Min dag i stallet

Min dag i stallet har varit super. Städat bland mina grejer i foder-kammaren, fotat Celina när hon ridit och det bästa av allt... gått en härlig promenad med finaste Pil. Vart sånt häligt väder nu på kvällen, härligt! Imorgon är det hoppträning som står på schemat. Matilda kanske kommer och fotar, kul i såna fall och mamma kanske blir med å filmar!
Nej nu ska jag fixa lite tidsinställda till imorgon, sen blir det sängen!
Hörs imorgon
/Maja

Pilen i 2 år

Idag har jag haft världens bästa häst i 2 år!! Tänk i hela 2 år, oj vad tiden går fort och vad mycket vi hunnit med jag och min älskade häst. 2 år och mer ska det bli!
image description
/Maja

Dressyrbilder

Här kommer några dressyrbilder från lördagen:
Här ser man hur laddad han är, han blåser typ upp sig eller vad man ska säga:
Foton: Yohanna Karlsson
/Maja

Promenad

Ute på promenad med min fina häst :-)


Mer bilder

Här kommer ett till gäng bilder:
Foton: Caroline Lindman
/Maja

Sista april

Jahapp då har det redan gått en månade till, hihi sommarlovet är inte lågnt bort nu... Tillbaka till sista april. Idag har jag fullt upp även fast jag inte har tänkt göra nått speciellt.
Jag ska med mormor och handla, fota Celina lite när hon rider, städa, mocka&fixa stallet, gå promenad och mysa med Pilen, ut och gå med min vovve och självklart blogga.
Idag har jag även tänkt att jag ska skriva pressentation av mig, min häst och min hund. Och självklart mer bilder från tävlingarna, när jag kommer hem ikväll hoppas jag på att hitta bilder i min inkorg vilket jag tror jag kommer att göra!
Vad ska ni göra idag då kära läsare??
/Maja

Hopp/terräng 29/4

Jag är super nöjd över dagen. Började med att hoppa 5 hinder inne på banan sen fortsatte man ut från banan och hoppade 7 språng på ängen bredvid och avslutade sedan med ett hinder inne på banan igen. Han var superfin inne på banan och hoppade klockrent!! Sen när vi fortsatte ut från banan och kom mot första terräng hindret sprang han på sidan men då tröck jag på han och så hoppade han det andra gången, sen hoppade han muren klockrent och blev efter den väldigt glad och stark över att få hoppa så kom lite för långt ut mot ena hinderstödet så jag råkade slå ner der med min fot (klantig jag vet) fortsatte sedan över nästa hinder men sen kom det läskiga gröna hindret så han sprang förbi där en gång också men sen flöt allt på jättebra så sammanlagt fick jag 12 fel men är supernöjd ändå. Och slutresultatet från både lördag och söndagen slutade med att jag lev på plats 10 av 17, är väldigt nöjd!
Här får ni första delen av hoppbilderna:
(Mitt objektiv har inte så bra zoom)
Foton: Min brorsa
Detta är bara vad min bror har fotat, sen så är det ju fler som fotat så mer kommer!
/Maja

Städas

Imorgon har jag planerat att städa bland mina grejer i stallet och rensa ut sånt jag inte vill ha/behöver som ska säljas. Känns rätt behövligt då jag inte riktigt har sån bra koll vart alla mina grjer är. Och så ska jag ut och gå promenad med min fina Dalpil.
/Maja

Dressyren lördag 28/4

Detta var min och Pilens första dressyrtävling. Och om man tänker på det + att min häst var väldigt pigg så tyckte jag det gick bra. Kanske ingen dressyrtävlingsform och han gick med huvudet i "vanlig höjd" MEN vi tog oss igenom banan, vi körde på, han fick högergalopp direkt i första fattningen, trodde inte att han skulle få det eftersom han tog fel på träningarna. Bara en sån sak gör att jag blir stolt över min häst!! Han skötte sig bra förutom att han blev lite springig och stark inne på banan. Och efter jag ridit programmet var jag lite smått besviken på MIG då jag vet att jag kunde gjort det bättre, men vi tar det nästa gång jag och mitt kallblod!

Och Pilen o jag är stolta över våra 44.5% 
Mer bilder kommer!


Dagen...

