Dagens...

Dagens ridpass var jättekul + mysigt.
Ska snart åka och köpa GODIS med Denise
Hörs sen!

Hoppträningen

Hoppträningen idag gick super duper bra!
I slutet hoppade jag bana på 80-90 och det var jättekul och gick jättebra!
Haha han va sisådär lite pigg...^^ Men bara kul med lite mer fart!
När han hoppar gasar han på som som bara den mellan hindren haha. Kan även tala om en jättebra sak, efter man har t.ex galopperat eller under hoppning så brukar han bara vilja springa med huvudet i vädret och ila på som bara den när man ska jobba med han. Men nu är han jätte trevlig, han blir mer lösgjord efter galoppen och går jättebra!

Imorgon ska han antingen skrittas ut och trava lite smått eller så ska han få vila.
Min lilla Pil!!<3<3<3
Några bilder när vi var påväg hem:

Uteritt idag med...

Idag blev det uteritt igen! Väldigt härligt.. Red med Jenny och Sara samma sväng som Sara och jag red igår fast vi tog den åt andra hållet.
Kan berätta att jag hade en pigg häst... Haha!
När vi skulle galoppera så blir han lite spänd och vill iväg så han tänkte starta innan jag hade gett honom signalerna så jag saktade av men det ville inte Pilen så han stod och galopperade på stället... Haha!
Dagens outfit:
(Haha, vet inte riktigt hur Pilen ställde sig men men xD Och är medveten om att ena skyddet sitter lite konstigt.. Det är för att han kliade sitt huvud mot benet+skyddet)
Träns: Fick jag med när jag köpte Pilen, fast har klistrat på strass på pannbandet själv.
Bett: Jaktkandar, köpt av en vänn
Förbygel: Aubiose
Sadel: Hööks(?)
Sadelgjord: Aubiose
Stigläder: Aubiose
Stigbyglar: Fått av en vänn
Schabrak: Granngården
Skydd: Aubiose

Hoppning imorgon, TAGGA!!:D
Tyvärr är det nog kanske sista hoppträningen för mig och Pilen i år. Men nästa år kör vi på igen.
Kommer även hyra banan där så jag kan hoppa själv också!

Bilder

Nu ska jag ladda upp några bilder från i lördags ;D Ska också ha 2 "Jämförelse-bilder" :P
Kommentera gärna, det gillas! ;)






Världens sötaste lilla häst! <3 Min vackra prins :'D
Fler bilder kommer sen ;D

Jämförelse - Bilder:



Bilderna till Vänster är tagen för ca 2 mån sen, Dom högra är tagna i lördags :P
Nu har jag bättre sits, Rak i rygg , blicken lite bättre , Armar/händer , Armarna går mer som en linje m.m :P
Farin lyssnar bättre , jobbar fram , inte alls lika stark , spårar rätt , bjuder fram , jobbar i form i alla gångarter m.m :P




Dag 9 - Mitt bästa hästminne.

Dag 9 - Mitt bästa hästminne.
Det är...
Dagen då Pilen anlände hem till mig och blev min!♥♥♥
En av dom första bilderna när han kommit hem till mig!
Första gången jag satt på han när han kommit hem till mig!

Härlig uteritt i härligt väder!

Ni läste rätt, idag blev det en härlig uteritt på världens bästa häst!♥ Red ut med Sara. Blev en runda som tog ca 1 tim. och 20 min. Solen sken när vi började rida och när vi kom på sista trav och galopp sträckan höll den på att gå ner!
När vi skrittade av dom så stannade vi vid en kohage och pratade med dom söta kossorna, tjurarna och kalvarna. Åhh jag vill ha en ko! Haha tänk Pilen i hagen tillsammans med en ko. Pilen+Ko=Söta tillsammans.. Hihi!
Imorgon blir det uteritt med Sara och Jenny. Ska nog se till att vi rider förbi där imorgon också och säger hej till kossorna!

Bebis

Har en ny liten kompis :3 elr ja, jag har pysslat lite med henne i ca 3 veckor nu :P Hon har dock inte fått något namn än :P Hon ska heta, Timeless nånting xD Hennes mamma heter Time :) Hon är en Varmblods travare på kanske 6 månader (?) När hon kom var hon folkskygg, då var hon bara med sin mamma hela tiden och vågade nästan inte göra något, men nu har jag tränat med henne, då har jag bla, Klappat henne , varit nära osv osv. Så nu är vi vänner iaf :3 Vet inte hur hon är med dom andra x) Men hon har blivit lite tuffare och är inte bara med sin mamma hela tiden :P Men hon är sååå söt, fast hon har tyvärr travar öron så dom är typ en mil långa haha nej då men dom är långa :P
Lilla Pluttis:




Sötaste bebisen :') Alla bilder har Susanna W fotat! :)
Besök gärna hennes blogg: SusannaWestman.blogg.se :3


Idag

Idag blev det ingen ridning utan åkte bara förbi och kollade så han mådde bra. Min lilla lort-gris!^^ Han mådde så bra så vad jag vet i alla fall.
Imorgon ska jag rida ut på Pile plutt!! Hmm undra vart jag ska rida? Men det kommer jag väl på när jag är ute och orienterar imorgon...
Aja man måste se positivit på det!
Tänkte löshoppa Pilen nån dag i helgen kanske!

