Hoppning

Hoppning idag gick jättebra! Denise var med och fotade och filmade.
Blev mest lite träning på kombination då pilen gärna vill smita ut emellan hindren, men idag gich det super!
Hoppade ca 70 idag då vi inte hoppat på nästan 3 veckor, men ska försöka hålla igång med hoppningen nu. Typ 1 gång i veckan som förut!
Nu kommer bilderna och en länk till en film när vi hoppar:
Film:
http://www.youtube.com/watch?v=IhenrNIaS3I
Porträtt bilder + hagbilder kommer imorgon!

Stable

Nu är jag hemma igen. Åkte till stallet vid 11 tiden och kom hem vid 19.00 ungefär.
Denise hängde med till stallet idag och det blev hoppning så nya hoppbilder kommer senare
Pilen låg ner när vi kom så bjuder på en bild nu:

Tjabba

Tjabba! Nu ska jag strax åka till stallet så blir inge mer uppdaterat fören jag kommer hem men så är det.
Kommer även berätta om min dag igår m.m.
Hörs sen!

Fyller år

Idag fyller min lilla syster år så kommer inte blogga idag! Kanske blir nått men lovar inget!
Bara så ni vet. Och Denise kanske gör nått inlägg, vem vet ?
Annars kommer det inlägg imorgon!

Igår

Hade tänkt och rida ut på Pilen igår så han fick galoppera av sig! Men när jag hämtar honom och har tagit ut han kollar jag så alla skor är kvar men då har han ju såklart tappat en
Så det blev att skritta ett varv runt sandbanan på långa tyglar sen dressyr i paddock med Celina som skulle hoppa.
Måste säga att Pilen var ovanligt lugn för att vara bland hinder. Stora framsteg!
I alla fall så jobbade jag med lite volter och kringeli krok vägar i skritt och trav. Sen tog jag galopp på ena långsidan och blev nån volt på ena kortsidan också. Efter det tog jag 2 skutt med Pilen över ett hinder som var ca 60-70. Haha första gången var han inte riktigt med på att hoppa så han rev då, men sen andra gången hoppade han fint!
Efter det skrittade jag av honom på långa tyglar.
Fick även tag på hovslagaren som jag hade sist då min som jag har i vanliga fall hade semester (?) Blev i alla fall hon jag hade sist. Så hon kom idag och slog på en ny, tycker det var bra att hon kunde komma dagen efter (alltså idag)
Tog lite bilder på han igår & idag så här kommer dom:
Igår:
Pilens ögon lyser pågrund av blixten xD
Kameran var lite seg, hade varit kul om jag fått med hela han!
Idag:

Blogg torka...

Sorry men jag har blogg torka..
Kommentera om det är nått speciellt ni vill läsa om!

Super hästsalva

Det här är en bild på hästsalvan jag köpte igår:
Hoppas den funkar! Återkommer med den om nån vecka!

Tillbaka hem

Nu är jag hemma igen. Och jag är trött! Somnade vid 04.00. Men sov i för sig till 20 över 10 men ändå!xD
Ska inte till stallet fören ikväll så ska ta det lugnt en stund nu. Blir en härlig uteritt tror jag, fast har inte bestämt om det blir barbacka eller ej? Humm..
Aja, sen ska jag sova hos mormor & morfar så kommer fixa nått/några tids inställda inlägg. Sen imorgon kommer det nog inte bli något speciellt bloggane från mig heller. För ska först baka, sen till stallet och från kl:17.00-21.00? ska jag och mamma hjälpa till på midnatts travet på romme. Och efter vi jobbat ska vi stanna kvar och kolla så kommer hem vid typ... midnatt!xD
Men håll utkik efter mer uppdatering

