Hellu!

Häääj alla! Tänkte bara säga att jag kommer snart börja blogga igen, när vi har våran nya bloggdesign :) Har massa ideer och sånt jag vill göra men då måste jag o maja samla på oss lite matrial för att det ska funka ;) hehe, Vill börja redan nu, men för första gången i min blogghistoria så får jag hålla fingrarna i styr och vänta! :P
Ha De Bra Så Länge! ;D

Svar från frågestunden

Ursäkta för förseningen men har varit mycket i skolan för oss. Men här kommer i alla fall svaren.
  • Hej sötisar! två frågor :)
Maja: hur många schbrak har du ? :D
Denise: vad heter dina absoluta favorit hästar? :D
Kram älsklingar! <3
Svar: Maja: Jag har ca 18 schabrak. Fast ska sälja några men 18 är så många som jag har just nu.
Denise: Humm, Ja om jag ska välja mellan mina favoriter från 1-3 så blir det....
1. Mr Hörda
2. Farin
3. Marquise Fire
Sen gillar jag ju alla ridskolehästarna , mina kompisars hästar och några hästar på andra klubbar! :)
  • Hur länge har ni ridit? :D
    Hur länge har du haft Pilen, Maja?
Svar: Maja: Jag har ridit sen jag var 5år, alltså ca 10 år, och jag har haft Pilen i över 1år och 9 månader, har haft han i 1år och 10månader den sista februari.<3
Denise: Jag har endast ridit i ca 2 år :P Började hösten i 7:an, Så jag har tränat mycket och hårt och tack vara alla mina vänner som hjälpt mig så har det gått fort speciellt dom senaste 7-8 månaderna :)
  • Vad vill ni jobba med när ni blir vuxna? :-)
Svar: Maja: Ska jag vara ärlig så vet jag faktiskt inte riktigt. En liten dröm har väl varit att ha ett eget stall, rida in unghästar och tävla. Dock vill jag inte bara ha unghästar utan "vuxna" hästar också.
Denise: Min dröm och det jag vill göra är att bilda en egen liten ridskola eller ett stuteri, och tävla en del och förhoppninsvis uppnå dom högre klasserna iaf i dressyr, får se om jag hittar en bra häst som jag kan hoppa högre klasser med :) men sen måste man ju jobba lite innan man har råd med något liknande, så jag vill gärna utbilda mig som Ridlärare/instruktör och jobba mycket med det! :)
  • Av vilken anledning har du skor med sidokappor på Pilen ? :)
Svar: Jag vet inte riktigt, det var/är min hovslagare som har satt på såna. Men kan höra nästa gång han kommer ;-)

Tack för frågorna och fråga gärna mer så ska vi försöka svara på dom! ;)



Ledsen

Jag är ledsen men kommer ta en lite blogg-paus nu. Det är väldigt mycket i skolan, Denise orkar inte blogga så då tycker inte jag det är kul att blogga själv om det är bådas blogg, och efter skolan så åker jag ut till Pilen och kommer inte hem fören på kvällen och då äär jag helt slut. Under sportlovet kommer jag nog börja blogga igen då jag kan vila upp mig, men ska försöka hinna/orka ladda upp resten av bilderna på Pilen + svaret på frågorna och lite annat.
Hörs om ett tag!

Bloggar jag följer

Bloggar jag följer - Jag följer inte särskilt många bloggar. Brukar kolla in på mina kompisars bloggar då och då men det är 2 bloggar som jag är inne och läser varje dag och det är...
www.dressyrmupparna.se och www.linnolsson.se
Har ni nå tips på bloggar jag kan läsa, för älskar att läsa olika men det är sällan jag riktigt fastnar för nån?


Lördag - 11 februari 2012 - del1

Dom första bilderna kommer här...