Svar på tal..

kan du inte lägga in lite roligare bilder?!Du tar bara massa onödiga :o!
Svar: Vad vill du se för bilder då? Så kan jag försöka fixa det:)


Bildbomb 3

Nu kommer dom sista bilderna från 25/9:

Varför?

Ni kanske undrar varför jag redigerar bilderna?
Och det är därför att dom blir väldigt ljusa om man låter dom vara så därför redigerar jag dom lite!
T.ex:
Orginal:
Redigerad:

Bildbomb 2


Lördag - Söndag

Hellu :) I går kom ju Susanna med mig till stallet ;) Först små pysslade vi lite bla Fyllde på vatten i hagarna. Det har varit jätte varmt här igår, det Gillas! Sen efter ett tag tog jag in Farin och vi borstade han noga och länge, Sen tog vi ut han och Susanna fotade han lite, Sen fick jag nyckel av Sanna till Förådet i stallet så nu har jag en egen nyckel :3 Men iaf så tränsade jag och sadlade, Sen red vi ner till ängarna och först red jag lite i ena sommarhagen, Där blev det lite dressyr ;) Han tyckte det var kul så han var lite piggare och gick form snyggt på en gång :3 Sen red jag över till ängen med det höga gräset som jag brukar galoppera i :) Tänkte jobba lite där då det är rakare, men det var för blött där så jag tog en galopp där och sen red jag till paddocken och jobbade en liten stund där innan jag slutade ;)

Sen så Red jag och Susanna ut jag på Victor och hon hade Näppe :P Bägge var jätte pigga ;D vi red runt en sväng som tar ca 30 min och då är det skritt och trav ;) Sen red vi runt på ängarna och sommarhagen och små rejsade lite xD Victor är mysig att rida och kul att rida ut på :3 då han både är lugn men ändå pigg :D

Söndag

Idag så kom jag till stallet 13.00, jag gick mest runt och kollade lite och gosade med hästarna i hagen och fyllde på vatten m.m :P Sen tog jag in Farin och gjorde i ordning han :) Vi skrittade runt sjön först och sen red jag i paddocken och värmde upp han :) När vi var klara och hade övat lite på glopperna, så hoppade jag fram och la fram några bommar och sen ett Cavaletti hinder :3 Det gick bra i högervarv men inte så mycket i vänster då han vägrade ta väster galopp och han drog upp huvudet och bara ville springa, efter lite bråkande så gick det lite bättre så då bytte jag till höger varv igen, då nästan hela tiden innan hindret då jag skulle fatta galopp sparkade han bakut xD Det var roligt att han tyckte det var så kul :'3 sen när jag var klart skrittade jag ut på körslingan. och när jag var tillbaka i paddocken strechade (Stavning??) jag hans ben och rygg :) Sen plockade jag bort och gick in i stallet igen :3 Tyckte ändå att det gick super bra fast han bråkade lite, är så nöjd över min prins <3

Gulle häst <3


Dag 8 - Min hästs vardagsoutfit.

Dag 8 - Min hästs vardagsoutfit.
Min häst vardags outfit vet jag faktiskt inte riktigt. Vi byter ju schabrak nästan varje dag och varierar mellan olika träns så vet inte riktigt. Men det är väl träns, sadel, schabrak och ibland benskydd/benlindor/boots!
T.ex:

Bildbomb 1


Smakprov


Gick bra

Dressyrträningen igår gick jättebra!:D
Idag släppte jag han i rundcorallen så han fick springa lite. Självklart glömde jag godis, hade tänkt trick träna också men blev lite smått i alla fall. Och jag hade även med kameran idag så bilder kommer! Både porträtt och när han är lös!
Dem kommer senare när jag fixat dem

Dressyr träning

Nu sticker jag till stallet och fixar Pilen. Klockan 4 är det dags för dressyrträning för Eva-Maria!
Sen ska jag sova hos min mormor och morfar så blir tyvärr lite dålig uppdatering idag men mer kommer imorgon!
Foto: Alexandra Fogelberg

Stallet...

