Pay And Jump

Det gick jätte bra på Pay And Jump idag! :D är super nöjd! Fritz var framåt och lyssnade jätte bra på framridningen fast han inte kunde hoppa ett ända hinder utan att riva xP haha, ja men när vi väl startade så rev han iaf inte alla xD aja, men är nöjd ändå! tror jag ska hoppa typ 50 cm på han någon gång i framtiden och då ska det gå bättre! ;D
Men ja, Quisen var lite för pigg och skenade runt med en yngre tjej i ridhuset innan jag skulle ha han, men som tur var gick det bra! Men han kändes super bra på framridningen och jag hade kontrollen och vi hoppade hindrena med lätthet! och inne på banan gick det SUPER DUPER BRA!! :D Jag är så himla nöjd så jag vill bara uppleva den känslan om och om igen! och att jag nu förstår hur mycket jag har utväklats det senaste halvret! :D Till och med Sannas man Uffe berömde mig jätte mycket och sa att det såg super fint ut fast han egentligen inte har så mycket intresse :P Maja filmade oss så filmen kommer säkert upp här sen :D Pernilla fotade oss lite och även Susanna och Majas Mamma Åsa! ;D
Här kommer några bilder Pernilla fotade:
Där ser man hur stor Fritz är xD
Lerbäckenbrudarna - som det ska vara! <3

10:20

Slutade skolan 10:20 idag, haha. Hade bara 2 lektioner, yeah! Åt i skolan och åkte ut till min mormor&morfar å fikade innan jag begav mig till stallet. Där mockade jag och fixade klart resten sedan hämtade jag in Pilen. Borstade och gjorde honom fin, sen red jag iväg. Vi skrittade för det mesta men vi travade även lite. Han lyssnade väldigt bra på mig förutom då han blev lite slö och jag fick trycka på honom lite extra. Annars gick det väldigt bra.
Tittade även när Denise red lektion under kvällen och väntade på att mamma skulle komma med Pilens mat och grejer. Efter det pussa jag Pilen god natt och åkte hem!

Imorgon gäller det, tagga tagga tagga!
Håller på att ladda batteriet till kameran då mamma ska fota under framridningen/hoppningen och filma inne på banan. Susanna kommer även och fotar. Trevligt!
Ska försöka uppdatera lite under dagen imorgon. Hoppas ni får en trevlig lördag!



Packat och fixat

Idag har jag mest packat och fixat i stallet. Packat hö, fixat kraft, smörjt skydd&träns, packat ner det, fleecetäcke, schabrak, huva, pannband, grimma och grimskaft. Imorgon ska jag fixa det sista och sen på kvällen borsta igenom honom noga, borsta man, pannlugg och svans och även fläta svansen.
Kommer uppdatera mer imorgon i stallet och på kvällen. Är såååå taggad men inte speciellt nervös!
Det är ju ändå bara en pay and jump så det är ju inget att direkt oroa sig för..




Flyttat

Fick för en stund sedan veta att biologi provet jag ska ha imorgon är flyttat till måndag, yeey! Ska även till tandläkaren på måndag = 2 dåliga saker på en och samma dag men jaja det får funka.
image description

Mys i hagen

Idag fick pilen vila, blev bara lite mys i hagen. Gud vad han ska hålla på att pussas men tur att han är så go ändå! Imorgon ska jag börja packa inför Lördag då jag har tänkt att allt ska vara färdig packat till fredag em-kväll då antingen mamma eller pappa kör över det till Lerbäcken.
Kan skriva imorgon om hur jag förberader mig 2 dagar och 1 dag innan tävling.
Har även tänkt rida Pilen men får se hur det blir med det då jag har biologi prov på fredag...  Kom på att jag ska förbi Aubiose imorgon och köpa mig ett par snygga ridstrumpor också!
Hörs imorgon, God natt..


Dagen...

Idag tog jag hand om fina Heffe :P (Har han på onsdagar nu iaf) Han har flyttat till Lerbäcken nu så det är så mycket enklare att ta hand om han! :D Men pga att han har fått en lösbaksko så tränade jag han från marken idag, men det var såklart kul det med! Vi körde några lydnadsövningar. och han var jätte duktig och fattade rätt! så men lite träning kommer han nog kunna en del! :3 Har letat och letat efter en häst som har varit så lyhörd nu länge efter Mr, så det är skönt att jag har hittat en! ;D Och vi fick super fint väder oxå, strålande sol! Härligt! Fotade han inget idag tyvärr, men det kommer ;) så du får ni en bild från sist:
Fina heffe <3

New York - Dag 3 och 4

Dag 3 - 18/3:
Idag var vi ut tidigt och var och köpte frukost. Efter det tog vi tunnelbanan mot där frihets gudinnan ligger. När vi stigit av blev det även en ganska lågn promenad bort dit där färjan gick och man kunde köpa biljetter. Vi åkte i alla fall ut och kollade på den. Det tog ca 5-10min att åka ut till ön och där fick man kliva av och gå runt och kolla på henne (frihets gudinnan).
Efter det tog vi båt tillbaka och det finns en park vig vattnet och där fanns det massa ekorrar och jag menar det massor! Fick kort på några och en kom hoppandes rakt emot mig och min syster, läskigt. Den var typ 1-1,5 ifrån mig.
Vi tog sedan en taxi till Chinatown där vi käkade mat och sedan köpte frusen yoghurt.
Tog tunnelbanan till en gata/street där det bara fanns höga byggnader och dyra affärer men det var kul att kolla på även om man inte köpte nått.
Vi åkte häst och vagn genom cenralpark och var även in i en byggnad som hette trumphtower (stavning). Där inne fanns det som ett vattenfall på väggen, skit häftigt.
Efter det så gjorde vi inte så mycket mer än att gå och äta kvällsmat.
Dag 4 - 19/3:
Idag gick vi rätt så tidigt från hotellet bort till ett annat hotell där vi skulle med en buss som gick till ett shopping cenet/outlet. Shopping cenrumet var väldigt bra och innehöll 2 favoriter.. Converes och Polo Ralph Lauren. Köpte lite grejer där ifrån.
Bilder på allt jag köpt kommer upp i ett annat inlägg!
Vi var där i 5 timmar och sedan åkte vi tillbaka till hotellet. Senare under dagen gick vi rut lite här och där och kollade. Tror inte vi gjorde så mycket mer.
Vattenfall taget uppifrån:
Från sidan:

Tyvärr..