Stallet - 13 februari 2012

Slutade skolan ganska sent idag (halv 4) men hade inge bråttom hem så fikade hos mormor och kollade även på ett B.T.R avsnitt och begav mig sedan till stallet. Där mockade, packade hö, fyllde på vatten och fixade jag kraft till Pilen. Efter det pratade jag lite med Sara och Celina innan jag hämtade repgrimma, lite morötter och grimskaft och sedan såklart hästen. Vi tränade lite i paddocken och det går bara bättre och bättre för varje gång. Ska da med mig nån dit nån dag och visa hur duktig han är, min lilla Prins.
Nej nu ska jag ta tag i bilderna, redigera och sedan ladda upp dom här

Smakprov


Hej

Sorry för dålig uppdatering men har varit borta hela dagen. Red ut tillsammans med Kicki i stallet i det fina vädret. Var ute i ungefär 40 min i skritt och trav, så var vi även ner vid djupdal så hästarna fick klättra lite.
Pilen var lite överpigg men har förståelse eftersom han bara har blivit longerad och trick tränad den här veckan.
Kameran var även med i stallet igår så bilder kommer. En del blev jättefina, enligt mig i alla fall. Eftersom jag var klantig och glömde fixa en sak i stallet så kan vi inte svara på frågestunden ikväll (orkar inte sitta och tänkka samt räkna hur många schabrak jag har) så får räkna dom imorgon istället.
Nu ska jag fixa bilderna från idag och kolla på wallander

Stallet

Ska snart iväg till stallet så ska börja göra i ordning mig nu. Var så trött igår så orkade inte skriva om gårdagens övning med Pilen men det skriver jag förmodligen om imorgon.
Ska även sova hos mormor och morfar i natt så blir inge mer uppdatering för min del men Denise uppdaterar säkert mer.
Hörs imorgon

Hiss&Diss!

Jag Hissar:
Det här snygga panbandet från

Claridge House!

Jag Dissar:
Det här panbandet i sidenband, det faller mig inte i smaken och tycker nog det är lite för mycket!
Vad tycker ni?? :)

Saknar!

Guud vad jag saknar att hålla på med Nh och tricks träning! Förut när jag hade Mr tränade vi nästan varje dag och jag red typ aldrig. och nu rider jag ganska mycket och inget annat... Så nu har jag köpt mig en repgrimma och ett arbetsrep :) Nu saknas bara hästen :P men ska försöka lite med Quisen :) vill skaffa mig en unghäst sen som jag kan träna med från början! :P
Men var till Aubiose efter skolan med maja och då köpte jag repgrimman och arbetsrepet och även hästgodis och en mann rosett :3
Jag och Maja köpte en likadan repgrimma i samma färg bara för att det bara fans full i brunt och Lila, och ja arbetsrepet hade samma bruna färg så ville ha den :P

Aubiose igen

Idag blev det en till vända til Aubiose med mormor och Denise hängde även på. Jag köpte ett till par boots eftersom ena har gått sönder och Pilen behöver på alla fyra när man rider/släpper/longerar m.m. Köpte även en brun repgrimma vilket satt fint på honom (bild kommer senare).
Har varit en rätt chill dag. Kom till skolan och då var första lektionen svenska, den började vi med att dansa (ja mest vår lärare då men ändå) Vi dansade till den här låten:
för att vi skulle vakna till lite. Sen jobbade jag och Denise med en uppgift som ska vara inlämnad på måndag.
Efter svenskan hade vi slöjd, jag har sy-slöjd och håller på att tillverka ett schabrak. Ni får se det när det är färdigt.
Efter det hade vi so, jobbade då med instuderings frågor vi fått. Sen hade vi lunch och efter det hade vi biologi. Där lärde vi oss lite mer om hjärna och lite till. Som sista lektionen var det bild, ROLIGT.
Dagens aktivering kommer sen!