Idag åkte jag till stallet efter skolan (Som vanligt) :P När jag kom dit så bytte jag om och började mocka dom boxar som var kvar :) Sen hjälpte jag med lite olika "små saker" bla Ninja tyckte verkligen gräset på andra sidan grinden var grönare xD haha. Jag mockade och så ropar Mirandel: Denise! Deenniissee! Så kommer jag ut och då står Ninja utanför stallet och äter gräs :P Då hade bara Mirandel öppnat undertråden och gått in i hagen och satt på grimmskaftet på Fiona så stack Ninja ut under tråden xP Tur att vi har så snälla hästar ;)

Men sen så fixade jag ut Em mat till hästarna och hjälpte sen Caroline med lite hö från höskullen, Men såklart så var inte jag upp där utan jag lyfte bort "hö-balarna" som Caroline kasta ner xP Men sen så hämtade jag Farin och borstae av han och drog sen på han repgrimman och "Nh-grimmskaft" och gick ut en sväng med han :) Först gick jag ner till sjön och tränade med Farin att det inte var farligt att g i vattnet, Han sprang bara på mig en gång haha xD Nej men då sa jag till han på ett snällt sätt att han inte får göra så, så sen gick det bra :P Fick han i slutet att göra halt i vattnet så då fick han ett äpple jag hade med sen fortsatte vi och gick bredvid sjön :3 Då kommer man till några sommarhagar så jag gick in i en och såg att det var massa kossor bredvid den hagen, så jag longerade Farin lite nära dom i skritt och lite trav. Det gick ganska bra men sen gick jag ut ur hagen och bort mot kossorna för det finns en stig i mellan kohagen och sommarhagen så då stod vi där en stund :P då var det bara massa kalvar vid stacketet och Farin tyckte inte det alls var något konstigt att dom var där han bara stod och tryckte i sig massa gräs x) Sen efter en stund gick jag runt kör-slingan och sen tillbaka till stallet :) Då så tog jag ut han i hagen igen sen fick jag skjuss hem av Caroline :) Hon är så snäll som ger mig skjuss fast hon typ bor bredvid stallet så hon får ju åka en liten bit åt helt fel håll :)

I morgon kommer käraste Susanna igen, haha ;D Så Hon , jag , Caroline , Mirandel , Eva och My ska rida ut en sväng ;D Susanna ska ha Näppe , Jag - Victor , Caroline - Tamrah , Mirandel - Fiona , Eva - Lajban och My - Mulle :P Sen efter ska jag rida ett dressyr pass på Farinen :D Sen om vi hinner ska vi Ställa upp några hästar och fota dom lite snyggt sådär, ja haha :P + Så kommer Akademiker och lånar stallet Lördag + Söndag och några boxar i privat stallet :P Dom ska rida några kurser för någon tränare nu i helgen som kommer till Klubben :P Ska nog kicka lite på dom också (A)


En fin bild över sjön i våras som Caroline har tagit :3

Fina utsikten över hagarna och så ser man lite av sjön till höger :P
Bilden är också tagen i våras av Caroline :3



Falu RK

I onsdag var jag med hästprofilen till Falu RK och red.
Sist vi var där fick vi hoppa lite och då hade jag en häst som hette Peppar. Jag tyckte han var väldigt trevlig så bad om att få honom igen och det fick jag!
Peppar är en fux på 6 (?) år, med vit bläs och 4 (?) vita strumpor.
Började med att skritta fram på lång tygel några varv i båda varven "eller vad man ska skriva", efter det tog vi tyglarna och började arbeta dem lite och tänka på vår sits.
Efter ett tag gick vi in på C volten och travade. I skritten kändes han okej, inte helt eftergiven och en aning "stel". I traven ville han till enbörjan inte jobba så det var bara att trava och vänta ut han.
Vi saktade sedan av till skritt och då gav tränaren mig lite tips och sedan i traven gick det mycket bättre.
Vi jobbade på C volten både stor & liten, rakt spår "fyrkanten" och nån skänkelvikning. Vi jobbade i trav och skritt.
Eftersom vissa hade nya hästar och det var ett tag sen vi var där och red så tog vi ej nån galopp men det gjorde mig inget. Dem ca 15 sista minutrarna gick han i en fin form och var väldigt trevlig att rida!
Här får ni en bild på Peppar från gången då vi hoppade lite:

Ingen ridning

Blev varkan ridning eller stall idag. Har varit med mormor på olika affärer, dels Aubiose och sedan kollat när min syster hade avslutning på fotbollen. På slutet körde vi match mellan barnen och föräldrarna och jag var med hihi!

Hoppningen igår gick suuuupeeeerbra!!
Han var ganska pigg men förutom det gick det jättebra!!
Gamla bilder fotade av Matilda Forsstedt!

Några bilder från..

..igår:

Gårdagens outfit

Gårdagens outfit:
Träns: Börjes/Globen horse show
Nosgrimman: Aubiose
Bett: Aubiose
Delta: Aubiose
Sadel: Hööks(?)
Sadelgjord: Aubiose
Stigläder: Aubiose
Stigbyglar: Fått av en vän
Schabrak: Hööks

Ska även börja med min outfit också. Ska be någon i stallet att fota mig efter/före mina ridpass om der finns möjlighet!

hoppningen...