-

Kan inte komma på nån rubrik, haha.
Idag har jag varit på Aubiose en sväng. Fick med mig flugmedel, hag-saltsten & en slags natur salva som inte har några konstiga ämnen i sig. Det stod att den skulle hjälpa mot klåda m.m. så får hoppas att den hjälper mot Pilens klåda!
Kommer skriva senare hur den fungerar, om nån vecka eller så!
Sen har jag ridit! Härligt!
Riktigt nöjd med passet! Hade tänkt rida dressyr så började med det inne på banan. Nej, först tränade vi på att gå igenom en vattenpöl=en super duktig & modig pilen. Första gången tvekade han lite men dom andra gångerna gick han bara rakt igenom! Stolt matte ? JA!
Sen blev det lite dressyr i skritt på banan. Han var så trevlig då så när han var uppvärmd i skritt red jag in i rundcorallen.  Började med att skritta med långa tyglar, lägga volter med hjälp av blick & vikt och många halter. Efter det övergick jag till traven. Först tränade jag på böjning och ställning lite i båda varv och avsaktning till skritt och han var jätteduktig så efter typ 5 min gav jag han långa tyglar och tränade på volter med hjälp av blick & vikt. Det gick... SUPERBRA!
När jag hade gjort det i båda varven red jag ut från rundcorallen och tränade att rida igenom vattenpölen i skritt & trav. Sen tog jag lite korta galopper på sandbanan och galopperade även igenom vattenpölen 4 ggr tror jag det var. Sen skrittade jag av honom
Efter det tänkte jag testa att duscha av han vilket inte gick så bra men förväntade mig inget annat heller. Menar vi är på en helt ny miljö inte så konstigt. Men slutade faktiskt med att jag fick duscha han lite med en liten vatten stråle Det är bara att börja träna!
När jag var färdig med pilen fixade jag även med min kompis Sara's häst. Är hästvakt åt den från idag till Söndag då Sara är i London!
Ja nu har jag inte direkt nått mer att skriva, mer inlägg kommer förmodligen senare. Ska sova hos Denise men ska fixa så det blir bloggande hemma hos henne!
Bilder från idag:

Aktiva

Tror aldrig vi lerbäckenbrudar varit såhär aktiva som nu! Kännns verkligen toppen! + att det är många som vill läsa våran blogg och det gör att vi blir ännu mer taggade på att blogga!
Tack alla läsare!
Vi ska göra så gott vi kan för att fortsätta hålla bloggen igång när skolan börjar igen! Men det ska nog gå!

Gammal men söt

Här kommer 2 "gamla" bilder på mig & pilen! Tycker han är så söt på dem!

Hihi

Har kommit hem nu efter att ha varit hos Denise några timmar
Haha vi har alltid lika roligt!xD
Det vi han göra på dessa timmar var:
  • Lyssna på musik
  • Spela lite sims
  • Vara inne på olika sidor på datorn
  • Dricka saft + äta muffins
  • Spela kort
  • Snacka
  • Och SKRATTA en massa
Haha!
Har inte så mycket mer att skriva! Men håll utkik efter fler inlägg!

Shoppat :D

Nu kommer bilder på det jag fick med mig hem från stockholm:
Smycken:
Hårsnoddar:
Tröjor, linnen + tights:
Jacka:
Träningskläder:
Någon slags mugg:
Skor:
Åhh, är så glad över allt

Idag

Idag blev det bara att mysa lie med Pilen och fixa lite i stallet! Min lilla Pilus är så go!:')
Älskar han suuuuuuuppppeeeeer mycket!:-*
I alla fall så det blev ingen ridning idag men imorgon ska det bli av!
Antingen en lång härlig skogstur eller ett härligt dressyrpass. Men känner även att jag måste hoppa nån dag! Aja får bli kanske på Söndag ? Det kommer alla fall bli den här veckan!
Blev en gammal söt mysbild!

Tillbaka

Nu är jag tillbaka! Kom hem från stockholm igår men sov över hos mormor så blev inget bloggande igår.
Kommer komma bilder på allt som jag shoppat i stockholm senare. Är supernöjd med allt
Mer inlägg senare!

Mina Idoler!

Nu ska jag berätta om mina Idoler inom hästvärlden! :) Visst jag tycker Jan brink , Helena Lundbäck osv är duktiga på det dom gör men mina idoler är dom inom Natural Horsemanship (Nh) :) Jag har bla 3 stora idoler som jag ska berätta om :)

Honza Blaha

Honza är jätte duktig med sina hästar och jag är ett riktigt stort fan över det han gör! Hans stjärna heter Gaston, Gaston var den första Honza har kört Nh med och han började 1997, Gaston är riktigt duktig på både att hoppa och allt med Nh, Honza har lärt han massa. Honza Gjorde en Show på Göteborg Horse Show 2010.