Svaren kommer

Svaren kommer komma nån gång under helgen, så sista rycket nu! Inlägget hittar ni här ------------->  http://lerbackenbrudarna.blogg.se/2012/february/fragestund.html

Bus, ledarskap och longering

Den kombinationen hade jag idag. Körde först lite ledarskaps övningar och sedan busa vi lite smått och sedan ledarskap igen för att se till så han lyssnar. Efter det longerade jag honom i skritt, trav och galopp och även lite halter här och där, och i slutet körde vi ledarskap igen. Allt gick jättebra och detta är nånting Pilen och jag kommer hålla på med mycket nu. Det och ridning. Känns jättebra nu under kvällen att det gick så bra med övningarna!
Är så stolt över min bebis! Kommer fortsätta imorgon med det jag höll på med idag bara för att repetera lite och kanske lägga in lite nya övningar. Ska be nån filma när vi fått lite mer pli på min vilde bill. Men träning ger färdighet så om nån vecka/några veckor ska vi nog se på en tam Dalpil.



Söndags-bilderna

Här kommer dom första bilderna från i söndags..
Älskar hans frisyr:
Min finaste, finaste Pil!<3


Hemma från stallet

Har nyligen kommit hem från stallet så ska äta sen kommer info och bild upp från dagens aktivitet med Pilen och även bilderna från i söndags! Haha Denise kom ihåg att ge mig överförings sladden idag. Bra Denise!


Frågestund

Ni glömmer väl inte frågestunden? --------------> http://lerbackenbrudarna.blogg.se/2012/february/fragestund.html

Hiss

Måste hissa hööks vår-kollektion, vissa grejer ur den är såå snygga. Laddar upp bilder på några av sakerna jag vill ha:
Kan tänka mig prudukterna i andra färger också men orkade inte ladda upp alla.

Hovis

Idag var ju hovis och fixade Pilens hovisar. Det gick rätt så bra, lite fjantig med bakhovarna men gav sig efter ett tag.
Hovis tyckte förresten att schabraket var väldigt snyggt! (Det rosa alltså) HAHA..xD
Myste bara med Pilen idag, blev alltså ingen ridning idag men imorgon slutar jag hyffsat tidigt så då ska vi ut på en tur i skogen. Har blivit kär i att rida i skogen, i alla fall på dagarna. Tycker det är så mysigt.
Har ju även bilder som Denise tog i söndags men tror ni inte att hon glömmer att ge mig överförings sladden? Vi måste ju vara senila...
Här är i alla fall lite Iphone bilder från idag:

Förlåt

Förlåt för dålig uppdatering men det blir så långa dagar och är så trött när jag kommer hem. Speciellt nu när vi har nationella prov  svenska imorgon och jag har två vanliga prov nästa vecka, men ska bättra mig.
Ska försöka fixa mer tidsinställda inlägg!

kom igen!

Kom igen nu! ni är dåliga på att fråga frågor;) ni kan fråga vad som helst :P
Jasmine :3

Frågestund!

Som texten och bilden lyder! nu svarar vi på alla era frågor! :)

Grimskaft

Var ju på aubiose idag efter skolan men hittade inget speciellt. Fick med mig ett grimskaft hem men inget annat.
Imorgon kommer hovis och ska fixa Pilens hovar, ska retas lite med han. Han var hos Pilen innan vi åkte till globen horse show och då berättade jag att jag tänkte köpa ett rosa schabrak till Pilen, men det gillade inte hovisen så mycket. Han tycker Pilen ska slippa rosa eftersom han är kille men imorgon ska jag slänga på Pilen schabraket när hovis kommer.
Idag så var Pilen ensam i hagen så när jag kom dit med lite morötter var han väldigt kel och lek-sjuk så vi sprang runt i hagen och busade lite och gud vad jag skrattade. När det gäller morötter så ger Pilen inte upp i första taget. Han är j*kligt snabb på att vända och bromsa. Min lilla bus polle!
Detta schabrak ska Pilen ha på sig imorgon:



Aubiose

Blir aubiose imorgon efter skolan. Dom har rea nu så ska dit med mormor och se om jag kan hitta några fynd. Ett rosa GG schabrak skulle inte sitta helt fel, rätt?
Om det blir nått inhandlat så får ni bilder på det imorgon. Hade ju även tänkt dela med mig av bilderna från igår, men tror ni inte att Denise glömde ge mig överförings sladden? Haha snacka om bra minne...
Får bli mycket bilder imorgon istället