Nu har "tyvärr" Murphy fått ett nytt hem, Trodde jag skulle kunna ha han på Pay and Jump men nä :( Kommer sakna den tjocka cp ponnyn <3 trots att han ofta var jobbig och dryg när han bråkade så gillar jag han jätte mycket <3 Men aja, Tror han kommer få det bättre med bara en ryttare :3 Så jag ska ha stora Fritzen istället :P Då han inte rikitgt orkar lyfta på benen så jätte mycket vid hoppning om man inte peppar han mycket så väljer jag att hoppa 50 cm på han ändå :P Har aldrig hoppat högre en det med han innan häller så ;) Men det kommer bli kul! har saknat att rida Fina Fritz :D
Muffen <3
-
Fritz <3

Plugg

Nu ska jag plugga biologi (prov på fredag) och lyssna på BTR. Senare ikväll ska jag skriva mer om New York!;-)

 


Sneek peek till filmen



Igår&idag

Igår blev det inget bloggande fören ganska sent på kvällen. Kan förklara varför.. Hittade en film som jag ABSOLUT var tvungen att se, blev såååå glad när jag hittade den! Det var....
BIG TIME MOVIE!
Jisses vad bra den var, love it!

Idag så vet jag ej hur mycket jag kommer hinna blogga då jag ska ta tag i lite plugg och även se big time movie igen. Men kan skriva lite snabbt vad vi gjorde med Pilen idag. Vi håller på med ett engelska projekt och har då med hästar i det så idag blev det ett litet anorlunda ridpass. Slänger upp en bild på våran outfit och självklart kommer vi lägga upp filmen här på bloggen när den är färdig och redovisad inför klassen!


Tävlings outfit

Detta ska Pilen ha på sig på lördag, han kommer bli sååå fin!

Pilen är kär



Sötisen

Idag var Pilen supersöt. Longerade han en liten stund och det gick super. Mamman hade även varit och köpt kraft och mineraler så då fick lite godis också som han tyckte var vääldigt gott!
Lite trött...
Dagens sötaste bild:



New York - Dag 1 och 2

Dag 1 - 16/3:
Planet lyfte 8.00 i svenskt tid och vi kom fram dit 12.00 i deras tid. Det är 5 timmars tidsskillnad så vi hade ganska mycket tid att kolla runt redan första dagen. Flyget tog ca 9 timmar men om man ser det positiva så hade man en varsin liten tv-skärm på varje säte så man kunde lyssna på musik, spela spel, kolla på film, olika serier m.m.
När vi kom fram gällde det att hitta till hotellet. Vi tog en buss som gick ganska nära där hotellet låg men vi råkade dock kliva av vid fel hållplats. Men det blev även en härlig liten promenad till hotellet. Vi gick genom Time square vilket var väldigt fint med alla lysande skyltar, affärer m.m. som finns där.
När vi lämnat väskorna gick vi ut på stan en sväng. Gick ganska lågnt och sedan kom vi fram till centralpark, åhh vad fint det är där. Sedan gick och käkade kvällsmat och jag somnade kl 7 på kvällen, haha. Dock i deras tid.. hemma i sverige var klockan 00.00. Vi låtsas att jag la mig tidigt ;)
Dag 2- 17/3:
Idag vaknade jag kvart i 6 på morgonen i deras tid, hemma var kl 11. Vid 6.00 gick vi ner till gymmet och tränade och sedan blev det ett dopp i Poolen.
När vi hade fixat oss gick vi ut och käkade frukost och begav oss sean till ett hangar fartyg och en ubåt. Var riktigt kul. Jag var nere och gick i ubåten och sedan gick vi inne i hangar fartyget och sedan upp där alla flygplan var. Detta hangar fartyg användes under 2:a världskriget så att krigsflygplan kunde landa och starta på landningsbanan högst upp.
Efter det tog vi taxin till Empire state building och åkte upp i den. Åkte hela 86 våningar upp! Och efter det gick vi till Time square och kollade i en sko affär och där köpte jag ett par ÄKTA vita converse för bara 50 dollar = 350kr !
Dag 2 och 3 kommer upp imorgon!


Invisible

Oh, when the lights go down in the city
You'll be right there shining bright
You're a star and the sky's the limit
And I'll be right by your side
Oh, you know, you're not invisible to me
Oh, you know, you're not gonna be invisible

Helgen

Helgen har varit helt okej faktiskt. Hoppade en överpigg ponny häst igår, gissa om det gick undan? Fast kunde nästan ha anat det då han inte har hoppat på länge. Han var lugn och jättefin i skritt, trav och galopp men så fort man vände upp mot hindret i galopp kändes det som att sitta på en tickande bom men dom sista gångerna kändes och var han riktigt lugn och fin!
Tagga inför lördag nudå...

Idag släppte jag han i paddocken så han fick springa av sig lite och oj vilken energi han har!!
Film kommer imorgon, även första inlägget om New York ska jag skriva om imorgon!


Inhandlat

Igår inhandlade jag lite grejer från citygross, ångrar inget jag köpt! Är riktigt nöjd.
Köpte en ny kavaj (den var på rean och satt perfekt!), huva, manrosetter, magic brush (åt Denise, jag har redan) och så fick jag ett par svarta ridskor av mormor.
Här kommer bilder på huva, manrosetterna och kavajen:
Inte bästa bilden men är mkt snyggare i verkligheten. Visar fler bilder nästa helg då jag förmodligen ska ha den på pay and jumpen då. Ni kanske tycker det är överdrivet med en kavaj på pay and jump? Men jag vill för det första prova den och för det andra ska man ju vara lite fin!
Kan visa bild nån dag på outfiten Pilen ska ha på sig på lördag, kommer bli super snyggt!

Citygross

Just nu väntar jag vid Sibylla på att bli upplockad av mormor så ska vi åka till citygross i Falun. Blir nog ridskor som följer med hem och kanske ett par ridbyxor eller nått annat. Ska även köpa med ett par ridskor till Denise också då hon inte kunde följa med.
Sover hos mormor&morfar inatt så ska försöka mobilblogga lite ;-)

Kram Maja


Förändringar/Framsteg

Under tiden jag haft Pilen har det blivit en hel del förändringar på mig. Jag har märkt det nu när jag tänkt efter att jag blivit mycket modigare. Kan erkänna att på ridskola var jag en liten mes när det gällde hoppning. (Mina egna ord). dom sista åren hoppade jag nästan aldrig när det var hopplektion, var med på uppvärmningen och travade lite bommar, "hoppade" sedan kanske 20-30cm sen räkte det för mig. Mot sista året började jag våga hoppa lite mer men var fortfarande super nervös, jag var rädd för att hästen skulle stanna då jag innan har åkt av flera antal gånger vid hoppning. Kan även erkänna att jag inte var den "tuffaste" i hästhantering heller. Sedan köpte jag Pilen, det var i slutet på 7:an. Jag red för det mesta ut då det ej fanns nån ridbana tillgänglig då den var under renovering. Dom första dagarna var jag lite nervös när jag skulle rida honom men blev allt säkrare och säkrare på honom. Kom då en dag då han total vägrade svänga åt höger och istället backade ner i diket då blev jag tillslut lite smått irriterad på honom och tröck på honom med skänklarna lite "extra" för att visa att det var jag som bestämde. Det funkade då, och han la så småningom av med det då han visste att det inte var nån ide. Det kom en dag då jag skulle testa "hoppa" honom och då var Denise med, sällde upp ett hinder som kanske var 20-30cm högt och jag var överlycklig för att jag klarat det!
Jag hoppade nån gång då och då sen blev det inge mer av det.