Honza & Gaston,

Honza är aldrig dum mot hästarna och har gett dom sitt hjärta, Honza åker runt överallt i världen och visar upp shower där han visar hur smarta och underbara djur hästar är. Honza har även andra hästar som heter: Maxim , Quorum , Conte och Cool Mc Flynn :)

Honza & Gaston på hopptävling :) Man ser ju att dom är riktiga vänner och att Gaston kan hoppa högt ;)


Hannah Willis

Hannah är riktigt duktig hon med! Hon tränar med sina hästar inom Nh och Naturlig Dressyr, det är inte riktigt som vanlig dressyr. Hannah har tränat med Nh ett tag och kan en del, Hon har tränat allt från att lära en häst lite på mäniskor till att få dom att sitta/ligga ner. Hannahs Stjärna heter De Alumbrado Blaze men han kallas Blaze. Blaze är riktigt duktig och en väldigt fin kille, Han litar fullt ut på Hannah och dom har nästan gjort allt tsm. Hannahs andra stjära heter Secreto Amour. Hon är en jätte fin häst som Hannah inte har tränat så jätte länge med men dom kan mycket ändå. Hannahs andra hästar är:
Nouvelle Joie , Confianza Angel , Prince Caspian (som hon nyss har köpt) och Lilla bebisen PR Smokin Layla ett föl som är efter Rock N Roll Alabama (Känd QH hingst i usa)

Hannah & Blaze :)


Jean-françois pignon

Jean är jätte duktig med hästar och många har sätt hans shower i bland annat Globen Horse Show och Göteborg Horse Show. Jean älskar sina hästar och han har dom alltid lösa och han visar mycket shower överallt i världen. Jean gör olika saker när han tränar Nh oftast är det saker ingen annan nånsin har skådat. Jean som sagt är jätte duktig med sina hästar och dom lyder hans minsta vink och dom kan göra massa olika underbara tricks.

jean-françois pignon och hans familje-medlemar :)

Fast min största idol är Honza av dom här 3 ;)


Hejhopp! :)

I lördags var jag så j*vla trött så orkade inte göra något inlägg ;) Men iaf i lördags kom ju Susanna igen! :D Vi hade jätte kul ;D Och hon skulle rida denna gång xD Hon skulle ha ridit Viktor men han hade skadat sig :( Så hon red Farin istället ;D Och jag Lajban x) Hon fick Farin då han är högre än Lajban xD Men när vi kom dit hämtade vi hästarna och började gör i ordning dom sen red vi ut vanliga lilla rundan som uppvärming x)
Farin skulle bara äta hela tiden xD Men det gick bra ;) Men när vi skulle gå ner på lilla stigen till ängen så är den en kohage en liten bit där ifrån och en av kossorna muade x'D Och då började Lajban att fjanta sig och inte ville gå ner på stigen x)
Och farin tänker då inte gå först xP Men då hoppade susanna av och hon gick till vi kom in mot skogen och hoppade sen upp xD Den biten behöver vi inte prata om hahahah x'D men när hon väl kom upp så red vi hemåt och så red vi en stund på ridbanan x) Jag tog efter en liten stund fram en sockerbit som jag hoppade över några gånger :P
Lajban är så rolig i galoppen xD För när jag väl får igång han och han galopperar som han ska göra och inte bara släpar sig fram x) så kan vi galoppera ett haft varv och den vill han sakta av då han tycker det räcker men då använder jag ridspöet och nästan bara lägger det på hans rumpa och bara dutar till typ 3 ggr (Inte hårt alls bara ja dutar till xD)
Och då blir han typ pigg och han sparkar alltid bakut x'D haha jag är så van vid det nu så jag nästan inte märker att han gör det xD haha men det blev några sånna då han också fick sina bus ryck och ville fort ikapp Farin x'D Men när vi hade ridit en stund så kände vi att vi var klara x)
Och medans vi skrittade av så gick jag med lajban i den stora vattenpölen som fanns på ridbanan och han var på väg at rulla sig i den så då tänkte jag att vi kunde ta av utrustningen och släppa dom så dom kunde få busa xD Och dom blev helt Crazy och sprang och hoppade som jag vet inte vad ;D då tänkte jag bara *Undrar om vi har ridit er?* xD Hahah ja dom var hur pigga som helst xD Men sen så hade jag tagit med mig muffins som jag hade bakat så när vi var klara med hästarna och tagit in dom i boxen och gett dom maten gick vi och fika en stund med Sanna :)
Vi snackade om lite allt möjligt bla att jag ska ta hand om Rick & Kosmo på torsdag då Sanna & Caroline ska åka och kolla på en B & C-Ponny i Skara :) sen ska jag måla klart i Carolines stall :) Tänkte fråga Jimmie (Min storebror) om han hade lust och skulle vilja hjälpa mig men tror jag gör det själv xD Vill ha alla pengar för mig själv hahaha xD men som sagt jag behöver nya ridskor ev nya ridbyxor x) och sen ska jag skaffa ett par ridhandskar, Får jätte lätt skavsår när jag rider xo men iaf, Sen så när vi hade snackat en stund så kom Jessica och fikade lite med oss :) Vi satt och snacka lite igen och sen så kom Anna-Karin också :) Sen när vi fikat klart gick vi och tog ut Farin & Lajban :) Hahah vi eller jag blev besviken på dom två då dom alltid rullar sig annars när man släpper ut dom men det kunde dom inte göra då x) Så jag och Susanna diskuterade om man kunde takla omkull hästar men våran slutsats var att man inte kunde det haha x'D Sen gick vi in till Nikita & Marcus och det slutade med att jag stod och hängde på Nikita och Marcus använde mig som klipinne xD haha när vi hade varit där så fipplade vi med lite vatten och gick sedan och busade med Caspar ;D Det var väldigt kul xD och det tyckte Caspar med x3 sen gick vi och fotade lite annat och sen kom Jonas och hämtade oss x) när vi var hemma hos mig satt vi typ bara och snacka och lekte med Ensi xD haha sen kom hennes föräldrar och hämtade henne :) Kan säga att jag är förvånad att dom hittade hem till mig efter den dåliga vägbeskrivningen hahahah xD "Humm ja åkt till skräddarbacken och sen står det ett Ok släp på hennes tomt" XD men sen efter en liten stund smsade dom och frågade vad dom skulle sen och då så skrev vi, "ni ska upp på Pligg Eriks väg och sen till höger åt Lapp Anders väg och sen höger direkt igen" Hahahah x'D Roligaste under dagen:
Susanna: Vilken väg ska dom åka till?
Jag: Dom ska först till Pligg Eriks väg,
Susanna: Hur Stavas det?? ;O
Jag: P L I G G ERIK S VÄG x)
Susanna: Jaha, Sen då?
Jag: Sen ska dom Till Lapp Anders Väg men dom ska till Höger om Lapp Anders Väg & Sen höger Direkt igen.
Susanna: Hur Stavas Lapp Anders Väg
Jag: -.-'..... L A P P ANDERS V Ä G ? xD
Susanna: Jaha, 8D
Hahah det var sjukt kul x'D