Idag har jag riditt ut i ca 2 tim på fritz och varit ledare för 3 st som hyrde hästar :) Det var mysigt i den varma solen! Sen nu runt 4 tiden så red Fanny ut på Trixa (har börjat skritta henne lite och så ska latte vänja sig lite mer och vi är bara på ängarna på gården ;)) och lill latte sprang ju såklart runt vid hennes sida och busade, han tycker det är jätte kul och spännande ute på ängarna! jag gick bakom med finaste Quisen :') hehe Latte ville busa med Quis så han sprang runt quisen och började klättra på han men quisen tyckte det var skit kul och sprang runt och pratade med han :') dom var så söta! och quisen är så snäll mot lilla bebisen! :'3 Efter det gick jag ner mot sjön med quis, och ja.... han är helt galen i vatten x) när vi var några meter ifrån sprang jag mot vattnet och han slängde med huvudet och sprang efter och rakt ner i vatten och ner med hela mulen under vattnet och krafsa/skvätta jätte mycket och sen la han sig ner i vattnet jätte många gånger :P Det är så kul att se han tycka det är så skönt och att det är så kul :') Längtar ännu mer till sommaren med bästa quis nu!!!! Ska försöka få med pernilla eller nån nästa gång som kan filma xP kanske i morgon ;D
Några bilder från idag:
Det var jäääätte skönt att rulla i leran efter att ha legat i vattnet och badat :'3
gulle gull <3
/Denise

Ursäkta

Uräkta för dålig uppdatering under helgen! Jag har tävlat både lördagen och söndagen och inte haft tid till bloggen helt enkelt, men nu så ska jag ta mig tid och utvärdera båda dagarna och visa bilder. Det är många som fotat och jag har fått från någon men väntar på mer så det kommer bli bilder flera omgångar men det går bra det med!!
Tack alla som stöttat mig och Pilen under dom här 2 dagarna!


Förlåt..

...För det inlägget jag skrev innan, kände att så fort jag skrivit klart det att det känndes mycket bättre, det kan inte vara perfekt hela tiden! och medan jag gick runt och var tjurig på mig själv när jag gick runt och skrittade av Quisen idag efter ridningen, så var Quis helt bara bäst, och jag igronerade det mest då, han fick mig att mjukna lite, men nu efter kände jag att det behövdes, tog bara en stund innan jag fattade. han gick efter mig i lugn takt och buffade på min arm och i ryggen på mig några gånger försiktigt och kom med mulen mot min hand fast jag egentligen inte förtjänade i just det ögonblicket, jag "har" världens bästa häst <3
/Denise

....

Har funderat på en sak nu hela kvällen, Är jag verkligen så duktig som jag tror?? Jag har hela tiden gått runt och tänkt att jag är jätte duktig på att rida, att jag är för duktig.. Lite är jag väl, för hur många kan rida hyfsat efter bara ca 7 mån? Men nu på kvällen tänkte jag verkligen till och märkte att jag är inte lika duktig som jag jämt trott, när jag rider känner jag mig nästan som en proffs ryttare, men säger någon "Ner med hälen , Upp med blicken , In med armbågarna mot magen , Tårna framåt osv osv" Då vaknar jag till ur min lilla fantasivärld och fattar att jag inte är något "proffs".
Och så har jag även tänkt nu, Är jag tillräckligt duktig för att kunna klara av Quisen?? Är han inte för svår för mig?? Det är iaf något jag kommer tänka på ett tag nu.. Jag kanske ska hålla mig till lektioner och bara tänka på att jag ska bli bättre istället för att rida "själv" eller vara med i någon tävling??
För när jag rider utan Sanna till hjälp, har det nog aldrig gått ricktigt bra, kanske inte ens hyfsat?
Men efter dagens lektion vet jag inte riktigt vad jag egentligen vill med min ridning? Vill jag försöka vara den där "Proffs ryttaren eller ska jag bara inse, att jag behöver ganska mycket träning innan jag kan bli något..."
Har nu även funderat på om jag ens ska fortsätta rida Quisen.. Jag vill verkligen göra det, men det kanske är bäst för han att han får en som kan rida han och kan rida han rätt...
-
Nej, nu har jag för mycket som snurrar i mitt huvud får se hur jag känner igen snart...
/Denise

Startlistor

Startlistorna har kommit ut. Nu börjar jag bli lite nervös..
Dressyr, lördag:
11.44 Maja Westerberg - Dalpil

Hoppning, söndag:
Nr 7.
Maja Westerberg - Dalpil




Är så trött

Åh ja är så trött, dagen har varit jobbig, dryg och jag vet inte vad. Skönt att den snart nått sitt slut. Vi behöver inte gå in på vilka sammanbrott jag höll på att få när vi var ute i skogen, lerigt, uppförsbackar, stenigt och jag vet inte vad. Sedan vidare till mormor och morfar och åt lite sen vidare till stallet. Mockade och fixade och red sedan ett dressyrpass på Pilen vilket gick riktigt bra förutom mot slutet då han börja bli trött på att göra som matte vill och krökte ihop huvudet och sprang iväg, enjaja de får man vara nöjd med.
Imorgon blir det skola, nationellt prov, muntligt so prov, stallet, rida dressyr, bygga dessyrbana + terrängbanan.