..idag gick jättebra!
Orkar inte skriva nått mer ikväll då jag snart ska gå och sova. Men imorgon ska jag försöka med nått inlägg om jag hinner?
Fixar nog nått tidsinställtinlägg också!

Falu Ridklubb

Ja, idag har vi varit på Falu ridklubb igen och ridit med hästprofilen! :D
Jag fick idag rida ett Halvblods sto som heter Crazy As Me, Hon var rolig att rida :)
Hon var väl ca 1,63 elr nått sånt :P Det var inte som att rida på Victor elr Näppe x') Haha,
Hon var pigg och framåt, ville dock gärna hänga mot höger elr vad man ska kalla det :P
Men hon var duktig. Gick i form lätt och på tygeln. :) Hennes sadel var väldigt skön iaf :P
Här är några bilder på Crazy:



Bilderna är från när vi hade prao där i 8:an ;)


Sen efter skolan åkte jag till Stallet :) Jag och Caroline pratade ganska länge när jag kom dit :)
Sen så fyllde jag på vatten och hjälpte sen Caroline med insläppet :) Efter snackade vi lite medans
vi borstade bort leran från alla hästar :P Sen så började rideleverna komma, så jag hjälpte att göra
klart hästarna för en liten stunds ridning :) Sen hjälpte jag vuxen gruppen efter lite med hästarna
och myste sen en stund med Farin innan jag åkte hem :3 Mitt lilla hjärtegull <3 i morgon
blir det träning på älsklings Farinen också :D
Dagens favorit bild:

Min söta Farin <3 Fotade den för några veckor sedan när jag och Farin
låg och slappa i hagen i den lilla sommar värmen som fanns då,
älsklings pluppen då <3


Stallet @ Dalpil

Dalpil var helt underbar att rida idag. Hade aldrig lust att egentligen sluta haha! Kändes skönt eftersom det gick så dåligt igår.
Red på pelham idag, det var ett tag sen sist och när han har "nya" bett så blir han mer känslig och roligare att rida.
Red ut.. så red till mitt favorit ställe om man vill att hästen ska göra av sig den värsta energin. Det är en ganska lång asfalts väg dit som är bra att skritta fram på både lång och kort tygel. Även när man ska tillbaks så är den bra avskrittningsväg.
I alla fall så tränade jag på ställning och böjning på vägen dit när jag hade skrittat fram han på lågn tygel. När vi kom fram till grus/sand vägen började vi trava. Han kändes lite stel i högersidan så gjorde så gott jag kunde för att lösgöra den.
I galoppen blev det både kort galopp och lång galopp. I vanliga fall brukar det inte gå att jobba Pilen i trav efter galoppen men idag blev jag alldeles paff... han gich jättefint i en lugntrav som man nästan fick lägga på lite skänkel, han var lätt i munnen och drog inte iväg!(Y)
Åhh är så glad!!

Imorgon är det dags för hoppträning jiehoo!!
Kommer kanske bli lite segt med uppdateringen imorgon då jag kommer hem ganska sent + att jag har Fysik men men vi gör vårt bästa!

Läsa@Sova!

Nu ska jag lägga mig och läsa sedan sova. Imorgon ska vi till Främby och rida med hästprofilen, ska bli kul det var ju så länge sedan.
Ska upp typ halv 6 imorgon för att sedan ta 20 över 6 bussen till stan, byta buss till Falun sen i Falun byta till en annan buss!
Aja godnatt!
Kan bjuda på lite bilder därifrån:
Bilden ovan är Hennesye den första ponnyn jag red där!
Mer bilder kanske kommer imorgon...

Frågestund!

Nu så tänkte vi ha en Frågestund! ;) Det var länge sen senast och vi har kanske några nya läsare som undrar något :) Alla får fråga och ni får fråga vad som helst ;)


Nu så...

Nu är dom klara ;) Så här får ni se dom nya! :P







Ridningen...

Dagens ridning gick inge bra.. Hade en Pil som var pigg som tusan och inte hade lust att dressyra..
Tog första galoppen på 9-10 dagar så har faktiskt förståelse att han var PIGG. Och idag var även första "krävande" passet på 9-10 dagar.

Imorgon ska jag rida ut och galoppera av honom och på Torsdag blir det hoppträning!
Mer inlägg kommer. Är skönt att Denise har börjat blogga igen! Mycket underlättande för mig!

Nya...

Nu tänkte jag göra nya "Namnbrickor" till oss ;) Så dom kommer upp snart :D


Bling bling

Har blingat några saker och tycker att det blev riktigt snyggt!
Ska införskaffa mig mer strass så jag kan blinga mer! Hihi!
Hjälm:
Ridhandskar:
Pannband:

Dag 7 - Redskap/utrustning jag inte klarar mig utan.

Redskap/utrustning jag inte klarar mig utan:

Tja det är ganska svårt att välja, men väljer nog schabrak! Tycker schabrak är så snygga!
Ett av alla mina schabrak!

Tänkte ladda upp bilder på alla min schabrak nån dag!