Lite bilder från i lördags:





Sötaste Farin & Nikita :'D Det är dom bilderna jag fått nu kommer fler sen ;D

Söndag

Idag åkte jag till stallet vi 6 ? Och då skulle jag rida Lajban :) Så jag gick ut för att hämta Lajban och när jag kom in i hagen och ropade på Lajban gnäggade kom kom travande mot mig :'D Blev skit glad för i vanliga fall får man typ jaga han innan man får tag på han xS Eller ja inte jaga men man får gå efter han och han springer inte direkt iväg utan springer runt i en volt typ runt en och sen ut som han säger: Hahah du kommer aldrig få ta på mig! haha busiga ponny x) jag red ut på sannas körbana och gjorde lite olika saker sen gick jag in i paddocken och övade på bla mycket halter , svänga mycket med vikt , volter , ökning osv :) Btw Gick jätte bra med galopp fattningarna idag! :'D Förr gick det bara att fatta galopp från halt eller skritt men idag gick det jätte bra att fatta galopp från trav! :D Och när jag var klar och märkte att Sanna snart skulle åka började jag skritta av :) Sen gick jag in i stallet och fixade han klart och tog in han i boxen och sopade ihop efter mig. Då gick jag runt och tänkte mest, då blev jag så sjukt sugen på att tricks träna och sånt, Saknar det som ************* ;/ Så jag tog några godisar och gick in till Niki :) Så vi tränar på "Puss" nu :D Gick faktist väldigt bra för att vara första gången! :'D Så ska börja träna lite med Nh och Tricks träning med henne :D Kul kul ;D

Lajban som rullar sig efter en ridtur för någon vecka sedan x)


Hiss

Jag hissar Disco grimman från hööks: http://www.hooks.se/assets/contentpages/startpage/2011-07-11_h00_hk/2011-07-11_h00.aspx
Dom finns i blå:
Brun:
Och rosa:
Tycker dom är riktigt läckra!

Hiss!



Jag hissar Hov-Tjära från Ekol! :) Det är jätte bra och hovarna blir blanka och får inga sprickor! :) Och det är inte så jätte dyrt heller! ;D




Redigerad

Nu kommer en till reigerad bild:
Orginal:
Redigerad:
/MAJA

Stockholm

Imorgon åker jag, mamma, mormor & syrran till stockholm och blir borta till måndag kväll! Ska få denise att blogga minst 1 gång om dagen!
Om jag orkar ska jag fixa några inlägg som ploppar upp under dagarna men vi får se!