Sedan flyttade jag Pilen till lerbäcken och fick mer hjälp med min hoppning där. Tränade för tränare nångång annars var det mest några i stallet som hoppade tillsammans 1 gång i veckan. Sen flyttade ju flera från lerbäcken och då var vi ofta bara 2 ibland 3 som hoppade sedan skulle hon som jag hoppade mest med flytta så sista träningen innan hon flyttade testade vi hoppa 1,25 fast han råkade riva och så hoppade vi även 1,15 två gånger, kan fortfarande inte fatta att jag gjorde det!
Fortsätte sedan med hoppningen oftast hopade jag ensam men ibland var en annan med. Vi kom inte så längre än vi gjort innan, hoppade lite kombinationer, banor på ca 70 och brukade avsluta med ett hinder på ca 90-95.
95cm, Foto: Denise M.J

I mitten av juni 2011 bytte jag stall till det stall som jag står i nu. Sommaren var väldigt rolig, barbacka ridning, långa uteritter m.m. I Juli(?) började jag träna dressyr för Eva-Maria igen. Hade tränat för henne 2 gånger när jag stod på lerbäcken innan. Dressyren gick framåt och han gick att rida på 3-delat och ändå inte vara jätte stark. Vi planerade in en tävling, L:B1 på skolDM 2012. Dock kommer detta förmodligen inte bli av då Eva-Maria flyttat från borlänge. Är på jakt efter en ny dressyrtränare, så om nån har nå tips så får ni gärna skriva det!
Senare i juli började jag även hoppträna regelbundet 1 gång i veckan för en som heter Tina. Gick super varje gång. Dock har det inte blivit nå träningar under vintern men snart börjar utomhus träningarna igen, tagga!
I alla fall så utvecklades jag mer och mer i hoppningen och startade även 2 clearound tävlingar en i september och en i oktober. Behöver dock inte upprepa hur det gick på dom men det går framåt!
1 bild från varsin av tävlingarna. Översta foto: Yohanna Karlsson, Nedersta foto: Alexandra Fogelberg.

Nu för tiden älskar jag att hoppa! Visst är jag lite nervös men absolut inte som förr! Det känns bra att kunna titta tillbaka och se att man faktsikt gjort framsteg inom ridningen!
Tack alla som hjälpt mig och Pilen under den tid jag haft han! Speciellt tack till:
  • Mamma
  • Denise
  • Sara
  • Resten av familjen, släkt m.m.
  • Vänner
Och tack till Pilen som hjälpt mig övervinna min hopprädsla!

Oj märkte nu att det blev ett ganska långt inlägg och blev på vissa ställen kanske lite utanför ämnet men känns skönt att ha fått skriva ut det!

Springig "ponny"

Idag var det full fart i Pilen. Ridpasset blev inte riktigt som jag tänkt mi men det blev super ändå! Celina och jag hade planerat att rida ut, men tog ett litet tag innan vi blev färdiga i stallet och sedan tog vi bort broddarna så även det tog tid så vi bestämde att rida ut nån annan dag så skrittade fram på sandbanan och jobbade sedan rundcorallen. I skritten var han inge arbets villig men i traven började det komma fram och galoppen var super härlig!

Nu är jag ännu mer taggad inför pay and jump! Bara ca 1 vecka kvar, fast är inte speciellt nervös men det är ju bra det!
(Foto: Matilda Forsstedt)

Skriver lika...

... Eller ja, jag ska oxå vara med på Pay And Jump, på 50 och 70 cm :P Ska då hoppa Quisen på 70 och Murphy på 50 cm ;) så då har ni nog något roligt att kolla på oxå xP hehe, men jag hoppas att det kommer gå bra med Murphy :P Quisen måste tyvärr gå med bettlöst i 3 veckor till då hans "sår" har läkt men inte själva käken :/ men vi ska nog byta till ett Hackamore istället, och det hoppas jag! för hans bettlösa träns han har nu är brunt med svarta tyglar och så har han en svart sadel :oo och så hade jag hoppats på att få använda något av mina nya pannband och då måste han ha sitt vanliga träns, så då hade det varit bra med ett hack + att jag tror det kan funka bättre ;3
Från förra Pay And Jumpen med Farin <3 Valde att hoppa lågt då det var min första hopp "Tävling" och jag visste inte hur Farin skulle vara häller :P

Pay and jump

Nu är Pilen och jag anmälda till årets första tävling, eller ja rättare sagt en pay and jump. Den kommer äga rum i Lerbäcken (Borlänge Hästsport Center) den 31 mars. Kom och kolla vet ja!
Jag ska vara med först i 50cm-klassen och sedan 70cm-klassen. Varför jag valde just dessa höjder är för att Pilen och jag inte har hopptränat för tränare på hela vintern och vi har själva inte hoppat så höga höjder. Hade vi varit riktigt igång hade jag nog tagit 90cm istället för 70cm men jag tänker att detta är årets första starter så vi tar det lugnt till en början!

Heeej

Heeej, nu är jag hem kommen från New york och varit och ridit min häst och massa mer. Kom hem igår men var för trött för att blogga, sorry! Idag har i alla fall dagen varit lugn och skön, ingen skola! Vi hade nå dans grej så dansade jazz/showdans i 2,5 timme istället hade då innan det bara 1 lektion så vi fick hemuppgift istället. Så åkte hem till denise till 20 i 11 på förmiddagen och satt och prata med henne om resan m.m. (Kommer berätta om resan i olika inlägg då det annars kommer bli förmycket)
Efter det så var vi iväg och Dansade. Åkte sedan och hälsade på mormor och morfar och sen till min Prins!:')
Jag ropade på han redan innan jag kommit runt hörnet och han vände snabbt huvudet och när han fick syn på mig gick han till grinden och väntade, snacka vilken lycka!

Blev ett litet dressyrpass på han i paddocken och hjälp vad pigg och framåt han är. Visst är jag van vid att han kan vara lite pigg och springig men idag var han anorlunda, han var pigg och framåt på att jobba/arbeta. Travade lie bommar och bjudningen = Även galoppen fungerade perfekt! Älskar dessa ridpass!