Lång dag

Äntligen hemma. Gick i skolan till halv 4 och sedan till mormor och tog en snabb fika innan jag begav mig till stallet. Där fixade jag stallet och gick sedan ut till Pilen och hälsade på honom och kollade så han mådde bra. Efter det skjutsade mormor hem mig och hann inte mer än innanför dörren på baksidan fören jag skulle ut genom framside dörren. Följde md mamma och pappa när dom kjutsade min syster till scouterna och medan hon var där så åkte vi hem till min farmor och farfar. Vid halv 8 hämtade vi min syster och på vägen hem fixade vi några ärenden innan vi äntligen kom hem och äta och ja nu sitter jag här!
Var meningen att jag skulle ta med kameran till stallet men glömde den hemma, som vanligt. Men imorgon ska den med minnsan
Har nationellt prov i svenska imorgon, är apa nervös så blir tidig läggdags för mig ikväll.
Kan även tillägga att design är på väg, vi har fått se början och det kommer bli grym!

Fler..

Nu kommer fler bilder från i går ;)
Armagnac Jack "jack"
Charm-trollet Murphy!
Falcon
Marquise Fire " Quisen" <3
Fritz
Fritz :')
Sonator SWB "Näppe" :')
Mulle
Camus
Så det var några bilder, fler kommer upp i morgon ;)

Skönt

Känns skönt att få skriva av mig lite. Var nervös innan jag klickade på inlägget i fall nån skulle kommentera "dumt" men hitills har jag bara fått bra komentarer!
Dagens ridpass blev inte speciellt "seriöst". Red Pilen i paddocken fast ställde inga krav på honom. Busade sedan lite i galoppen och Denise var med och tog endel kort innan batteriet tog slut men dom kommer förmodligen imorgon.
Nu ska jag kolla på senaste avsnittet av ponnyakuten och sedan wallander!

Lördagens bilder

Nu ska ni få några bilder som jag fotade igår i stallet ;D blev nöjd med nästan alla :P
Sonator SWB "Näppe"
Kosmo S
Falcon tycker Louize luktar gott ;)
Fler kommer i ett till inlägg :P

Sooova

Nu ska jag gå och lägga mig! Imorgon ska jag och mamma ha utsläpp i stallet och sedan ska jag fixa pilen och sedan rida. Hihi... Får se om det knäpps nå bilder men det tror jag nog. Men mer om det imorgon.
God natt<3
Kramar Maja.


...