<3

The moment I met you
That moment I forgot about everything I've been through
Tell me how could that be, hey baby
Guess we both know 
I'll follow you wherever you go
(Text tagen ur: Vincent: The moment I met you)
<3<3<3<3<3

Regn

Idag har det regnat och åskat som bara den på förmiddagen. Så mamma, jag & syrran åkte till Pilen. Jag hämtade en liten blöt skakis efter en stund vågade pilen gå in. Mamma & jag gav han kornkross + mineraler & hö. Han fick även godis och sedan lugnade vi han genom att prata med han, torkan han med en handduk och klia honom. Efter en stund hade både han & vädret lugnat sig så då satte vi på han regn täcke och släppte sedan ut honom. Sen åkte vi till mormor. När vi åkte hem från mormor svängde vi förbi stallet och jag tog av han täcket!
Så det var min dag i stallet!
Mer redigerade bilder kommer upp senare!

Redigerad bild

Har redigerat en bild i mitt foto program! Det här är faktiskt den första som jag har redigerarat
Orginal:
Redigerad:
Foton: Alexandra Fogelberg

Överraskningen

Skulle ha berättat överraskningen ikväll men det blev ändrat så ni kommer få veta vad det är och varför det inte blev idag nästa vecka!

:(

Sorry för dålig uppdatering. Tog bussen till stan från stallet och där blev jag hämtad av mamma & pappa + syster sen köpte vi mat och åkte direkt till min farmor & farfar!
Därför uppdaterade jag inget mer igår!
Igår red jag på en gräsbana vilket uppskattades av en pigg pil!
Värmde upp i skritt och trav, sedan kortade jag upp läderna och tränade galopp. Pigg ? JA!xD
Efter det travade jag en bit sen skrittade jag av han!
Mer inlägg kommer ikväll!
(Gammal bild)

Hej hej!

Nu ska jag dra till stallet, kanske blir nått inlägg från mig senare för ikväll ska jag sova hos min farmor och farfar men får se om det blir nått. Annars bloggar jag imorgon

Resten av bilderna

Nu kommer dom sista bilderna:
Foton: Alexandra Fogelberg

Överraskning

Har en överraskning! Men kan tyvärr inte säga den nu utan kommer berätta när allt är fixat!
Åhh jippi!

Stallet

Idag blev det inge ridning  Utan kollade bara till han, spraya på flugspray och gav han morötter!
Kollade även på när en i stallet löshoppade sin unghäst!
Mer bilder från gårdagens dressyr träning kommer!

Bilder del 4

Bilder del 4:
Foton: Alexandra Fogelberg

Bilder del 3

Nu kommer bilder del 3:
Foton: Alexandra fogelberg

Bilder del 2

Nu kommer bilder del 2:
Foton: Alexandra Fogelberg


Dressyr

Idag blev det som sagt dressyr träning för Eva-Maria vilket gick suuuuuupeeeerbra!
Blev ingen film men massor av bilder!
Alla bilder är fotade av Alexandra fogelberg!
Ridpasset:
Började med att forma och ställa han i skritten i båda varven på en volt. När han kändes bra i skritten över gick vi till traven! Även där blev det att jobba med formen och reglera tempot. Det gick jättebra och i slutet blev han super härlig att rida och även fin!*tummen upp*
Blev ingen galopp under ridpasset, men tyckte inte heller att det behövdes eftersom han var så trevlig och fin!
Fick även låna Saras dressyr sadel!
Kommer göra fler inlägg med bilderna i för att det blev så många!
Måste till-lägga att vill inte ha nå kommenrarer om min blick, ben eller hand då jag vet att dom ser mich ut på vissa bilder. Vi brukar jobba med det men idag eftersom vi inte tränat på länge så blev det mest fokus på Dalpil!
Nu kommer första delen av bilderna:
Mer bilder kommer imorgon!

Plupp

Min lilla plupp innan ridpasset

Söndag + måndagens ridpass!

Söndag: Red jag ut med Sara en sväng på 30 min barbacka med hackamore, blev skritt och lite trav!
Måndag: Red jag ut en sväng på ca 20-30 min barbacka med hackamore idag också men idag blev det även en lite galopp!
Bjuder på en dålig mobilbild:
Måste bara till lägga att hans öga lyste grönt och mitt bästa bild pogram funkade inte så blev att göra ett öga i paint !xD
(Han står även och kliar rumpan mot boxväggen där av bilden!xD

Hemma

Nu är jag hemma! Och använder min dator!
Bilder och info om träningen kommer senare ikväll! Men kan visa med en smilisar hur träningen gick...

