. Har kollat på en suverän "föreställning", sett ett nytt världsrekord i barbacka höjdhopp och skrattat väldigt mycket!
Bilder på det som kom med hem kommer upp imorgon. Kan tala om att det blev en hel del. Men tyvärr blev det inget hopp-träns eller ridstövlar, men det ska vi kolla på på hööks!
Bilder under "föreställningen" kommer också!

Globen

Detta är ett tidsinställt inlägg... Nu sitter jag och Denise med resten av hästprofilen + min mamma och några vuxna till på tåget mot stockholm!
Kameran är med, plånboken är full och ja det ska bli så kul!
Bilder på det jag kommer köpa kommer upp under helgen, hihi!
Aa har inte så mycket mer att skriva nu men vi hörs och kanske syns vi i globen?

Dressyrbilder del 3


Fredag<3

På fredag drar lerbäckenbrudarna + resten av hästprofilen till globen på globen horseshow!
Det ska bli så himmla kul!!
Vi ska se föreställningen hoppning och islandshäst som visas 15.00-17.30.
Innan föreställningen ska vi gå på ridsportmässan i annexet!
Hihi har tänkt på saker som jag vill/ska införskaffa mig:
  • Ridstövlar
  • Hoppoutfit till Pilen (schabrak och huva) i nån snygg färg och schabraket ska va broderat
  • Rosa schabrak
  • Fleecetäcke
  • Hoppträns
  • Och ska kolla på ett par rosa benskydd åt en kompis
Det är det jag kommit på hittills, men kommer säkert komma hem med annat också!
Någon mer som ska dit?

Start

Nu tänkte jag starta med bloggandet igen! Har tagit nya fräsha bilder, och har tänkte låta vissa gästblogga m.m. Så det blir nog super!
Tack igen Rebecca för designen!
Denise vet jag inte när hon tänker börja blogga men ni får stå ut med mina inlägg!

tack

Tack Rebecca för den fina designen. Hmm nu när vi faktiskt har en design är jag sugen på att börja blogga men har inte riktigt tid eller ork.
Vi får se vart det leder..

Beccx Gästbloggar!

Tjeena! Det är jag som har fixat den här desingen till Denise & Maja! Längtar tills dom får se den för vet ni va? Dom vet inte att jag har gjort en!

Nej dom vet inte att jag har fixat den nu! Dom har frågat i flera veckor nu! Hoppas dom & ni gillar den! Det gör jag! :)

Ja jag kanske ska pressentera mig! Mer om mig på http://rebeccanasila.blogg.se

Jag heter Rebecca och är 15 år! Och jag bor i Ludvika! Jag känner från början Denise!
Denise och jag har känt varann sedan lekis! Då hon och hennes familj flyttade till Grängesberg från Stockholm!

När Denise klev in i klassrummet var alla jätte blyga och tysta! utom jag! jag skrek heeej kul att du ska börja i våran klass! Vi blev genast bästa vänner och är en i dag!

Ååå vad minnen vi haft! Vi har drömt om att få skaffa häst i alla dessa år, vi lekte häst hela hela tiden! På skolan i björkås, hemma, vart vi än var! Mina hundar fick valpar och Denise fick 2 st! och hennes katter fick kattungar och vi fick två på senare år! När vi var små kunde ingen lärare skillnad på oss! vi kallade oss stjärnsystrar som i filmen!

Älskar dig Denise och det som hänt är hemskt! jag önskar dig all lycka min underbart älskade vän! sitter och gråter framför skärmen nu! älskar dig så mycket Denise glömm INTE det! skulle inte kunna leva utan att veta att du finns så långt bort från mig! kommer så fort du vill ring bara LOVA!! <3 <3 <3 <3 <3





Söta vi var älskar dig Denise!

Hoppas ni inte blev sura för att jag gjorde ett inlägg men ville säga det här till Denise <3


Blogg pause

Det blir nog en blogg pause för oss! Vet inte riktigt när vi börjar igen.. Kan hända redan nästa veccka eller längre?
Men när vi börjar blogga igen kommer vi skriva det både på bilddagboken och facebook!
P.S
Blir ingen dressyr tävling för mig och Pilen imorgon. Men vi hörs när vi börjat blogg igen!

Dressyr tävling

På söndag ska Pilen och jag vara med i en dressyr tävling, lite omväxling mot vad vi brukar tävla men det ska bli kul!
Vi ska starta en L:C1 då borlänge ridklubb anordnar nypon dressyr. Jag var med förra året och startade då L:D1 men den här gången ska även galopp vara med!
Denise följer med som stöd och fotograf, mamma följer med som stöd och filmare, mormor & morfar m.m. följer också med som stöd och Sara följer förmodligen med och ger mig lite tips! Haha det är bara en L:C1 och det låter som jag ska åka iväg och tävla höga klasser, men men!

Dressyrbilder del 2

Nu kommer en del 2 av dressyrbilderna från i lördags:
Mer kommer!

Dressyr..