Chacha! ;)

Haha, hej påer ;) har läst att jag har blivit lite efter frågad ;) Hehe men det är så jag vill ju gärna blogga och vara aktiv som Maja, men ja jag brukar oftast komma hem mellan 20.00-21.00 från stallet så då orkar jag inte så är nästan inte inne på datan alls på vardagarna :P Men i morgon ska jag nog inte åka tillstallet ;)

Det har hänt en del grejer oxå :3 Massa tråkigt och en del som är lite kul ;) Bla det tråkiga är att Nikita har fått åka hem till sin ägare, då det inte funkade så bra med henne då hon fick ont i fötterna igen, så vi tyckte det var bäst att hon fick åka hem igen och så är det så att jag hade en häst innan som jag tog hand om som hette Mr, Våra nya läsare vet ju inte vilken det är men iaf han körde jag Nh & Tricks träning med. och vi kom väldigt nära varandra. Men efter ca 9 månader tillsammans så såldes han till Danmark och sen för ca en vecka sedan fick jag veta att han har avlivats så ja, jag har inte orkat att göra något direkt, men ja nu lämnar vi det tråkigt :)

Jag och Caroline åkte ju och kollade på en Unghäst för ca 1- 1½ månad sen :) Det var ett Appalossa sto på 2 år :) Men iaf, i Lördags så kom hon till oss :3 Hon heter Ninja, Efter Hingsten Samuraj :) Hon är så ful så hon blir söt kan man säga ;P Hon har tunn kort man, nästan ingen lugg och en kort kort svans :P Och så ser det ut som fåglarna har skitit på henne x) haha. nej men hon är söt :) Hon blir nog närmare 1,65 cm i manke men vi tror att hon kan bli lite större ;) Men bilder kommer ;)

Sen den 16/10 blir det Pay And Jump i stallet ;D Då ska jag vara med på Lajban :3 Hehe, jag har börjat gilla Lajban lite mer nu ;) Haha. jag vet hur jag ska få han att bli pigg så :P Jag ska nog tävla 60 elr 70 cm :P Eftersom det är min första och får se hur det känns på träningarna med Lajban :P Men iaf jag red han i fredags och då hade vi kul kan man säga ;D Jobade med lite lösgöring osv :P Men innan rejsade jag och Mirandel på ängen och hon red Trixa :P Fy F*n! säger jag bara! ;D Skit kul och dom hade ju kapplöppning och Lajban sprang som en dåre xD han skulle nog passa som galopp häst då han älskar att tävla så xD haha, ja lilla Lajbans Bajbans xD

Lite bilder;


Några bilder på Ninja :) Lite suddiga, I Know. men försök bättre när man har
3 andra unghästar på sig samtidigt som biter i kläderna och buffas x') + så
är min kamera väldigt dålig xD


Dagens ridpass

Åhh vad fin Pilen kändes idag♥
Red i ca 20-30 min i skritt och trav men hade inte lust att sluta. Det är bara högersidan vi måste lösgöra lite mer sen är det näst intill perfect för mig.
Pilen är en häst som man verkligen måste rida för att få han dit man vill och jag kan säga att i vänstersidan i skritt och trav är det precis som jag vill. Idag när jag travade i vänstervarv och kände hur lätt han var att jobba med så blev jag superglad.
Det är bara högersidan som måste bli mer lösgjord. Är det någon som har nått tips? Så får ni jätte gärna lämna det i en kommentar!

Imorgon ska jag också rida dressyr i paddocken, ska även galoppera lite då!

Promenad

Igår var jag ute och gick med Pilen i regnet. Eller ja det regnade inte så mycket när jag var ute och gick men jaja.
Gick med honom i 20 minuter ungefär. Det var riktigt mysigt att bara ut och gå & få röra på sig!
Här kommer lite bilder som jag fotade:
(Täcket har hamnat lite snett på bilden)

Gamla mobil-bilder del 1

Nu kommer gamla mobilbilder som jag tagit med min nokia tutch "stavning..."

Idag:

Idag ska Denise och jag gå på borlänge marknad! Blir väl att åka nån attraktion/karusell.
Sedan ska vi till ett ställe på marknaden som säljer snygga väskor för endast 100kr. Fick en igår av mormor men ska också köpa en till idag.
Sedan bär det av till stallet!
Mer uppdatering kommer senare!

Dag 6 - Något jag och min häst har gjort som jag är stolt över.