Hallå

Hejsan! Har sovit hos min mormor och morfar 2 nätter så därför jag inte har bloggat.
Lånar mormors bärbara dator idag för har inte haft tid tidigare. Förmodligen åker jag hem ikväll så då blir det massor av inlägg ikväll och imorgon.
Kommer skriva om t.ex mina ridpass, träningen för Eva-Maria som är ikväll, saker jag gjort och köpt!

Som jag nämnde ska jag träna för Eva-Maria ikväll vilket jag inte gjort på länge p.g.a skola, flytt av pilen m.m. Men ikväll blir det äntligen träning!

Alexandra min kompis kommer att fota oss och mamma filma! Bilderna kommer upp på bloggen och filmen "om den är bra" kommer jag ladda upp på youtube och sedan länka den här.

Ska få låna Saras dressyr sadel! Och om det schabrak jag tänkt ha passar som kommer det bli super snyggt, annars har jag ett i reserv som också är snyggt.

Aja nu ska jag gå och fick, så kommer det förmodligen upp mer inlägg ikväll!


(Gammal bild, dissa mina händer!)


Idag (Mån)

Hej! Idag behövde jag bara rida Niki :3 Så jag åkte till stallet på kvällen x) Kom till stallet ca 17,30 och då små pysslde jag lite och gick sedan ner och hämtade Nikita :P Hon stod långt ner och när jag gick in i hagen men hon gick upp när hon så att jag kom så vi möttes på halva vägen :P Sen gick vi in och som vanligt så tar jag av henne grimman och låter henne stå helt löst på gången :P Och satt sedan på radion och sjöng till musiken medans jag gjorde i ordning henne :) Sen hämtade jag hennes Hack och satt på det och gick sedan ner i ridhuset :) Jag ställde upp 4 st koner på en linje och hoppade sedan upp :) Vi skrittade runt ett tag och red lite slalom mellan konerna och sedan började vi trava och så varjerade vi mellan skritt och trav ett tag så testade jag att rida lite speciellt x) Jag satt i dansadel sits en stund men det gick inte så jätte bra x'D Sen så satt jag bakofram och det gick bättre :) Sedan stod vi stilla en stund och bara myste och skrittade sedan runt en stund och travade lite sen skrittade jag av efter att typ vi hade varit i ridhuset i ca 50 gick vi upp och jag tog av henne sin utrustning och pysslade med henne en stund och sjöng till radion igen x) Sen tog jag några bilder på henne med mobilen :) några kommer ^^ Sen tog jag ut henne i hagen och sen kom Caroline med sitt barnbarn Lukas :) Vi tog då in hästarna och gav dom mat, sen sopade vi osv :) I morgon ska jag och Caroline åka och handla saker som behövs :) Sen kommer jag iaf rida Lajaban och sen blir det väl kanske Farin och Nikita :) Och Niki kommer skos på Ons :D Så då kan vi börja rida ut och rida lite på ängen :3

Bilder från idag:





Bilder från i Fredags:



Fler bilder kommer :3 Och Susanna kommer på Lördag igen :DD


Mina "idoler"

Tänkte skriva mina "idoler" inom hästvärlden!
Dressyr:
Inom dressyren är Jan brink min idol!
Tycker han jobbar och hanterar sina hästar väldigt bra och han "som jag uppfattat" är en trevlig person i sig.
Har inte direkt så mycket att skriva om han men han är min idol i dressyren!
(Bild lånad av: svenska ridsportförbundet.se)
Hoppning:
Inom hoppning är Douglas Lindelöw!
Han är ung och ändå en toppen ryttare. Han rider bra och hanterar sina hästar bra. Tycker han verkar vara positiv och trevlig person i sig!
Har inte heller så mycket mer att skriva om han men han är min idol inom hoppning!

Bloggar jag följer

Tänkte nämna några av dom bloggar jag följer:
Så detta är några av dom bloggar jag följer!

Pilen i hagen...

Haha fick kort när pilen rullade sig igår, här kommer dom:

I'm back

Nu är jag hemma igen! Blev inget bloggande hos Denise för vi hade fullt upp med att kolla på film, äta godis & ostbågar och dricka läsk!
Men nu är jag hemma så då blir det bloggande igen!
Ska om ett tag sticka iväg till stallet men ska fixa några inlägg som kommer upp under dagen!