Ska hinna  med mycket imorgon, både tråkigt och roligt. Nu ska jag plugga lite so ;-))

Jag ser fram emot...

.. morgondagen sååå mycket, NOT. Vi ska ut i skogen och testa lite friluftsliv med klassen. Vi ska gå i grupper, bära vatten, ved, stormkök, mat m.m. och det är inte lite vi ska gå heller. Gissar på att jag kommer vara död imorgonkväll? För på eftermiddagen ska jag trimma dressyr på Pilen. Så imorgon och på fredag välkomnar jag träningsvärken...
Hm får försöka se det positivt i alla fall även om det inte är det roligaste som finns. Kan i alla fall glädja mig åt att jag får testa dm schabraket då!
Nej nu är jag trött och ska gå och sova. Önska mig lycka till imorgon?

God natt!



Instagram

Har skaffat instagram nu, så följ mej där också på maaajjkkeeen!;-)
/Maja


film från igår

Här är filmen från sista banan på hoppträningen igår:

Vila

Idag fick Pilen vila, eftersom han var så duktig igår. Imorgon ska jag rida igenom honom och köra igenom dressyrprogrammet några gånger så det verkligen sitter. Ska även testa dm schabraket och ett pannband. Spännande! Om det ser bra ut och känns bra så ska jag be någon filma lite.

JAAAAAAAAAAAAAA!

Nu ni ;) jag är just nu liiiiiiite för hyper (Har tur om jag kan sova) För ajg ska nämlingen hyra Quisen och ha han hela sommaren! :DD är så glad nu att jag knappt vet vart jag ska ta vägen :D Världens bästa gullle Quis, Den bästa <3 min älskade räzzer ponnie <3
Jätte mysigt att bada lite.. :')
<3 Fler bilder kommer :'3
/Denise

Hoppträning

Hoppträningen ikväll gick jättebra, blev lite rodeo för vissa i början (dock inte för mig) men hade en väldigt pigg häst. Allt slutade i alla fall bra! Travade och galopperade först över bommar sen fortsatte vi på en serie och avslutade med 2 olika banor och den sista låg på ca 90-100cm. Fattar ni? Jag kan inte fatta.. och han tvekade inte ens utan bara flög över dom som ingenting. Jag har världens bästa häst som ställer upp för mig!!
Här får ni lite bilder från filmen, filmen kommer senare!

Orange

På träningen ikväll ska Pilen få vara orange, hihi. Kameran är med och mamma också så film kommer senare ikväll!

Marquis Fire 23 år

Som sagt idag blev världens bästa Quis 23 år ung! gulle gubben :') Jag sa grattis till han och myste lite sen fick han lite annat gott ;) Han är bara för fin min kille :')
Finaste <3 pernilla fotade han och mig lite igår, min vackra prins <3
-
Nu ska ni få se lite äldre bilder på Quis som jag har lånat från hans gamla ägare!
Världens finaste fis <3
/Denise

Vila idag - Hoppträning imorgon

Idag fick min Prins vila eftersom han gick dressyr både lördagen och söndagen. Imorgon blir det hoppträning för Anna igen och på onsdag dressyr med Celina på banan. Då ska jag även testa nya schabraket. Imorgon ska jag även till Aubiose och köpa lite smått och gott till helgen, dels hårnät. Ska man tävla dressyr så ska man vara en liten dressyrmupp också!
Torsdagen blir det nog en liten uteritt och på fredag dressyr. Är inte speciellt nervös men det kommer väl...

Look

Tiita vad som väntade när jag kom hem! Iiii vad glad jag blev, längtar tills onsdag då jag ska träna dressyr och använda det!

Sorry

Sorry för dålig uppdatering men jag tycker inte det är kul att blogga själv, okej om man har en egen blogg men nu är det inte bara min blogg. I alla fall så gick dressyrpasset idag riktigt bra. Red på 3-delat och han vart bara lite stark i galoppen men i traven var han sååå härlig speciellt på slutet!<3
Jobbade mycket med hans form och min sits. Tränade igenom programmet några gånger och det sitter som en smäck! På tisdag blir det hoppträning och onsdag dressyr. Ska även in på Aubiose och införskaffa mig lite grejer. Ridstrumpor, hårnät osv...