Är så trött på folk som tror att dom känner min häst bättre än vad jag gör. Som kommenterar elakt om vad jag använder för bett, att jag inte kan få ner han i form och massa annat. Det gör mig så irriterad... Folk som säger:
- Varför rider du han på pelham?
- Lär dig rida ner din häst i form på ett vanligt bett istället för att tvinga ner honom på ett pelham o.s.v.
- Lär dig få ner hästen i form utan fusk och smärta..
Är trött på folk som tror dom kan bestämma över vilket bett jag ska ha till min häst. NI vet inte ett dugg om vilket bett som passar honom bäst, ni vet inte hur han är att rida i dressyr, i hoppning, ute. Ni vet inte hur stark han är.
Jag använder inte pelham för att tvinga ner honom i form. Jag använder pelham, jaktbett för att han är väldigt stark. Jag använder det för att slippa sitta och ta i honom för att jag ska rida på ett 2-delat. Jag tänker inte använda 2-delat för att folk säger att jag ska göra det för jag vill inte sitta och ta honom i munnen. Jag vill kunna rida på en lätt hand till att börja med. Bara mina närmsta och dom som ridit Pilen vet hur han är och dom förstår varför jag rider på t.ex pelham. Men det jag tycker är så konstigt är att folk kan sitta vid en dator och kolla på en bild när en häst har t.ex pelham och sedan skriva att man ska byta bett och att man är dålig för att man inte kan rida hästen på ett t.ex 2-delat eller 3-delat. Jag använder självklart inte bara pelham utan varierar mellan, jaktkandar, rakt egg-bett, 3-delat och även 2-delat ibland.
Det var nog det mesta jag ville få ur mig. Självklart kan man komma med tips på bett och hjälp och det välkommnar och tackar jag för. MEN att sitta och skriva att man rider dålig och massa annat det gör man inte. Det är i alla fall vad jag tycker.
Nu lägger jag upp mina åsikter på bloggen efter mycket fundering, men här har ni dom i alla fall:
Är så trött på folk som tror att dom känner min häst bättre än vad jag gör. Som kommenterar elakt om vad jag använder för bett, att jag inte kan få ner han i form och massa annat. Det gör mig så irriterad... Folk som säger:
- Varför rider du han på pelham?
- Lär dig rida ner din häst i form på ett vanligt bett istället för att tvinga ner honom på ett pelham o.s.v.
- Lär dig få ner hästen i form utan fusk och smärta..
Är trött på folk som tror dom kan bestämma över vilket bett jag ska ha till min häst. NI vet inte ett dugg om vilket bett som passar honom bäst, ni vet inte hur han är att rida i dressyr, i hoppning, ute. Ni vet inte hur stark han är.
Jag använder inte pelham för att tvinga ner honom i form. Jag använder pelham, jaktbett för att han är väldigt stark. Jag använder det för att slippa sitta och ta i honom för att jag ska rida på ett 2-delat. Jag tänker inte använda 2-delat för att folk säger att jag ska göra det för jag vill inte sitta och ta honom i munnen. Jag vill kunna rida på en lätt hand till att börja med. Bara mina närmsta och dom som ridit Pilen vet hur han är och dom förstår varför jag rider på t.ex pelham. Men det jag tycker är så konstigt är att folk kan sitta vid en dator och kolla på en bild när en häst har t.ex pelham och sedan skriva att man ska byta bett och att man är dålig för att man inte kan rida hästen på ett t.ex 2-delat eller 3-delat. Jag använder självklart inte bara pelham utan varierar mellan, jaktkandar, rakt egg-bett, 3-delat och även 2-delat ibland.
Det var nog det mesta jag ville få ur mig. Självklart kan man komma med tips på bett och hjälp och det välkommnar och tackar jag för. MEN att sitta och skriva att man rider dålig och massa annat det gör man inte. Det är i alla fall vad jag tycker.

åh

Åh idag hade jag velat ha min system kamera, snacka om kallt men FINT väder. Men hoppas Denise fick bra användning för den. Idag blev det heller ingen ridning, det är för kallt! Men vad jag har hört så ska det bli lite varmare nästa vecka? Hoppas hoppas!
Imorgon får jag tillbaka min kamera och då (om vädret är någolunda bra) så blir det fotografering. Kommer i alla fall bli bilder på Pilen i hagen men kanske också när jag rider.
Idag så fixade jag stallet och gick sedan ut och pussade på Pilen och vissiterae honom. Han verkade må bra, inga skador ingenting
Nu ska jg göra mig redo för melodifestivalen, hörs senare!

bilder

Har lånat Majas system kamera idag för ska ha den när jag åker till stallet i morgon, så har fotat lite hemma :3 tänkte lägga upp en iaf fler kommer i morgon ;)

Hem kommen

Brrrr! Är hem kommen från stallet för en liten stund sen och usch vad kallt det är.. -16 det är inte klokt. Okej ska kanske inte klaga eftersom det var skitkallt förra året men ändå. Hade kemi prov idag och fick minst G så det känns skönt att släppa kemin!
Gick till 20 i 3 idag och efter det kom mormor och hämtaade mig och så drog vi till kupolen. Fick med mig ett par jeans, en bh och en stickad tunika med mig hem. Fikade även där - en kopp kaffe och en wraps tror jag det heter. Kaffet var inte lika gott som det jag brukar dricka men det gick i.
Sen åkte jag till stallet. Mockade, packade hö, fixade kraft, fyllde på vatten och tog sedan in Pilen. Visiterade honom och pussa sedan god natt och åkte hem.
Åt för en liten stund sedan och nu vänrat jag på att klocka ska bli 20.15 för då ska jag gå och möta Denise.
Hörs senare!