Något jag och min häst har gjort som jag är stolt över!
Det är...
Att jag har över vunnit min hopprädsla o det är Dalpil som hjälpt mig med det
När jag fick pilen och vi stod i ett stall i Underberg vågade jag knappt hoppa 30-40 cm hinder med honom.
När jag sen kom till Lerbäcken började jag slappna av mer när jag hoppade så då började jag även hoppa 50 cm hinder.
Sen under den tiden hoppade jag senare 60-70, när jag tränade för en tränare hoppade jag bana på 85 sen som högst har jag hoppat 1,15 med pilen 2 ggr och klarat det båda gångerna. Testade även 1,25 men det råkade han riva
Och nu när jag hoppar hoppar jag 70-80cm hinder utan problem, även 90-100 cm ibland.
Det känns jätteskönt

(Foto: Matilda Forsstedt)


Fredag @ Lördag

Fredag:
I fredags blev det att rida Pilen i ca 10 min. Red på remont träns+rakt tränsbett. Skrittade runt gräsbanan, tränade lite ställning och böjning men mest skrittade vi.
När vi ridit runt g-banan ligger det en liten "grusväg" bredvid så red en liten bit bort och travade lugnt tillbaka.
Sen skrittade jag tillbaks till stallet!
Lördag:
Idag blev det bara skritt i paddocken. Skrittade i ca 10 min. Red på remont träns+3-delat. Blev även idag lite böjning och ställning.
Han brukar vara lite stel i höger sidan så började med vänster. När han fått en bra form och det kändes bra bytte jag varv. Han kändes jättefin i höger sida också! Sedan skrittade jag tillbaka till stallet.

Imorgon ska han få vila tror jag, eller tror jag ska gå ut och gå med honom!(Y)
Kameran hänger i alla fall med!

Svar på tal..

Hej :D Vilken fin bild!
Men varför har Denise slutat skriva i bloggen? :O
Svar: Hej, tack!
Denise har inte "slutat" blogga utan hon har bara inte haft tid och lust just nu! Tja man kan säga att hon tagit en lång bloggpaus. Men hon kommer att börja blogga igen om nån/några dagar!:)


Gårdagens ridpass

Detta är ett tidsinställt inlägg så nu sitter jag i skolan och har slöjd! Hihi.
Tänkte berätta lite om ridpasset på Victory igår. Han heter Victory men kallas för Viktor!
Denise red Näppe samtidigt så det var kul att rida tillsammans.
Först red vi ut en sväng på ca 30 min som uppvärming. Vi red i skritt och lite trav.
Sedan när vi kom in på banan började vi jobba dressyr. Viktor kunde gå riktigt fint vissa stunder och han var trevlig att rida. Lite seg men har man en pigg häst i vanliga fall så är det ju inte så konstigt.
För att få Viktor att jobba på riktigt måste man rida igenom honom väl. T.ex skritta mycket och även trava lite så han får igång baken innan man börjar jobba.
Han gick i "form" i alla gångarter. Han var lite stutsig i galoppen men är inte van vid att rida storhästar.
Körde lite volter i skritten, i traven blev det volter, serpentiner, snett igenom och lite skänkelvikningar och i galoppen blev det volter, snett igenom, rätt upp och rakt över ridbanan.
När vi hade ridit i ca 20 min på banan så travade vi av dom och sedan skrittade vi ut en sväng.
Det var kul att rida en annan häst ibland för att variera och Viktor var rolig att rida men inget slår Pilen!
Filmen kommer antingen imorgon eller i övermorgon då det är segt att ladda upp, men det kommer!
Idag ska jag även rida Pilen lite. Tänkte rida lite dressyr i skritt och kanske trava nått varv, men vi får se.
Ska kanske sova hos mormor och morfar imorgon så kanske inte blir nå bloggande fören imorgon eller på söndag!

.

Har kommit hem från stallet "inte Pilens stall utan Lerbäcken"
Lånade som sagt Viktor där idag så info + film kommer imorgon!

Idag..

Har inte så mycket att skriva om dagen i stallet.
Efter skolan åkte jag hem till min mormor och morfar. Fikade lite och sen skjutsade mormor förbi mig till stallet så jag kunde hämta mina ridkläder och lite saker. Sedan åkte vi till Pilens hage och gav Perra och Pilen lite äpplen och kollade så Pilen mådde bra. Sen skjutsade mormor hem mig.
Nu senare på kvällen har jag varit hos Denise och pluggat so + spanska.
Imorgon ska Sara kolla till Pilen. Jag ska hänga med Denise till Lerbäcken då hon rider i träningsgruppen klockan 19.00 och innan det ska jag låna en häst så Denise och jag kan rida tillsammans. Vi ska rida ut en sväng och sedan rida dressyr i paddocken.
Jag valde att rida Viktor så får se hur det går... Men det ska nog gå bra. Kameran hänger med så bilder på mig och Viktor kommer antingen imorgon kväll eller på fredag!
Här får ni en bild på Vikor fotad av Susanna Westman!

Stallet @ Dalpil

Idag blev det lite skritt-dressyr på Pilen!
Eftersom han vaccinerades igår så ska han ta det lugnt nu i 5 dagar och endast skrittas typ. Så idag red vi lite dressyr i paddocken barbacka + hackamore.
Han var riktigt fin!! Red lite volter och serpentiner i ca 10 min sen borstade ag av han och red sedan till hagen.
Tog några bilder idag men kunde bara ladda över en av dom men här får ni:
Tänkte även ladda upp bilder från i sommras i olika inlägg som kommer då och då. Ovisade bilder och kanske någon visad bild!