Idag blev det dressyr träning för Sara. Lånade även hennes dressyr sadel och den är såååå skön, åhh längtar tills jag har en dressyr sadel. Jag håller på att leta så jag blir galen..
I alla fall så gick det riktigt bra! Börjde värma upp i skritt på långa tyglar, sedan kortade jag dom och jobbade med volter, ställning, böjning, halvhalter och lite öppnor. När han kändes fin kom jag fram i trav. Där jobbade vi mest med min sits men också formen på Pilen.
Efter att vi jobbat i båda varven körde jag igenom trav delen i programmet och den kändes OK.
Sedan kom vi till galoppjobbet. Han vill gärna hänga sig utåt i vänster-varv så Sara hoppade upp och kände lite på han och sedan satte jag upp igen. Då fattade han först fel men jag bröt snabbt av och fattade ny, sen dirkt när han fattat den nya galoppen ledda jag med innerhanden alltså vänsterhand så då var han "tvungen" att hänga med och efter det kändes han jättefin!
Körde sedan igenom hela programmet och gud vad härlig han va!!:'D
Nu ska jag lägga mig och läsa lite, sedan sova! Ha det bra!
Kommer även fixa nått/några tids inställda inlägg till imorgon då jag inte kommer hem fören ganska sent på kvällen då jag ska åka och kolla på en skola!

Porträtt bilder


Tisdag v.41

Idag var vi även i ridstallet. Vi började med att ta ut några hästar, sedan packade vi hö. Som vi skrev så fick vi borsta på 2 nordisar på måndagen och vi fick även rida ut på dem under förmiddagen. Jag red "min" Tablå och Denise red "sin" Fritze. Vi red barbacka och var yte i ca 30-40 min, vi skrittade och travade och man satt som i en fotölj, hihi.
När vi kom tillbaka släppte vi ut dom och sedan var det lunch.
På eftermiddagen så fick vi rida igen. Denise red en som kallades Kenny och jag red Fritze. Red även barbacka den här gången. Vi red och klättrade och lullade runt i skogen och sedan tillbaka till stallet. Även nu var vi ute i ca 40 min.
Kommer inte ihåg så mycket mer just nu.. jo vi gick ner till centrum och köpte godis!
Fritze & Tablå!

Bilder från löshoppningen


Söndags outfit

I söndags stod hoppning på schemat. Eller ja hoppning och hoppning jag ställde fram en oxer som låg på ca 70-75 och hoppade den några gånger.
Han var lugn och duktig. Han drog iväg nån enstaka gång med sedan lugnade han ner sig.

Idag fick Pilen vila och imorgon ska jag träna dressyr för Sara. Var även på kupolen med mormor idag. Fick med mig mjukis byxor, munktröja och ett par stövlar" med mig hem, tack mormor!
Några fler bilder från i söndags:

Lördagens ridpass

I lördags red jag lite dressyr. Mamma var med och fotade så bilder kommer!
Han var jättefin och trevlig att rida. Körde igenom L:C1 programmet 1 gång för att se om jag kommer ihåg det, hihi.
Han fattade även högergalopp alla gånger jag bad honom!
Nu kommer dom första bilderna:
Mer bilder kommer i olika inlägg. Har massor av bilder nu när jag inte bloggat på ett tag, men dem kommer upp!

Fy

Upptäckte att jag glömt att skriva om min prao vecka i Rättvik.. skrev om måndagen och glömde sedan av det.
Här kan ni läsa om måndagen -------> http://lerbackenbrudarna.blogg.se/2011/october/ och så får ni bläddra ner lite!
Tänkte fortsätta berätta om veckan så håll utkik!

Lördagens outfit


Kommer

Inlägg om helgen kommer... men inte idag :( Denise har fortfarande min överförings sladd till kameran så kan ej ladda över bilder som mamma tog igår och några som jag tog idag. Har inte heller fått bilderna som togs i tisdags så det får helt enkelt vänta tills imorgon förhoppningsvis.
Hörs mer imorgon!

Hemma

Nu har jag kommit hem efter en spök övernattning i Lerbäcken, hihi riktigt kul!
Mamma tog som sagt Pile igår så var aldrig dit. Men vid 12 ska jag åka ut.
Ska sova hos min mormor och morfar inatt som vanligt på lördagar. Imorgon har jag utsläpp och insläpp.
Morfar hjälper till med utsläpp och mamma insläpp.
Tror jag ska rida ut idag för imorgon blir det dressyr träning för Sara. Förmodligen ska jag starta i en dressyr tävling den 20/11, alltså nästa lördag.
Jag var med på den förra året och startade då en L:D1, den här gången ska jag starta L:C1 istället!
Men men mer om det senare.. Nu ska jag få nått i magen sen bege mig till stallet!
Ha det bra tills vi hörs igen!

Hinner inte..

Hinner tyvärr inte uppdatera nånting idag.. Och inte imorgon elr på lördag tror jag, men på söndag ska jag nog hinna blogga.
Då kommer massa fina bilder som togs i tisdags och även lite annat smått och gott. Så håll utkik. Ska även på spökvandring och övernattning i Lerbäcken imorgon så mamma var snäll att ta Pilen.
Nu ska jag plugga, Bye.

Ca 1,15


?