Visst ser det ut att bli trevligt väder hela veckan??
/Maja


Nu - stallet och dressyr

Ska ta bussen till stallet nu, blir dressyr på 3-delat bett! Utvärdering kommer upp imorgon..

Snö?

Men lägg av nu jävla väder! Vad trööt jag blir. Hade tänkt träna dressyr och dressyrprogram idag på banan men har inte snön försvunnit till eftermiddagn så kan jag glömma det.. Har varken brodd eller snösulor. Visst skulle jag kunna skruva i brodd men vad är det för idé om han ändå inte har nå snösulor? Nej nu vill vi gärna ha fint väder, eller?

Hoppfilmen

Nu har jag lyckats ladda upp filmen! Är inte den bästa att redigera i det programmet jag har och detta var första gången så det blev rätt bra ändå
Musik: BTR, Blow your speakers out

God morgon!

Är uppe med tuppen och väntar på bussen. Dagen ser ut såhär ungefär:
Skola, fika hos mormor och morfar, stall, dressyr, Denise kommer hem till mig! Ohyeah det är fredag!!
/Maja


Filmen

Håller på och försöker ladda upp filmen men det går otroligt segt både på youtube och på facebook. Men håller på att ladda upp på fb nu så får se om jag laddar upp på youtube sen!

Träna dp

Vet ni vad dp står för? Dressyrprogram. Yes ni läste rätt Pilen och jag ska faktiskt starta en dressyrtävling och en till hopptävling.
Jag ska vara med på Rommeheds kampen, en tävling som min klubb arrangerar den 28-29 april för att man då ska få testa på lite fälttävlan. Dressyr på lördagen och hoppning och terräng på söndagen. Mamma ska till stockholm den helgen, åker på lördag em men jag ställer upp ändå så hon hinner kanske kolla på dressyren, men kommer ha med mormor, morfar, pappa och kanske Denise och min brorsa! Känner mig taggad, ska träna dressyr nu som bara den och så ska jag hoppträna antingen för Anna på tisdag eller Tina på torsdag

Stallet

Just nu är jag i stallet. Har precis mockat, packat hö, sopat, fyllt på vatten och fixat kraft på ca 50min, good work!;-)
Ska ut och pussa på min gulle plutt innan jag blir upphämtad och ska iväg på möte. Filmen från hoppträningen kommer upp ikväll!
/Maja


Nationellt prov - möte

Har haft nationellt prov hela förmiddagen. Trök! Inget speciellt fint väder heller = ingen motivering, blää! Ikväll blir det möte med en av hopptränarna om mål m.m. Ska snacka lite om en sak, men kommer berätta den + en till sak senare. ;-)
/Maja


Anna träning

Hoppträningen för Anna idag gick superbra. Och jävlar vad Pilen tyckte det var roligt att få hoppa igen, ändå höll han sig i skinnet. Är så nöjd. Vi hoppade lite olika hinder, olika linjer och en bana i slutet. Banan låg på runt 80-90cm. Haha jag hade som mål med Pilen detta tränings år att hoppa 90-1m banor och jag har typ redan lyckats? Får komma på ett nytt mål inför torsdag!
Mamma filmade så film kommer upp imorgon kväll!

På väg

Nu ska vi börja vår resa (ridning) mot hoppträningen! Inget väder kan hindra oss...
/Maja


Dagen = dålig

Som rubriken lyder så har jag haft en väldigt dålig dag, är det fredag den 13?
Imorgon hoppas jag på en mycket bättre dag. Nu ska jag stänga av datorn och sätta på Big time rush i örona, drömma mig bort och sedan göra lite läxa.
God natt bloggen!



Hööks

Tänkte bara tipsa er om att det är 20% rea på alla stövlar, skor och chaps framtill den 18 april.
En hiss från min sida!

Tagga träning

Sitter och taggar inför hoppträningen imorgon. Japp det blir hoppträning imorgon! Jag skiter i om det regnar, jag och Pilen ska hoppträna. Blir dock inte för Tina utan det blir för Anna. Skulle egentligen tränat på torsdag men då ska vi istället snacka om mål med träning och om vi ska tävla och massa mer om vad vi har för mål. Det tycker jag är väldigt bra att man gör. Då skulle den träningen flyttas till antingen lördag eller söndag nu till helgen men visste inte om jag kunde då så då blir det träning imorgon istället.
Är väldigt nervös inför imorgon då jag aldrig tränat för henne innan, men det ska nog gå bra.