Överraskning!

I lördags kväll fick en av ridskole ponnyerna Trixa en liten bebis! :') helt oväntat! Hon har inte speciellt tjock eller visat några tecken på att hon var dräcktig, på fredagen hade hon skunkit in lite vid rumpan men ingen tänkte på att hon skulle föla nästa dag, På lördagen var allt som vanligt med henne, jag var där från ca 10-18 och jag såg inga tecken och hon sprang in som vanlig när vi tog in henne osv.. Men det var en stor överraskning! hon fick ett sött litet hingstföl! :') han har nu fått namnet Caffe Latte! :')
Fler bilder kommer på söta Caffe Latte :'D

Fredagen

I fredags tog jag hand om Pilen, jag mockade först och fixade kraft och hö osv. Jag och Sara skulle rida ut tillsammans, Sara skulle såklart ha sin häst Vitalis och jag tog såklart Pilen ;) Vi skrittade en bit och snackade en del, och sen kom vi till en liten åkerväg som vi började trava på, Pilen var jätte lugn i traven och började söka sig ner, En sån lugn trav tro jag att jag aldrig har haft på pilen! sen efter ett tag tog vi galopp på en väg och både Pilen och vitalis var super pigga och ville dra iväg. Och då galopperade vi oxå bredvid varandra så då blev dom extra taggade :P men andra galopper var jag först så det var lite lugnare :P När vi sen kom hem tog vi hand om hästarna och sen tog vi ut dom igen, Den dagen var väldigt hälig, det var ganska varmt och det blåste inte så mycket :)
Maja är så himmla duktig med pilen <3 hoppas hon vet det!!
En bild på pilen från i sommras :3

Tagit farväl

Varit i stallet och sakt hej då till Pilen. Kommer sakna han så mycket men vet att han kommer ha det bra här i Sverige.

Min fina fina Prins!
Red ut med Sara och jisses vad bra det gick, han var super trevlig! Ett bra sista ridpass innan resan. Men Pilen slipper inte undan jobb bara för att slipper mig... På Fredag och Tisdag tar Denise honom, Lördag och Onsdag tar Sara honom, Torsdag och Måndag tar mamma honom och på Söndag tar mormor och morfar hand om honom.
Nu tänker jag kolla lite på Heartland och sedan gå och sova.

Kommer tyvärr inte kunna uppdatera er i USA, eller kanske om det finns nån dator där. Annars får ni klara er med Denise!
Ha det så bra här hemma i Sverige, så hörs vi om ca 1 vecka!

Skitig häst

När jag gick och hämtade Pilen i hagen möttes jag av det här:

Dagens roliga klipp...

Tänkte börja med lite "dagens roliga klipp" hahah bara för att jag har en sån bra humor och jag sitter och skrattar för mig själv nästan varje kväll så då tycker jag att jag kan dela med mig glädjen ;D Jag tycker ni ska kolla iaf ;) det kan vara både "Djurkul" och lite annat men idag bjuder jag på en: Robert Gustavsson ;3

Ryggen :'(

Åh har börjat få ont i ryggen nu igen. Hade det när jag gick i 7:an och var då å knäckte ryggen hos en kyropraktor, har sedan dess bara fått ont nån gång ibland om jag lyft mycket tunga grejer. Men nu gör det riktigt ont! Allt är bara skit tills jag ska åka till New York... På väg att bli förkyld, ont i ryggen + nationellt prov i biologi imorgon. Great!
Sorry för att jag tog ut detta över er men kände att jag måste få skriva av mig. Slutade skolan vid 20 i 2 och har sedan dess hunnit med att vara ut med hunden, handla med mormor, fikat, varit i stallet å mockat, packat hö, fixat mat & vatten, varit hem och varit ut med hunden, åkt till ICA kvantum å köpt egen plock allad och gått en ganska lång prommenad med Molle nu under kvällen. Snacka om att jag hunnit med mycket!(Y)
Ska skriva lite att göra listor nu till personerna som ska ta hand om Pilen medan jag är borta. Det vill säga mamma, Denise, Sara och mormor&morfar.

Bloggar jag följer

Jag tänkte skriva upp om vilka bloggar jag följer! jag tycker att ni ska börja följa dom om ni inte redan gör det!! ;3
  • Dressyrmupparna.se
  • Teamsvantes.blogg.se
  • Fridahallgren.se
  • Medalist.blogg.se
  • Susannawestman.blogg.se
  • Systrarnawester.blogg.se
  • Benzie.blogg.se
  • Beccx.blogg.se
  • Nordismupparna.blogg.se
Jag följer säkert något till men fick hjärnstopp när jag skulle börja skriva ;P

22.00

Känner mig duktig... har gått och lagt mig 22.00 2 nätter nu! Söndag-Måndag och Måndag-Tisadag.
Haha vilket intressant inlägg.. NOT. Men tänkte bara berätta hur duktig jag varit!

Stallet - 12 mars 2012

Idag eller ja igår så fick Pilen vila, som vanligt på måndagar. Ush är så mycket i skolan nu så hinner inte med allt. Åkte i alla fall ut till stallet och mockade, packade hö ja fixade allt i stallet åt Pilen. Stod sedan och drygade mig lite med Celina, eller nej jag låg i Shadows halm och sjöng medan hon mockad. Haha. Gick efter en stund och tog in Pilen och pussade honom god natt.
Resten av igår kvällen avslutades med en promenad med bästa hunden Molle
Nu vid den här tiden har Denise och jag förmodligen hand om idrottslektionen i skolan, nu ska klassen få svettas.
Hoppas ni har en bra dag kära läsare!




Tips på träning!