Hopptävlingen

Var ju som sagt på hopptävling i lördags. Och tänkte berätta lite nu.
För det första kan jag säga att jag är supernöjd över Pilen!!
Jag red till tävlingen då den är där jag hoptränar och det inte är långt. När jag kom fram så anmälde jag mig och betalade start avgiften.
Efter det kollade jag först på shettisarna som hoppade sen red jag till framridningen. Där körde jag på i lite tempo trav och sedan galopp i båda varv. Även i galoppen blev det tempo växlingar, volter m.m.
Måste tillägga att han har blivit jätteduktig på att fatta höger galopp.
Här kommer några bilder från framridningen:
Foton: Denise Mikaelsson Jonsson
Sedan begav jag mig till framhoppningen. Det fanns 1 rättuppstående, 1 kryss & 1 oxer. Höjden var dock 70cm då men hoppade fram lite ändå.
Han kändes lugn och fin även inne på framhoppningen vilket är super!(Y)
Här kommer några bilder från framhoppningen:
Foton: Denise Mikaelsson Jonsson
När 70 klassen var slut gick jag banan 1 gång till medan dom höjde. Dom höjde då även på framhoppningen så när jag gått banan hoppade jag upp och red bort till framhoppningen och tog oxern som låg på 80cm då 2 ggr.
Efter det stod jag och väntade på min tur!
En bild som togs när vi precis kommit dit:
Foto: Denise Mikaelsson Jonsson
Sen när det var min tur så red jag in på banan och lät Pilen nosa på att hinder som var lite rosa då jag vet att han är lite känslig med rosa hinder.
Jag kom runt hela banan utan avramling men med 8 fel.
3 och 9:an var samma hinder och det gillade han inte så när vi hoppade 3:an sprang han bredvid men då tog jag det igen och då hoppade han resten av banan gick bra tills vi kom till sista hindret alltså 9:an och då sprang han förbi igen men tog det igen och då hoppade han. Han kom även nära på hinder 7 så blev typ att han hoppade stilla stående så var nära på att åka av men jag höll mig kvar och avslutade banan.
Är supernöjd över Pilen. När det gäller hinder 3 och 9 hade jag nog kunnat krama om med bena lite mer så vi fick en rakare väg men det vet jag ju tills nästa gång.
Måste även tillägga att detta är vår första hopptävling på 80cm och vår 2 hopptävling tillsammans så är riktigt nöjd!
Här kommer bilderna från banan.
Filmen kommer nog sen!
Dagens failbild:
Foton: Matilda Forsstedt

Mer

Mer om hopptävlingen igår kommer + bilder från både framhoppningen och inne på banan!


Hopptävling

Åhh imorgon ska jag hopptävla.. Gissa om jag är nervös? Haha men ändå supertaggad!
Kommer ej att kunna uppdatera imorgon och inte heller under dagen på söndag men på söndag kväll berättar jag resultatet.
Denise ska fota mig och mamma ska filma mig så både och kommer upp på bloggen.
Aja önska mig och Pilen lycka till!
Här kommer några gamla hopptävlings bilder:
På bilderna hoppade jag 40-50 (?) och imorgon ska jag hopp 80 :O

Ridning idag

Idag blev det ridning! Åhh vad kul att få sitta i sadeln igen. Haha visserligen har jag inte ridit på bara 3 dagar... men ändå! ;)
Sara skulle vara med på hoppträningen idag för Tina så jag hängde med henne en ganska lång bit sen vände jag hem och red till min mormor och morfar. Hihi gissa om dom blev överraskade. Hade hittils bara skrittat och travat.
Efter jag hade varit hos mormor och morfar och även fått lite fika i magen så red jag bort till en fält där jag travde och galopperade på volter och det gick super!
Efter det red jag tillbaka till stallet.
Imorgon ska jag rida och har tänkt att hopa lite smått. Sen ska jag även till rommehed och bygga bana inför lördag.
Ska även fixa allt inför tävlingen på lördag så gissar att jag inte kommer hinna blogga särskilt mycket imorgon. Och kan redan säga att på lördag blir det inget bloggande då jag inte har tid. Eller kanske fixar nått tidsinställt och på söndag kommer jag vara borta hela dagen men jaja så är det!

Idag

Idag har jag först longerat pilen och sedan släppte jag honom. I båda "aktiveringarna" så övade vi på avsaktning och igångsättning. Det gick superbra.
Han blir lite loj i longeringen men så fort man släpper han så blir han piggare. Haha!
Efter det så hade vi stallmöte och städdag. Pilen och hans hagkompis fick även byta hage. Och imorgon får dom flytta till en hage med mer gräs i.
Tja det finns inte så mycket mer att berätta.
Bilder på grejerna som blev inhandlade igår kommer förmodligen imorgon. Åhh och imorgon ska jag även rida..
Gammal bild... igen :P

Himmalaya

Haha någon gillar visst sin himmalaya saltsten!
Han fick den för några dagar sen. Köpte den på Granngården!