Pilen fick vila idag då han har gått dressyr både lördag och söndag. Så imorgon har jag nog en lite krut ponny men det får jag stå ut med.
Har fixat saker inför imorgon - schabrak, huva, bett&nosgrimman som jag ska använda, skydd m.m. Skönt att allt fixat inför morgon dagen.

Ärevarv

Mitt och Denise ärevarv på Pay and jumpen!



Pannlugg

Klippte pilens pannlugg i lördags, visst blev han fin?:-)
/Maja


Lerbäckenbrudarnas bästa sida!


God natt bloggen

Imorgon är det en ny dag och nya tag. Imorgon ska Pilen antingen få vila eller springa löst. Jag och pappa ska försöka at hinna och åka och köpa en moppe hjälm till mig så jg äntligen kan testa köra den! Har planerat att köra till stallet med den på Lördag. Visst har jag fin fina mål? Haha, nu ska jag göra lite läxa och sen hoppa i säng, God natt.

Dressyr 14& 15 april

Både igår och idag har jag ridit lite dressyr i paddocken. Och det har gått jättebra båda dagarna. Har endast jobbat i skritt och trav. Sen efter ridpasset idag fick Pilen springa löst i rundcorallen och jäklar vad kul han tyckte det var!
Jag har lagt väldigt mycket fokus på hans form, att han ska va likgiltig i sidorna, ta stöd av bettet och orka bära upp sig. Han blir sååå himla tung.
Här kommer i alla fall lite bilder från passet igår och dom har Denise fotat:
Hon tog även massa fina porträttbilder på oss:
Visst är dom vackra?:')


Lat

Just nu sitter jag och latar mig framför datorn. Ska om ett tag äta luch och sedan åka ut till mormor och morfar. Senare på em kommer Denise och så ska vi filma sista delen för engelska filmen och även fota när jag rider.
Så ni kan vänta er bildbomb imorgon!

musik tips


Molle

Idag blev Molle världen bästa hund 8år. Grattis Molle!!

Arg

Åh är så arg på en viss person!!
Viktig information, ja vet!

Turen har vänt...

Haha nejdå men idag gick det inge bra att rida idag. Pilen var dryg, stark och nej jag vill bara glömma det. Förutom ridsällskapet, tack Jennie! Tänker inte utvärdera detta pass nå mer utan hoppas på att det går bättre imorgon!

Idag bevittnade jag...

... när Pilen skitade ner sig. Men eftersom han varit så duktig så var han förkänt av en ler-inpackning.

Dressyren på kallblodet

Hopp-passet, njjag menade dressyrpasset... Haha, det blev inge hoppning för mg och Pilen idag utan vi tog oss an dressyr istället. Vilket gick alldeles kanon. Han var väldigt trevlig i munnen och att jobba med, jag ser fram emot lördag då vi ska filma sista delen till engelska filmen och då det blir dressyr. Hoppas på att det går lika bra som det gjort nu den senaste tiden. Tillbaka till passet, jag jobbade endast i skritt och trav. Gjorde mycket volter, serpentiner och i slutet lite fram/bakdelsvändningar. Mest för att få honom lösgjord vilket gick bra. Han släppte inte helt men vi är en bra bit på väg.
Jag blir så taggad till ridning och träning när det går så här bra!



:D

Jag är GLAD. Även detta dressyr pass gick jättebra!!
Mer om det ikväll.
/Maja


Dagen

Dagen har varit sjukt rolig. Mycket stall, skratt och bland massa trevliga människor.
Började på kupolen med bästisen, fikade och åt på donken. Sedan blev vi upphämtade av Pernilla vid Denise och så åkte vi sedan till Lerbäcken.
Denise red Näppe i ridhuset till engelska filmen och jag stod nere och filmade + fotade. Gick riktigt bra tyckte jag. Och det slutade även med att Denise hoppade lite, vilket också gick bra.
Mamma tog hand om Pilen idag, tackar.
Usch vad dåligt/fult väder det är just nu. Inge roligt...

Men imorgon planerar jag hoppning på finast Pilen. Tror det blir att hoppa lite studs och kanske nått annat roligt. Efter det ska jag och kolla på min lilla syster som ska vara med på påskäggs hoppning på hennes ridskola. Kameran följer självklart med.
Avslutar med en bild på Denise och Näppe:



Fiiin

Tycker den här låten är sååå fin!