Oavsett om du rider dressyr, barockridning, hoppning eller distans så mår
hästen bra av en allsidig träning. Lite variation kan dessutom åstadkomma
underverk med din hästs motivation!
Din häst blir inte en bättre dressyrhäst bara för att du sitter i
ridhuset och trimmar varje dag. Och inte förbättras hopptekniken av att du
bara tränar hoppning. Snarare tvärt om! Ensidig träning kan dels
orsaka skador på hästen, dels göra att hästen tappar motivationen
och ni kommer inte vidare.
Satsa istället på att variera träningen och få en vältrimmad atlet till häst,
som dessutom kanske tar ett språng i utvecklingen i er specialgren!
Startade på humansidan
Idén att variera träningen startade på humansidan för några år sedan.
Man genomförde en studie på löpare som visade att 10% av de aktiva löparna
skadade sig varje år. De löpare som satsade på att variera träningen
med andra aktiviteter, till exempel cykling, tyngdlyftning, simning
eller liknade, skadade sig inte alls i samma utsträckning och förbättrade
dessutom sina löpresultat.
Idag är det ett utbrett träningssätt bland elitidrottare att kombinera
sin specialgren med en eller två andra aktiviter för att få en mer allround träning.
Hur många hästar som skadas varje år på grund av felaktig och ensidig träning
är svårt att säga, men siffrorna i försäkringsbolagens statistik
talar sitt tydliga språk. Säkert skulle en del skador kunna undvikas med en mer
varierad och bättre planerad träning.
Hur varierar man träningen?
För att få en allsidig träning av hästen ska man använda sig
av en rad olika aktiviteter, så som:
*longering eller tömkörning
*markarbete/dressyrträning
*hoppning
*"road walks"
*klättring
*galoppjobb
Specialiserar man sig på en sak, till exempel dressyr eller hoppning,
är det - förutom skaderisken - risk att man bara utvecklar hästens färdigheter
inom ett område. Dessutom byggs endast de muskler upp som hästen behöver för
just det arbete den utför i stället för att den blir allround-tränad.
Börja träna hela hästen
Ryttaren kan när som helst starta ett träningsprogram med varierad träning.
För ett tävlande ekipage kan det dock vara klokt att inte chocka hästen med
ett nytt träningsprogram några dagar innan en tävling. Börja i stället drygt
fyra veckor före planerad tävlingsstart, vilket ger en vältränad och förberedd
häst när det väl är dags för tävling.
Fokus på tre områden
När man lägger upp ett varierat träningsprogram ligger fokus på tre områden.
*Arbeta muskler, hjärta och lungor
*Bygga upp skelettets och senornas hållbarhet
*Utbilda hästen och få den mer lösgjord
Träningsprogrammet utgår från dessa tre områden och varje
träningspass ska ha som mål att uppfylla minst ett av fokusområdena.
Muskler och kondition byggs upp ganska snabbt och hästar behåller
sin kondition och styrka i cirka en månad utan träning.
Det bästa sättet att träna muskler, hjärta och lungor är klättring och snabbjobb i galopp.
Satsa på intervallträning i stället för att ligga i långa, tunga jobb.
Klättra eller galoppjobba i korta perioder, blandat med skrittpauser för återhämtning.
Träna senor och skelett
Det tar drygt två år av konsekvent träning för senor och skelett att nå full styrka.
Studier på arbetande hästar har visat att temperaturen i senorna kan nå
över 44 grader under träning och det är inte ovanligt att ridhästar får
cellförändringar i fibrerna i senorna. Vill det sig illa kan förändringarna
leda till skador.
För att stärka senorna är det viktigt att arbeta på olika underlag.
Arbete på hårt underlag, till exempel en väg, gör senorna starka
men också lite "stumma". Mjukt underlag gör senorna elastiska och arbete
på lite ojämnt underlag gör att senorna lär sig att anpassa sig till varierad påfrestning.
Varierat underlag är dessutom bra för hästens hovar.
Man måste vara lite försiktig när man börjar att arbeta hästen på hårt
underlag och inte gå i för högt tempo för länge. Gå gärna på långa road walks
i skritt och i korta travpass. Kan du variera underlaget under ett och samma
träningspass är det allra bäst.
Variera skolridningen
Dressyr, markarbete, tömkörning eller hoppning hjälper till att lösgöra
hästen och tränar lydighet och följsamhet.
Tänk på att även variera den här typen av arbete.
Några tips:
*Öka inte mängden ridning, variera det befintliga arbetet i stället.
*Ha en dag i veckan för återhämtning, vilket inte betyder boxvila. Skritta ut i stället.
*Planera också träningen så att ett hårt pass en dag följs av en dags lättare pass.
*Koncentrera dig på en sak i taget.
*Ge din häst nya uppgifter hela tiden, för att hålla motivationen uppe.
*Sätt upp mål för din träning och för träningsdagbok.
Ett veckoschema
Så här kan ett veckoschema för varierad träning se ut:
Dag 1:
Dressyr, ca 30 min effektivt arbete inklusive lösgörande arbete.
Dag 2:
Uteridning med två sekvenser av klättring/galoppjobb.
Dag 3:
Longering eller tömkörning
Dag 4:
Lång skrittur på varierande underlag
Dag 5:
cavalettiarbete eller hoppning, effektivt arbete under 30 min
Dag 6:
Uteridning på varierat underlag i skritt och trav
Dag 7:
Vilodag
Oavsett om du rider dressyr, barockridning, hoppning eller distans så mår
hästen bra av en allsidig träning. Lite variation kan dessutom åstadkomma
underverk med din hästs motivation!
-
Din häst blir inte en bättre dressyrhäst bara för att du sitter i
ridhuset och trimmar varje dag. Och inte förbättras hopptekniken av att du
bara tränar hoppning. Snarare tvärt om! Ensidig träning kan dels
orsaka skador på hästen, dels göra att hästen tappar motivationen
och ni kommer inte vidare.
-
Satsa istället på att variera träningen och få en vältrimmad atlet till häst,
som dessutom kanske tar ett språng i utvecklingen i er specialgren!
-
Startade på humansidan
Idén att variera träningen startade på humansidan för några år sedan.
Man genomförde en studie på löpare som visade att 10% av de aktiva löparna
skadade sig varje år. De löpare som satsade på att variera träningen
med andra aktiviteter, till exempel cykling, tyngdlyftning, simning
eller liknade, skadade sig inte alls i samma utsträckning och förbättrade
dessutom sina löpresultat.
-
Idag är det ett utbrett träningssätt bland elitidrottare att kombinera
sin specialgren med en eller två andra aktiviter för att få en mer allround träning.
-
Hur många hästar som skadas varje år på grund av felaktig och ensidig träning
är svårt att säga, men siffrorna i försäkringsbolagens statistik
talar sitt tydliga språk. Säkert skulle en del skador kunna undvikas med en mer
varierad och bättre planerad träning.
-
Hur varierar man träningen?
För att få en allsidig träning av hästen ska man använda sig
av en rad olika aktiviteter, så som:
-
  • longering eller tömkörning
  • markarbete/dressyrträning
  • hoppning
  • "road walks"
  • klättring
  • galoppjobb
-
Specialiserar man sig på en sak, till exempel dressyr eller hoppning,
är det - förutom skaderisken - risk att man bara utvecklar hästens färdigheter
inom ett område. Dessutom byggs endast de muskler upp som hästen behöver för
just det arbete den utför i stället för att den blir allround-tränad.
-
Börja träna hela hästen
Ryttaren kan när som helst starta ett träningsprogram med varierad träning.
För ett tävlande ekipage kan det dock vara klokt att inte chocka hästen med
ett nytt träningsprogram några dagar innan en tävling. Börja i stället drygt
fyra veckor före planerad tävlingsstart, vilket ger en vältränad och förberedd
häst när det väl är dags för tävling.
-
Fokus på tre områden
När man lägger upp ett varierat träningsprogram ligger fokus på tre områden.
-
  • Arbeta muskler, hjärta och lungor
  • Bygga upp skelettets och senornas hållbarhet
  • Utbilda hästen och få den mer lösgjord
-
Träningsprogrammet utgår från dessa tre områden och varje
träningspass ska ha som mål att uppfylla minst ett av fokusområdena.
-
Muskler och kondition byggs upp ganska snabbt och hästar behåller
sin kondition och styrka i cirka en månad utan träning.
Det bästa sättet att träna muskler, hjärta och lungor är klättring och snabbjobb i galopp.
Satsa på intervallträning i stället för att ligga i långa, tunga jobb.
Klättra eller galoppjobba i korta perioder, blandat med skrittpauser för återhämtning.
-
Träna senor och skelett
Det tar drygt två år av konsekvent träning för senor och skelett att nå full styrka.
Studier på arbetande hästar har visat att temperaturen i senorna kan nå
över 44 grader under träning och det är inte ovanligt att ridhästar får
cellförändringar i fibrerna i senorna. Vill det sig illa kan förändringarna
leda till skador.
-
För att stärka senorna är det viktigt att arbeta på olika underlag.
Arbete på hårt underlag, till exempel en väg, gör senorna starka
men också lite "stumma". Mjukt underlag gör senorna elastiska och arbete
på lite ojämnt underlag gör att senorna lär sig att anpassa sig till varierad påfrestning.
-
Varierat underlag är dessutom bra för hästens hovar.
Man måste vara lite försiktig när man börjar att arbeta hästen på hårt
underlag och inte gå i för högt tempo för länge. Gå gärna på långa road walks
i skritt och i korta travpass. Kan du variera underlaget under ett och samma
träningspass är det allra bäst.
-
Variera skolridningen
Dressyr, markarbete, tömkörning eller hoppning hjälper till att lösgöra
hästen och tränar lydighet och följsamhet.
Tänk på att även variera den här typen av arbete.
-
Några tips:
-
*Öka inte mängden ridning, variera det befintliga arbetet i stället.
*Ha en dag i veckan för återhämtning, vilket inte betyder boxvila. Skritta ut i stället.
*Planera också träningen så att ett hårt pass en dag följs av en dags lättare pass.
*Koncentrera dig på en sak i taget.
*Ge din häst nya uppgifter hela tiden, för att hålla motivationen uppe.
*Sätt upp mål för din träning och för träningsdagbok.
-
Ett veckoschema
Så här kan ett veckoschema för varierad träning se ut:
-
  • Dag 1:
  • Dressyr, ca 30 min effektivt arbete inklusive lösgörande arbete.
  • Dag 2:
  • Uteridning med två sekvenser av klättring/galoppjobb.
  • Dag 3:
  • Longering eller tömkörning
  • Dag 4:
  • Lång skrittur på varierande underlag
  • Dag 5:
  • cavalettiarbete eller hoppning, effektivt arbete under 30 min
  • Dag 6:
  • Uteridning på varierat underlag i skritt och trav
  • Dag 7:
  • Vilodag
-
Källa: http://www.agria.se/hast/artikel/variera-traningen---fa-en-friskare-hast
Finaste <3