Någon som kan gissa vad jag och Denise ska göra med Pilen imorgon?
Här får ni en liten ledtråd:
Nån som kan gissa? Hehe...
Denise kommer stå bakom min kamera och fota som en tok! Även porträtt bilder på mig och pilen ska vi ta!

Ursäkta

Ursäkta för dålig uppdatering.. I alla fall så har varken Denise elr jag orkat blogga. Och tror det kommer bli lite lågt framöver p.g.a mycket skoljobb, prov m.m.
I söndags red jag dressyr och mamma fotade mig. Och gud vad bra det gick. Han var super härlig... Fick in högergaloppen 1 gång! Hehe. Nej men han var jättefin i skritten & traven! Min lilla prins!
Här kommer lite bilder:
Bjuder på en galoppbild också:

<3


Hoppningen

Pilen var jättehärlig idag! Både när vi red dit, under hoppningen och på hemvägen.
Under hoppningen drog han inte iväg en ända gång utan kom i lugn galopp mot hindren, landade och fortsatte i lugn galopp. Väldigt nöjd Maja!
Imorgon ska han nog få vila. Ska nämligen följa med Denise till Lerbäcken och fota. Vi ska cykla dit, haha har inte cyklat på skitlänge. Får se om Denise hittar mig i diket nån gång? HAHA!
Hmm.. har inte så mycket mer att skriva. Om mamma är frisk på söndag ska hon följa med och fota mig och Pilen. Hihi vet inte riktigt vad jag ska göra.. Rida dressyr i paddocken? rida dressyr på gräs-körbanan? elr rida dressyr och busa på gräs-körbanan? Aja har lite tid att fundera i alla fall...
Nu ska jag se färdigt på filmen jag håller på att kolla på. Men bjuder på några bilder från idag:

90cm


Hissar

Jag hissar....
REFLEXER!
Dom är otroligt bra att ha när det är mörkt.
Även vid andra tillfällen också!

Hoppning

Idag ska jag hoppa med Pilen. Vet inte om jag ska rida till rommeheds bana elr om jag ska hoppa i paddocken vid stallet? Hoppning blir det i alla fall.
Ska ut och gå med Molle nu, sen ska jag äta och efter det åka till stallet. Ska även lämna igen filmerna.
Kameran följer såklart med!
Foto: Matilda Forsstedt

Bilder med system kameran

Nu kommer några bilder som jag tog med system kameran idag:
(Ha förståelse för att det typ är första gången jag fotar med en!)
Dagens 2 favoriter:
Kan även berätta att ridpasset idag gick jättebra!

Dagens outfit

Träns: Aubiose
Pannband: Hööks
Bett och delta: Aubiose
Sadel: Hööks(?)
Sadelgjord, stigläder och stigbyglar: Aubiose
Schabrak: Karlsson
Benlindor: Karlsson

Karlsson

Igår åkte jag, mamma, syrran och mormor till Morgongåva. Vi åkte till ett vauhus som heter Karlsson och det blev lite saker inhandlat! Häst gejer alltså, och även lite allmänt också.
På Karlsson köpte jag ett grått schabrak, gråa benlindor, grått grimskaft och grå/svart rutiga ridbyxor.
Sedan var vi in på några sport butiker i Avesta så fick med mig hem ett ut&gå jacka&byxor, och ett svart underställ


Dagens ridpass

Idag red jag på gräs-körbanan och gissa hur härlig han var att rida? Han var underbar!
Skrittade fram på långa tyglar först och sedan korta. När jag kortat upp tyglarna började jag lösgöra honom. Efter ett tag kom jag fram i trav. Varierade väldigt mycket mellan skritt och trav. Och gjorde även samma "övningar" eller ja försöka lösgöra honom.
Efter en stund gick han riktigt snyggt i traven! I skritten också men speciellt i traven. Han var lika mjuk och fin i båda sidorna.
Sen gick jag över till galopp arbetet. Där jobbade jag väldigt mycket med fattningar och avsaktningar, och även på min sits med hoppläder.
Han var lugn och fin, la även till några trav och skritt övergångar här och där och det funkade utmärkt!
Efter ca 50 min jobb travade och skrittade jag av honom. Och j*vlar vad fin han var i traven då. Åhh hade ine lust att sluta då.
Imorgon ska jag åka till ett ställe som heter Karlssons, det är ett varuhus och dom säljer även lite häst grejer där. Ska dit med mamma, mormor och min syster. Efter det ska jag till stallet och mocka, packa hö och fixa krattt. OCH fotografera med min nya kamera!

Dagens outfit

Träns: Vet ej fick med när jag köpte honom
Nosgrimma: Köpt på en häst-loppis
Bett: Köpt av en kompis
Sadel: Hööks(?)
Sadelgjord: Aubiose
Stigläder: Aubiose
Stigbyglar: Aubiose
Schabrak: Hööks
Ridtäcke: Sjöhagen-Globen horse show 2010
Det står Dalpil på andra sidan på ridtäcket, jag broderade det på syslöjden.


System kamera

Japp, jag kom hem med en system kamera! Det blev den jag visade bild på. Jag ska ta med den och fota Pilen imorgon

RSS 2.0