Veckans outfit


Nu har du chans att synas här på bloggen + få en länkning. Vi kommer starta med "veckans outfit" så skicka in ditt bidrag till:
[email protected]
Och markera mejlet med: Veckans outfit

Vem vet kanske är det just du som får din bild uppladdad här på bloggen!

Vääääääntar

Har tagit mig igenom regnet till kupolen. Just nu sitter jag och vääääntar på Denise.
Intressant ja vet!
Bjuder på en bild på en surig Pil.
/Maja


Förlåt!...ännu en gång...

Som sagt förlåt för att jag inte har bloggat! har som jag skrev till maja "har tänkt ut massa blogg inlägg och vad jag ska skriva men när jag sätter mig vid datan sjunker jag ner i fåtöljen och förvandlas till en zombie..." Haha, men ja.. ska försökta skärpa mig, nu är det ju ändå lov!
-
Igår red jag Quisen med bett för fösta gången på humm ja kanske 1 ½ månad, Red först ut med: Pernilla o Chotten , Fanny o Näppe , Sandra o Fritz , Johanna o Jack och Frida o Jasmine. vi skrittade runt byn och det tog kanske 30-40 min, Quis var taggad hela tiden så jag jobbade han mycket och gjorde lite skänkelvikningar då och då och lite annat, sen kom vi in på banan, och ja... Han blev sååååååå himla härlig! han gick jätte fint i form och ner på tygeln jätte lätt, och han bärde sig verkligen perfekt och jobbade bra med bakkärran, och då kunde jag bara tänka på¨min sits så jag satt ner i traven och verkligen jobbade han och han var så mjuk och fin i munen, och han har aldrig varit så mjuk och fin förut! så jag gjorde en liten övning som jag hade gjort i söndags, och ja, samma där, helt underbar! <3 min älskade Ponnii <3

Får en gamal bild ^^ Det bråkar jätte mycket så kan inte ladda upp någon ny bild :/ Men det kommer!

/Denise


Planer inför imorgon - onsdag

Oj redan onsdag imorgon?
Haha japp imorgon är det onsdag, dagarna bara flyger förbi. Hade ju planerat att hoppa nån dag men är uppbokad med massa andra saker, fast dock är det bara roliga saker som jag är uppbokad med. Blir kanske hoppning på söndag? Jaja det snackar vi om sen, nu till morgondagens planering:
Först ska jag möta min underbara bästis Denise (andra halvan till lerbäckenbrudarna för er som inte visste) och så ska vi ta en fika på kupolen, skratta och snacka lite SKIT haha. Efter det blir det väl att kanske åka hem till henne en sväng, byta om och sedan vidare till lerbäcken där vi ska fortsätta filma till vår engelska projekt. Ja efter det bara hänga kanske kolla på film eller nått, inte vet jag?

Hörs imorgon bloggen!!

Uteritt i regnet

Även fast det regnade följde jag med Celina som jag sagt. Fast följde inte med hela, men nästan! Var ute ungefär i ca 1 timme och 10 min. Skritt, trav och galopp. Han var pigg men det gick att galoppera på honom utan att han blev "dryg" som han kan bli i galoppen. Dock galopperade jag på vägen hem och då var inte Celina med och han är som lugnast när man är själv och galopperar. Traven var trevlig, han var inte särskillt arbetsvillig idag men om man tänker tillbaka från igår så förstår jag honom då han jobbade på asbra i traven.
Är helt nöjd med denna ridtur. Liiiite stark i munnen men annars bra.
Pilen efter ridpasset.

Just nu..

Just nu sitter sitter jag och smaskar på godis jag fått under påsken samtidigt som jag skriver utvärderingen om dagens ridpass.

Buss

Snart har jag åkt buss i 30min. Är på väg till min mormor&morfar. Tycker det är rätt tråkigt att åka buss men med B.T.R i öronen blir allt mycket roligare.


NH kurs

Den 5 maj ska jag på en NH kurs. När jag kom hem från stockholm i söndags låg det 2 papper på mitt tangentbord om att jag var anmäld till en NH kurs.
Mamma hade anmält mig då hon vet att jag gillar NH och håller på lite med det med Pilen. Det blev jag väldigt glad över då jag vill hålla på med det men jag har inte så mycket kunskap om det.
Spännande!!



Stilla

Det står stilla i huvudet på mig... kommer inte på nått att blogga om.
Tips på saker jag kan blogga om?

Imorgon lär väl bli en rätt ok dag. Handla med mormor, stallet, rida med Celina m.m.
Vi hörs imorgon med mer uppdatering då jag kan sova och fundera på vad jag ska blogga om!