Söndags ridpasset

I söndags red jag till travet med Malin. Jäklar vad roligt det var, det tyckte nog alla 4:a. Pilen fick sträcka ut sin trav på raksträckan vid travbanan och jisses vad det gick undan, haha. Han skötte sig prima under hela ridpasset förutom att han trampa/sparka av sig en boots under vägen men det var inte bästa kvalliten heller så ska antingen åka och köpa ett par bättre eller beställa hem från hööks!
I alla fall skötte han sig jättebra, var trevlig i munnen i traven och gick fint i form och ställning i början och var hur trevlig som helst. Även efter han fått öka traven och galopperat gick det rätt så bra att jobba honom i traven och skritten efter. STOR guldstjärna till Pilen!

Sorry för dålig uppdatering!

Som rubriken lyder.. Förlåt för det! har inte haft ork i helgen har haft mycket att göra.. Men ja Det har hänt lite, jag har ramlat av Murphy (XD) och ridit Quisen och sen nu i helgen har jag tagit hand om sofias häst Hefner medans hon var i sälen ;) Så tänkte skriva lite om vad jag har gjort med Heffe! ;)
Fredag
I Fredags åkte jag ut till han efter skolan, och slutade som tur var 1 ½ timme tidigare pga våran bild var inställd. Så då åkte jag ut och mockade och fixade allt om myste bara med Heffe en stund och gick sedan till Bussen och väntade på bussen mot Lerbäcken, Busshållplatsen ligger vid vägen på andra sidan åkern från där hästarna står i hagen, (det är väldigt nära) då stod Ziuzo (Ena stallägarens häst) och glodde på mig hela tiden, så jag stod och pratade med henne lite från busshållplatsen och Hefner kollade lite han med ;P
Lördag
På lördagen åkte jag först ut till Lerbäcken och mockade några boxar , packade allt hö (Morgon + Kväll) och fyllde på vatten och åkte sedan vidare till Hefner efter det, Jag mockade först och sen när jag gick ut och tömde kärran började det regna lite så jag skyndade mig och hämta heffe, och när jag hade kommit in i stallet blev det storm, det regna så in i sjutton och blåste så in i helsike, hade tänkt göra några Nh övningar med Heffe, men då blev det bara en lång borstning istället, och när jag var klar med han hade det slutat regna men det blåste mycket, så då tog jag bara ut han igen och fixade resten sen!
Söndag
Idag så åkte jag till stallet 10.30. När jag kom ut började jag mocka och tog sen in Heffe och borstade han och fixa på han alla skydd och reflexer, och sen fick han på sig ett brunt fleecetäcke och tränset, jag gick sen ut och Hoppade upp och red iväg, han går väldigt fort men man har fortfarande kontroll och han är snäll och lyssnar så jag bekymrade mig inte över det, Jag mötte Marielle (Min och Majas klasskompis) och hennes häst Neptun, så vi red ut en sväng, Det var väldigt kul och mysigt! vi hade fint väder och det blåste nästan inget! vi var kanske ute i 40-50 min, vi skrittade hela tiden eller ja, jag gjorde det, Heffe gick ifrån neptun hela tiden så han fick trava ikapp :P men sen när vi skiljdes travade jag en liten bit på en grusväg, och hans trav var mjuk och det var inte alls svårt att sitta kvar, så det var skönt :3 Det märktes att han tyckte det var kul att få komma ut! när vi var tillbaka fick han äpple och lite godis sen borstade jag av han och tog ut han igen, jag fixade hans hö och kraft, och sen gjorde jag rent hans vatten hink och vatten "tunnan" han hade i hagen och fyllde på dom med vatten och borstade av hans skydd och reflexer och lite sånt innan jag åkte hem :)
Det var väldigt kul att få ta hand om Heffe och jag hoppas det blir fler gånger ;)
Heffe är så söt :'3

Trött

Ursäkta för dålig uppdatering här under helgen. Har varit så mycket och har sovit hos mormor&morfar m.m så har inte hunnit med bloggen. Men det ska bli ändring nu under veckan. Är som rubriken lyder väldigt trött och ska därför gå och sova. Kan redan säga nu att jag inte gjort några tidsinställda inlägg till imorgon men ska sätta mig och skriva imorgon kväll vad som hänt under helgen m.m.
God natt!