Stallet

Idag blev det en härlig uteritt med Sara! Vi red till ett fält och körde lite dressyr!
Det gick toppen! TVÅ galopp ombyten!  Sen blev det mest lite repetioner inför tisdagen!
Måste säga att förutom att min häst var "lite" överpigg så gick det väldigt bra!
Har inte så mycket mer att skriva men nu ska jag packa för ska sova över hos Denise så blir mer bloggande hos henne!
Aja nu ska jag gå men hörs sen eller vad man skriver!^^

Hiss

Måste hissa det här tränset! Tycker det är läckert med bred nosgrimma+att den är vitfodrad!

Bett

Tänkte ladda upp bilder på dom olika bett jag använder på pilen mest, och vad jag använder oftast dom till!
Tvådelat: använder jag när jag ska ta en lugn uteritt.
Eggbett: använder jag vid hoppning.
(har ett sånt fast i mässing)
Tränsbett: Brukar jag variera med mellan olika ridning.
Pelham: använder jag vid dressyr, uteritt och ibland vid hoppning.
Hackamore: använder jag då och då. Jag använder det när jag ska rida ut en lugn sväng, eller vid nått dressyr pass så jag varierar mellan med bett och utan bett.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Jag brukar variera bett mellan olika ridning!
Så det här är dom bett jag använder på pilen!

Tack!

Tack alla besökare! Det är så himla kul att ni läser våran blogg och fortsätter!
Lerbäckenbrudarna vill säga ett stort TACK till er som läser våran blogg!

Hiss!

Jag hissar dom här repgrimmorna! :) Dom är lite bekvämare och så är dom mycket snyggare än en vanlig repgrimma! :D Dock är dom inte justerbara så det är lite dåligt och så är dom dyra ;/
Vad tycker ni? :)
Har gjort en ny "namnbricka" till mig också :)

Hejsan hopp! ;D

Heeeeeeeeeeej! :D Har inte bloggat på några dagar igen, Förlåt! Men har inte ork att skriva inlägg varje dag x) Så då har vi tur att Maja kan lägga in flera inlägg ^^ Men ska berätta lite kort om dagarna då jag inte har bloggat ;)
Jag har ridit Farin och Lajban och haft kul och tränat en del :P Har hoppat och tränat mycket bommar med Lajban :P
I Onsdags red jag ut på Lajban med 2 st tjejer från Norge som var på besök och vile rida lite på semestern här i Sverige så dom hade Farin och Viktor ^^ Och jag hade då Lajban x) vi hade ridit en bit på den vanliga rundan som jag kallar den då jag alltid rider där nu tills jag får lära mig en ny väg xD Och då skulle vi trava upp för en grusbacke och Lajban trampade fel i en grop så han ställde sig på knä och slog i huvudet i vägen och jag flög över halsen på han xS Men det gick bra fick bara några skrubbsår och Lajban var helt okey så fi red vidare... :P
Lajban bild från förre veckan :P
Idag

Idag så vaknade jag först 11.00 och då så kollade jag på tv och städade sen lite och gick sedan in i duschen. Sen när jag var klar och hade klätt på mig så kom en familje vän till oss en stund som heter Malin :D Hon hade med sig sin son Max på 1 år och hennes mamma då dom skulle vidare upp i Sverige sen :) Vi fikade lite och sen så gjorde jag i ordning mig och sen skjussade mamma mig till stallet, När jag var framme så var redan Susanna där (Susanna är en kompis som kom för att fota mig x3) Vi gick då ner till stallet och hälsade lite på hästarna sen så tog jag ut Farin och började borsta han osv. Sen gick vi ner till ridhuset och jag skulle rida lite dressyr x) Det gick bra han är lite dryg då han gärna kollar på allt annat som är intressant x) Och sen i galoppen började han springa jätte fort och var jätte stark men ingen bockning idag iaf eller han försökte en gång men jag var på direkt så han slutade x) Sen så tog vi upp han osv och gick sedan ner med Nikita och vi satt på Voltegegjorden (Stavning?) och jag hoppade upp och satt där medan Caroline longera eller vad man ska kalla det xD Sen så tog vi av allt och Caroline gick upp till stallet igen och jag red runt helt löst på Niki ;D Hon är så mysig och snäll men envis och hon är en Bulldozer xD Hon gick till Susanna nästan hela tiden när vi gick mot henne och gick genom pallen osv xD Men det gick jätte bra ändå xD
Sen när vi var klara gick vi och skulle fota hästar i hagarna xD Först gick vi till Stefans hage där det står typ 2 unghästar 2-3 vuxna hästar och sen 2 små små föl :'D Och dom stod på avstånd och bara glodde på oss xD Och vi typ stod och vinka hoppade och visslade osv det var helt galet xD hahaha xD Sen sa vi bara att dom var Osociala och gick sedan till nästa hage x) Där gick det 3 st varmblod och dom var jätte sociala xD Dom kom direkt till staketet xD Sen när vi var klara där gick vi bort till sto flocken xD Det vill säga, Filli , Miss Lee , Fairytale , Cebula och Flissan ;D Då gick vi in och jag tog en burk godis och lockade dom till oss i stället för att vi skulle gå så långt x'D Då kom alla och fick godis sen blir dom ju så beroende och bara springer runt en alla ihopa xD Så jag stod där i mitten omringad av små hästar xD Sen så fick jag äntligen i väg dom och busade lite med dom ;D Och Susanna fick en del bra bilder sen gick vi upp mot stallet igen och snackade skit xD Och när vi var framme gick vi till den mindre sto flocken x) Till Tulipa , Marion och Fanta x) Och vi var där och snackade massa med dom osv xD sen gick vi upp till lilla Camus och Nova :P Och hon fotade dom lite x3 sen åkte hon hem och jag gick ner till stallet och hållde i en höpåse till Dante medan han blev skod :) Sen så små pysslade jag massa och åkte sedan hem xD
Det har varit sjukt kul ;'D Susanna är en helt underbar person som är skiiiiiiiit rolig att vara med! :'D Hon kommer även sen igen då det ska vara fint väder och Caroline har fått hem alla hästarna x)
Nu kommer en liten bildbomb från idag ;D
Nu fick ni några ;D Kommer fler sen x)