Dressyrpasset 9/4-2012

Dagens dressyrpass gick hur bra som helst. Var egentligen meningen att Jennie och jag skulle rida ut men vi han inte komma längre än till Tunet skolan då vi hörde klick klapp klick klapp (ljudet av en lös sko). Jennie hoppade av och kollade och som vi gissade så hade vi rätt. Hennes ena baksko var lös. Så vi vände om.
Men jag tänkte han måste bli riden och jag ville verkligen rida så fortsatte med dressyr i paddocken och det gjorde jag helt rätt i. Han var sååå trevlig. Lite pigg men det gick. Formen var jättetrevlig och han tog stöd av bettet allt mer.
Jobbade på volter, bak&framdelsvändningar och skänkelvikningar. Vi jobbade endast i skritt och trav men ändå. Den sista skänkelvikningen var helt super. Han höll formen genom hela skänkelvikningen och sprang ej iväg för skänkeln!
(Foto: Alexandra Fogelberg)


Ridit

Precis ridit färdigt ett dressyrpass på Dalpil.


Shopping till mig

Detta köpte jag till mig i New York:
Är sååå nöjd med allt!


God morgon?

God morgon, eller är det morgon? Ja det är det.
Vaknade för en liten stund sedan, va skööönt det var att sova i sin egna säng. Såg att jag hade ett missat samtal som hade ringt 05.10, det var från nån taxi service?:S
Tittade ut och det var rätt fint väder men inte särskillt varmt, jaja man får inte klaga.  Tänkte bara slänga upp ett litet snabbt inlägg såhär på morgonkvisten så hörs vi senare under dagen!
image description

God natt

God natt bloggen & läsarna! Hörs imorgon.
Imorgon ska jag ta det lugnt under dagen. Åka till mormor och morfar vid 2-3 och sen åka till stallet vid 4. Ska rida ut med Jennie. Vi har inte ridit tsm på ca 8-9 månader så känns som det är tid att rida tsm nu igen. Jennie är medryttare på en ny häst i stallet. Jag känner henne och hästens ägare sen förut då vi stod tsm i lerbäcken ett litet tag men hon har kommit till Hesse nu vilket är väldigt roligt!
Jaja nu ska jag sova, god natt <3
/Maja


Mer bilder

Här kommer ett gäng bilder från pay and jumpen...



(Foton ovanför: Jag&mamma)





(Foton ovanför: Susanna Westman)


Hoppträningarna

Den 10 april startar hopptränigarna ute igen, jippi!

Dock kan jag ej delta denna vecka då min syster ska vara med och tävla bom-klass på påskäggs hoppningen på Norra Amsbergs ridklubb den dagen min träning är och självklart väljer jag att kolla på henne.
Har verkligen saknat hoppträningarna! Men ska ändå hoppa den här veckan. Antingen rider jag till banan i Övre Svärdsjö och hoppar eller så hoppar jag på banan vid stallet. Vi får se.

Jag och blogg-pauser?

Haha jag och mina blogg-pauser? Hmm det gick inte så bra...

Kände mig trött på bloggen när jag var i stockholm, men nu när jag kom hem blev jag blogg sugen igen, haha! Så jag kör på nudå..
Känner mig väldigt taggat till allt. Denna månad känner jag på mig att det kommer bli en bra månad!

1 år...

Idag var det 1 år sedan jag sist såg Mr... Känns som det har gått flera år.. Usch vad jag saknar han.. Han lämnade ett stort hål efter sig, Min älskade vän. Han var så ung och vacker..
"There's nothing I wouldn't do, To have just one more chance, To look into your eyes and see you looking back"
-
"Anoter day has gone, I'm stil all alone, How cud this be? You not here whit me.."

















Foto: Jag , Maja Westerberg och Matilda Forsstedt
-
I Miss You My Beautiful Angel, Rest In Peace, We Will Be Togheter Again Soon... <3

/ Denise

Blogg-paus

Tänker ta en liten paus från bloggen. Just nu är jag i Stockholm och kommer hem på söndag. Vi får se när jag börjar blogga igen.
/Maja


Svar på tal..