Hej bloggen

Hej bloggen, allt väl med er läsare? Själv är allt toppen! Har hunnit gjort väääldigt mycket idag. Slutade skolan 13.00 blev sedan upphämtad av mamma vid Sims myr. Var sedan å handlade en subway macka åt min bror + hundmat. Var sedan hem och så hej då till mamma och min bror. (Dom åker ju till Frankrike imorgon och tog tåget till arlanda idag) Shiiit inte långt kvar tills jag ska åka till New York! Efter jag sagt hej då tog jag bussen ut till min mormor&morfar, tog en snabb kaffe medan jag kollade på ett avsnitt på Big time rush. Sedan vidare till stallet där jag mocka, pcka hö, fyllde på vatten och fixade kraft. Var sedan ut och pussade samt visiterade Pilen. När jag var färdig i stallet tog jag bussen intill stan och hyrde 5 skräckisar till ikväll. Blev upplockad av min pappa och syster och sedan åkte vi till ICA där jag köpte naturgodis och hallonsoda. Nu ska jag snar äta kvällsmat och fortsätta vänta på att Denise ska komma, så ska det bli filmkväll.
Ha en bra kväll, hörs!
Foto: Denise Mikaelsson Jonsson

Hittade

Hittade 2 jättesöta bilder på Pilen som jag tog samtidigt som jag fotade Celina och Lady. Pilen stod vid öppningen till hagen och kollade medan Celina red.
Nyfiken&söt häst:

Photoshoot

För ett tag se, ja nångång i januari fotade jag Celina (en istallet) när hon red dressyr på sin häst Lady. Tänkte ladda upp lite av dom bildrna här:
Detta var några bilder jag valtut av alla dom som knäppts.

Åh

Åhhh är glad, blev det iförgår!! Vet ni varför? Klart ni inte vet... Hihi. Jag älskar ju Big time rush som många nog redan vet? I alla fall så är dom artister och har även en egen serie på nikelodeon. Jag önskade förut att dom skulle göra en långfilm och vad tror ni jag läste iförrgår. Jo att dom gjort en film! Såg sneek peek på den dom 3 första minutrarna och åhh jag vill se den!! Dom säger att den visas 10 mars och det är ju på lördag men vet dock inte om den visas i Sverige då än, någon som vet?

Stallet + insläpp

Sorry för dålig uppdatering. Var så trött igår så orkade tyvärr inte tidsinställa nått inlägg, men det ska jag fixa ikväll. Dagen har varit rätt tråkig. Började dock inte skolan fören 10.05 men slutade 14.30. Åkte hem till mormor&morfar å tog en kopp kaffe samt kollade på ett avsnitt av Big time rush, hihi. Efter det fick jag skjuts till stallet av mormor. Jag mockade i Pilens box och sedan gjorde jag Celina sällskap när hon släppte Shadow i paddocken. Efter det fixade jag klart i stallet, det vill säga fylla på Pilens vatten hink, packa hö och fixa kraft. Sen hade jag insläpp, brukar ha ut och insläpp på söndagar men bytte insläpp med Malin den här gången så känns skönt att ha det gjort den här veckan och slipper det nästa söndag också då jag är i New York!:D Tog i alla fall in hästarna oc fyllde sedan på vatten ute i hagarna. Då var även mormor med och höll mig sällskap. Blev ingen ridning idag heller, hade inte riktigt tiden men imorgon. Usch att det skulle snöa idag, det var väl onödigt?
Imorgon åker mamma och min brorsa till arlanda och på söndag flyger dom till Paris, Frankrike. Min system kamera följer med dom så ni kanske får några fina bilder från Paris när dom kommer hem. Den ska även med mig till New York!!

Lång men rolig dag

Idag har varit en lång men rolig dag. Först var jag i plättbacken från 09.00 till 13.00, haha roligt var det. Katrine och jag körde på en kille men vi skrek faktiskt att han skulle akta på sig så han får skylla sig själv.
Jag och Katrine, som ni ser så föregår jag med gott exempel! Eler vad det är man säger...(HJÄLMEN)xD
Efter friluftsdagen åkte jag till mormor&morfar å tog en kopp kaffe&smörgås. Sen bar det av till stallet! Där mockade och fixade jag allt och var ut och pussade på lilla Pil. Han fick vila idag eftersom han varit så duktig. Sen följde jag med Mailn (http://systrarnawester.blogg.se/) på hoppträning i bäckan. Sara och Elin var också med. Självklart följde kameran med! Själv tyckte jag det såg ut att gå bra för Malin.
Kvällen avslutades med en egenplockad sallad som finns på ICA. Var blandat med sallad, räckor, kyckling, rödlök, mozarella ost, feta ost, nått slags ris, vitlöksås och nå slags brödtärningar. VÄLDIGT gott, han aldrig plockat ihop själv förut men det ska bli oftare!
Imorgon blir det nog en liten uteritt om det inte snöar allt för mycket, om det nu kommer nån snö imorgon.

Dagen

Har ju haft friluftsdag idag, och det var kul :) Det var lääääänge sedan jag skrek så mycket med en sån ljus röst xD Men ja, Nu ska jag dra vidare till Stallet :3 ska pyssla med Quisen och lite annat smått och gott ;) får se om jag kanske är med och hoppar Murphy ikväll, Orkar egentligen inte för har träningsverk typ överalt men jag behöver träning inför Pay And Jump som jag har anmält mig på med Murphy och Quisen ;)

Fina Quis <3

Hiss

Jag måste hissa märket HV polo. Näst intill alla deras grejer är snygga enligt mig.
Lite exempel:




Vilka märken tycker ni om?