Saknar...

Guuuud vad jag saknar sommaren! Apa kallt idag och i grå :'o eller ja 13-16- vet att andra har haft det värre men det är nästan det kallaste vi har haft i Borlänge nu i vinter o.o så dörför tänkte jag ladda upp några av mina favorit bilder från i sommras ;)
Några visade bilder:
(bilden på mig och Farin och på Tamrah har Susanna Westman fotat <3)
Några ovisade bilder jag har fotat:
Nu längtar jag till sommaren ännu mer, eller vad säger ni? ;)

God natt bloggen

God natt bloggen, blir tyvärr inget mer bloggande idag = inget åsikts inlägg... Har ju som sagt kemi prov imorgon och jag känner att jag måste sätta mig och läsa igenom det en gång till och sedan fortsätta plocka lite i mitt rum sen blir det tidig läggdags. Börjar 8 imorgon men borde ju egentligen inte klaga, det är ju fredag imorgon ;D
Sorry för dålig häst uppdatering också men ska bli bättre med det!;-)
(Foto: Matida Forsstedt)
Saaaaaaaaaknar sommaren....<3


Buss

Just nu sitter jag på sista bussen på väg hem så är hemma om ca 20min. Trevligt! I alla fall så fixade mamma stallet idag för jag ska följa med och kolla när min syster ska rida lektion. Jag tar med mig kameran så ni får kanske se några bilder. Senare ska jag även plugga, har kemi prov imorgon. OMG!!:'O
Aja känns som jag kan endel. Hade ju VG i fysik och vi håller på med ungefär samma saker på kemin så det ska nog gå.
Funderar på att kanske göra en sak imorgon. MEN det får ni inte veta för än imorgon. Hihi!
Oj nu har jag skrivit ganska mycket och har inte så lång bit kvar hem heller. Tiden går fort när man har kul.
Hörs senare!;-)
//Maja


Åsikts inlägg

Funderar på att sitta och knåpa ihop ett "åsikts inlägg" eller om vi säger såhär... jag har tänkt att skriva ut lite saker. Känner att jag behöver skriva av mig lite. Ska fundera under dagen imorgon ;-)


Oops?

Oops? Har gjort så mycket annat nu under kvällen så glömt att berätta om ridpasset men skriver en snabbis nu.
Först longerade jag honom i skritt, trav och höger galopp. Eftersom Pilen har svårt för höger galopp jobbar vi mycket med den från marken. Efter att han fått galopperat i högervarv satt jag upp och galopperade i vänster varv och kände på honom. Han var väldigt fin! :') Red sedan igenom honom lite i skritt och trav innan jag travade av honom. Oftast när jag travar av honom så länger jag allt mer och mer på tygeln tills den är helt lång och han får sträcka ut sig. Har även börjat med ett kommando när han ska sakta av från trav till skritt på långa tyglar :)
Nu ska jag se färdigt på heartland avsnittet jag börjat se på sen ska jag gå och lägga mig.
Hoppas ni haft en bra dag för dig har jag!;)
Godnatt kramar

Tjena bloggen!

Tjenare bloggen. Hoppas allt är bra med er bloggläsare? Med mig är det inte lika bra. Är förkyld, hostar och snorar så det är inte speciellt trevligt.
Visst var namnbrickorna snygga? Jag sov över hos Denise natten mellan tisdag och onsdag alltså inatt eller säger man igår natt? Nej det måste bli inatt.. I alla fall så sova jag hos Denise och jag var med när hon gjorde dom. Blev inte heller så mycket bloggande för vi satt och gjorde kemi i 1 timme och 40min. Bra gjort av oss 2 tycker jag!
Även fast jag är "sjuk" så hindrar det inte mig från att rida, mer om dagens ridpass kommer sen.
Här får ni en liten bild på mig...

RSS 2.0