Anonym om Pay and jump 31/3:
Hej! 
Varför rider du på ett pelhambett?
Svar:
Jag använder pelham för att han är väldigt stark och eftersom han tycker hoppning är väldigt roligt så blir han ännu starkare. Jag använder det för att det funkar bra på honom och väljer det istället för t.ex ett 2-delat där jag måste sitt och "ta i munnen" på han oftare då han blir för stark.
Du kan även läsa detta inlägg, det är lite mer detaljerat.
http://lerbackenbrudarna.blogg.se/2012/february/entry-153306794.html#comment




New York - Dag 5 och 6

Dag 5 - 20/3
Idag blev det först frukost sen en tripp ut påstan och förbi centralpark en sista gång. Pappa sprang in på Appel butiken dom har där och köpte en grej till min brorsa. Efter det gick vi genom Time Square även det en sista gång. Shoppade loss på lite grejer där och vi käkade sedan lunch på Hard rock café och sedan shoppade jag lite till sedan var det dags att gå till hotellet och hämta väskorna. Sen åkte vi taxi till flygplatsen, tog ca 45min och han körde som en galning. Vi gick runt lite bland flygplatsens affärer men hittade inget speciellt. Vi käkade och klev sedan på flyget. Detta var då på kvällen kl 22.00 som planet lyfte. Sov lite då och då men kan tala om att det inte var roligt att sova på ett flygplan!!
Dag 6 - 21/3
Vaknade när vi hade ca 1 timmes flygtid kvar klockan var då ca 9 på morgonen i svensk tid. Vi var dock inte på väg till sverige utan skulle landa i Schweiz och byta flygplan. Mådde skit illa och hade ont i magen när jag vaknad samt under tiden i Schweiz när vi vänta på nästa flyg och på flyget på väg till sverige. Dock lyckades jag somna och vaknade när vi bara hade 15min flygresa kvar. När vi landat tog vi tåget hem och ja... detta var min New York resa. Och har bara 1 sak kvar att säga.... JAG VILL TILLBAKA! Saknar det så mycket.

Vilodag

Idag fick Pilen en vilodag vilket jag tycker han absolut förkänar så duktig som han har varit i helgen. Så åkte bara och fixade stallet och myste med honom. Efter det så åkte jag hem occh bänkadeemig framfför tv:n. Nickelodeon kids choice awards 2012 - Yeey! Och efter det vart det ett nytt B.T.R avsnitt. Happy happy!
B.T.R fik faktiskt pris för bästa musikgrupp av dom 4 som var nominerade. Man fick rösta och ja dom vann röstningen! Sen var det andra som vann andra katigorier men tänkte inte gå in på det så mycket mer.
Imorgon blir det nog ett lättare dressyrpass på banan med min gullis! På torsdag åker jag ner till stockholm med min mormor och lilla syster för att hälsa på lite släktingar och kommer hem på söndag igen. Men min Iphone är ju med så får uppdatera från den!
Nu ska jag fortsätta med det jag håller på med så ha en trevlig kväll...

Pay and jump 31/3

Pay and jumpen i lördags gick superbra! Är jätte nöjd. 2 fina felfria rundor med Pilen, min duktiga polle!
Morgonen:
Kom till stallet vid 7-tiden. Tog då ut Pilen och borstade igeonom honom, manen, pannluggen och svansen. Flätade sedan svansen och knoppade manen. Pernilla i stallet(Lerbäcken) gjorde även en knopp i pannlugen. Den blev dock lite stor men väldigt snygg.
Framridningen:
Lite pigg men annars helt OK. Galopperade inte speciellt mycket utan skritta och travade mest. Red på pelham då det kändes jättebra dagen innan och lika så under framridningen. Hoppade 1-2 gånger var på dom 3 hindren som stod framme vid framhoppningen. Alla gånger kändes OK och han var inte överdrivet pigg.
Banan 50-klassen:
Gick väldigt bra. Var inte speciellt nervös eller så men Pilen vart dock ännu lite piggare. Tog ett djupt andetag och satte igång han i trav när jag fick starta. Han var super trevlig hela banan igenom. Travade mes men den sista sträckan tog jag galopp och även efter varje hinder vart det galopp. 0 fel och var superglad. När jag kom ut från ridhuset gick jag och köpte en rosett till Pilen.
Framridning nr2:
Nu var han ännu mer framåt efter att ha fått hoppa, haha. Tog det väldigt lugn under denna framridning också och jobbade mycket i traven. Hoppade framhoppnings hindren nån gång på varje sen räckte det tyckte jag då han kändes fin.
Banan 70-klassen:
Han var pigg och sög tag i hindren på ett bra sett. Galopperade igenom nästan hela banan och det gick väldigt bra. Han hoppade alla hindren fint och var väldigt gald! 0 fel även denna runda vilket gjorde mig ännu gladare!
Köpte även en rosett i denna klass också!
Lerbäckenbrudarna som det ska vara:
<3

Mer bilder, film från 50-klassen och film från ärevarvet kommer!

RSS 2.0