Svar på tal..

Tävlade du med pelham? Det får man ju inte enligt TR.
Svar: Ja jag tävlade med pelham. Du har rätt att man inte får göra det men detta var bara på en klubbtävling på låg niva och jag tävlade L:D clearround. :)


Några nya..

Nu kommer 3 nya bilder på pilen i hagen.
Ska fota nya foton med digital kameran nån dag också!

Inte..

Har inte varit till stallet idag utan Sara kollade till Pilen. Tack!
Har varit med mormor och fixat lite grejer.
Hon hämtade upp mig efter skolan och då åkte vi först till Aubiose "mer om det kommer senare". Sedan åkte vi in till stan. Först gick vi å fikade sedan tog jag ett nytt håla i ena örat då det växt igen. Efter det gick vi runt på lite affärer. Vi avsluade med biltema men bilder på det kommer också senare.
Imorgon ska jag i alla fall till stallet. Är stallmöte + städag imorgon. Får se om jag släpper elr longerar pilen imorgon? Hmm kanske!
Aja har inte så mycket mer att skriva men imorgon kommer sakerna fråm Aubiose och Biltema upp. Oj just det även från Lindex.
Nya bilder kommer komma inom kort.
Kan bjuda på några nya senare.

Mina träns

Här kommer bilder på mina olika träns till Pilen!
Beskriver även vad dom används till just för stunden "ädras ju såklart efter tiden"
I alla fall:
Nr 1:
Nr 1: Detta träns är mitt hoppträns och jag använder det när jag hoppar hemma men ska väl börja använda det på hoppträningarna borta oxå.
Nr 2:
Nr 2: Detta träns använder jag dagligt. T.ex uteritt, dressyr m.m.
Nr 3:
Nr 3: Detta träns använder jag vid longering(om inte grimma), löshoppning, tömkörning m.m. Även prommenad träns och om vi bara ska ut och skritta o trava lite.
Nr 4:
Nr 4: Detta är mitt dressyrtränings och framtida dressyrtävlings träns. Detta träns används bara vid dressyrträning för instruktör och d-tävling som det står ovanför.
Det var lite om min utrustning, mer sådant kommer om t.ex schabrak eller täcken eller nåt annat!

Mina pannband

Tänkte nu ladda upp bilder på mina pannband till Pilen!
(Ska även göra det med träns så det kommer upp imorgon. Och kanske gör det med mina schabrak, täcken? vem vet)
Oj, upptäckte att jag glömt ett pannband men laddar upp bild på det senare!

Tjena

Har varit borta i inprincip hela dagen tills för en stund sen.
Inge ridning idag och kommer upp nått mer inlägg och ska fixa tidsinställda inlägg till imorgon!
Och ska även försöka börja hinna med att uppdatera!!

Ursäkta

Ursäkta för dålig uppdatering men sov hos mormor och morfar igår till idag och idag har jag dressyr tränat för Eva-Maria och sedan jobbat på travet så har inte haft tid.
Tyvärr kommer det inte upp nå mer inlägg från mig idag men kanske från Denise.
Ska sätta igång med bloggandet om några dagar då jag fått lite "blogg vila" och kommit på vad jag kan blogga om!
Kanske redan imorgon om jag har tid, lust och ork!
Dressyr passet idag tror jag aldrig har gått så bra som det gjorde idag. Åhh vad jag är stolt över min Pil!♥♥♥

Dressyr tävling

Här komer några bilder och en film från en dressyr tävling som jag och Pilen var med på. Vi red L:D1 programmet.
Bilderna är från framridningen och filmen från när jag tävlade eller vad man ska säga, äh ni förstår!
Foton: Denise

Idag och igår!

Idag blev det att longera Pilen vilket gick super! Hade repgrimma + longerlina. Longerade honom i skritt, trav och galopp. Haha han var lite busig i galoppen min inga bakutsparkningar den här gången!
Fotade i hagen och påväg till hagen! Så här får ni lite halv dåliga mobilbilder:
:)
Igår på hoppträningen hoppade jag bana på 80-85 cm. Gick super duper bra!!
Taggar inför tävlingen nästa lördag!

Har...

Nu har jag kommit hem efter en dag i skolan, i stallet och handlat med min pappa och syrra!
Dagen i stallet och bilder kommer senare. Även om hoppningen igår kommer upp!
Gammal bild :P

Hinner inte..

Hinner inte blogga nått mer idag. Har varit på hoppträning för Tina på rommehed så har nyligen kommit hem!(Har ätit kvällsmat också)
Hoppträningen gick superbra, men skriver mer om den imorgon!
Gammal bild :P

RSS 2.0