Steker

Just nu ligger jag och steker i backen. Katrine och Denise är och åker madrass, jag ska snart bege mig dit jag också. Vi har tagit lite kort på mig och Katrine och vi ska snart filma när jag och Denise åker!;)
Ha en bra dag!
//Maja


God natt

God natt bloggen och läsarna, ska kolla klart på heartland avsnittet jag börjat på sedan ska jag lägga mig och sova. Imorgon blir en rätt kul dag & kväll. Har först friluftsdag i skolan, ska då till plättbacken och åka pulka. Efter det beger jag mig hem till min mormor&morfar och tar en kopp kaffe. Sen ska jag åka till stallet, mocka, fixa mat, vatten m.m. Sedan ska jag hjälpa Malin i stallet att lasta sin häst och sedan följa med henne på träning till Bäckan. Ska försöka ta med mig kameran och fota. Pilen får även vila imorgon då han kändes grymt fin idag!
Hörs imorgon, god natt!<3

Måndagen 27/2

Humm, ja nu ska jag fortsätta skriva lite om vad som har hänt på sportlovet ;) Från söndag till onsdag var jag hos Rebecca i Ludvika, men det skriver jag om i morgon :)
Ska nu skriva om vad som hände på måndagen när jag var i Ludvika :) Ja, på Kvällen på måndagen fick jag ett sms av Mirandel om att Quisen hade brytit käken, Och ajg blev såklart super orolig och ledsen, men då ringde Mirandel upp och berättade om vad som hänt, Då hade Han under natten Bitit i galerna (Krubbiter) och då hade han fastnat och dragit sig loss, så då hade en del av hans underkäke gått av. När dom märkte det sen på mogonen blev det ut till Vätrinär på en gång, och när dom kom dit, Satt dom bara in en "järn tråd" eller vad man ska kalla det som sätter ihop käken på plats igen. Och vätrinaren sa att han kommer bli jätte bra snart igen och att egentligen man kunde bara vänta några dagar och sen rida helt normalt igen. Men vi har nu väntat en vecka, så jag har gått med han och pysslat med han, och han har fått bara höslige nu så det ska vara lättare att tugga , han får inte godis eller nått som kan fastna (Om han har fått godis har det varit rivet äpple), han får uppblött Lucern pellets (Extra vatten) för att det ska vara lättare istället för Korn och Betfor och idag red Pernilla (Näppe & Louizes ägare) han första gången på bettlöst och vi ska göra det nu i 2-3 veckor nu tills vi ska åka och ta bort "Järn tråden" :) Och hon sa att det gick bra! han var bara jätte pigg, men det förstår jag :) Så då kanske ajg kan rida han på torsdag! <3
Min skrutt plutt! har fotat han när jag var ute och gick, men dock med min mobil då och jag har ingen överföringsladd till den x(
Och har tyvärr inga nya bilder på Quisen, Bara 3 st just nu som Maja fotade på Lördagen 25/2 efter träningen :3
Men nya bilder ska fixsas snarast! ;)
Foto: Susanna Westman <3 (www.SusannaWestman.blogg.se)
Vackraste <3 Så Ser han oxå ut efter jag rakade honom :3
Finaste Killen <3 Foto: Maja Westerberg <3

Dressyrpass

Idag blev det ett dressyrpass på Pilen tillsammans med Malin & Celina. Det gick riktigt bra, han har börjar blivit riktigt trevlig att rida efter vilan. När jag börjde rida efter vilan var han väldigt dryg + superpigg, red då i lördags till travet med Sara så han fick springa av sig och det verkar ha varit bra för honom för nu dom 2 senaste passen har gått jättebra! Han är jättefin och trevlig i munnen och fin form i både skritt och trav. Travade även över lite bommer idag, lite piggare blev han dom första gångerna men lugnade sedan ner sig och gick i en fin form och bra tempo över bommarna. Avslutade med lite trevlig lugn galopp. Trevligt!



Dalpil schabrak

Dessa 2 schabrak här nedan är från sjöhagen wear. Det vita beställde jag på globen 2010 och det bruna på globen 2011. Tycker dom är riktigt fina, det var inte heller jättedyrt att brodera och schabraken kostade heller inte mycket.
Är riktigt nöjd med dom!


Ihopsläpp

Förra söndagen fick Pilen en ny hagkompis. Vid ihopsläppet fick dom gå i en större hage och eftersom det gick så bra kunde jag knäppa lite kort på lilla Pilus!

Semester

Jag ska faktsikt på semester nu i mars.. Jag ska till New York!
Jag åker ner til arlanda torsdag den 15mars och flyget går runt 8 på morgonen fredag den 16mars. Kommer sedan hem onsdag den 21mars. Åh känner mig verkligen taggad, kommer visserligen sakna mitt lilla kallblod men dom bästa kommer ta hand om honom. (Mamma, Denise, Sara och mormor&morfar) Såkänner mig rätt så lugn. Det tråkiga är väl också att det tar ca 10 timmar dit, men det är det värt!
Kameran kommer följa med så ni kan förvänta er bilder!

Hääy!

Hallå i stugan! Nu har jag mycket att skriva om, men börjar med att vissa lite bilder osv från privat träningen för Sanna med Quisen förra lördagen ;) Det gick super, Maja var med morgonen i stallet. och sen Red vi ut på Ängarna och jag värmde upp Quisen och Maja var dock bara med och bråkade med Murphy :P Sen efter värmde jag upp han lite i ridhuset tills sanna kom, Och då började vi med att jobba på en liten liten volt uppe vid C, Jag jobbade mycket med att få ner Quisen i form och få han att gå på tygeln, Det är ganska svårt att få ner Quisen på tygeln då han är ganska hård i munnen fortfarande och då han har sin stora hingstnacke kvar, och att han är krubbitare underlättar det inte :P Men efter en stund gick det jätte bra och då började jag flytta han mycket och sen utökade vi volten mer och mer och tog sen till trav och galopp i båda varven, Maja fotade lite och filmade sen i början, imot slutet blev det mycket bättre men är ändå super nöjd med hela lektionen! :D
Mer foton kommer sen ;)
Filmen:
Mobba inte min ridning, jag har tyvärr inte ridit jätte länge ;)

Foton: Maja Westerberg

Tillbaka igen

Nu är jag tillbaka (och även Denise) efter bloggvilan på ca 2 veckor. Vi hade tänkt vänta att börja blogga tills våran design var färdig, men det blev lite ändringar så vi startar nu istället.
Har under denna tid samlat på mig många nya bilder på Pilen och en del filmer som kommer komma upp här lite då och då så inte allt blir på en och samma gång. Tänker även tillägga att jag är väldigt bloggsugen nu och kommer fixa tidsinställda inlägg när jag är borta och ja jag känner mig positiv till att blogga och tror även att Denise gör det.
Nu kör vi järnet!



Nu kör vi igen!

Nu sätter lerbäckenbrudarna igång att blogga igen! Både jag och Denise, nu ska ni få se på bloggande!;-)
//Lerbäckenbrudarna


RSS 2.0