Blöt häst

Idag åkte mamma och jag till stallet. Vi hämtade in en blöt pil och medan jag gick och hämtade pilens flughuva i hingsthagen så höll mamma i honom. Nu var även denna flughuva sönder
Aja efter det tog vi in honom i stallet och medan jag torkade honom med en handduk gav mamma honom kornkross+mineraler+morötter sedan satt vi på honom regntäcke och släppte ut han!
Efter det kollade vi att pilen hade vatten "jag hade redan kollat åt hingstarna" och sen åkte vi förbi stonas hage och kollade så dom hade vatten sen åkte vi tillbaka till mormor!
Imorgon om det ej regnar supermycket ska jag ta en härlig uteritt annars blir det träning i rundcorallen!

Ursäkta

E.M + kvällen har varit fullproppad så glömde att slänga upp inlägget jag hade gjort i ordning *sorry*
Så slängde upp det nyss!
Mer om dagen i stallet och mer inlägg kommer senare!

Hiss

Hiss till dom här ridstövlarna! Vet ej hur dom är men dom är riktigt läckra!
Vad tycker ni ?

Regn

Usch det regnar...
Har varit och kollat när min syrra spelat match på dalecarlia och så har jag ätit en härlig omelett!
Ska snart iväg till stallet. Är även hästvakt från idag och kommer vara det i 1-2 veckor!
Så idag blir det inge rida heller utan ska ta in pilen, borsta honom, ge kraft, kolla till dom 2 hästarna jag är hästvakt åt och sedan fylla på vatten till alla om det behövs!
Ska fixa några inlägg nu som kommer upp under dagen medan jag är borta

Ny katalog

Nu har hööks höst/vinter 2011 katalog kommit ut!
www.hooks.se

Inge stall

Idag blir det inge stall för min del, så Sara är snäll och kollar till Pilen. Har inte tid idag helt enkelt.
Min lilla syster spelar i dalecarlia och hon hade en match i morse och en nu på e.m sen ska vi direkt därifrån till romme där min borsa ska hoppa tandemhopp!
Så vet inte riktigt vad jag ska skriva om men det kommer väl upp nåt senare ikväll!

Mer porträtt bilder

Nu kommer 3 till hag/porträtt bilder:

Vill ha!

Nu kommer lite bilder på saker som jag vill ha!
Det här schabraket:
Matchande luva:
Och det här dressyr schabraket:

Blev fel

Många måste nog tycka att jag är ganska dum... Det tycker jag!
När jag hissade Schockemöhle schabrak så tog jag fel schabrak! Märkte det nu, läste inte på märkena och tänkte på annat.
Så ni behöver inte tro att jag inte vet hur ett Schockemöhle schabrak ser ut, för råkade bara ta fel bild!
Det var naturligtvis det här schabraket jag skulle hissa:
Inte det här:
(Även fast det också är snyggt men inte den här gången...)
Så ursäkta mig!

Svar på fråga...

Tänkte svara på en fråga som kommit in:
Hur rider du med halsring?
Svar: Jadu, när jag ska styra så använder jag mest vikten men hälper även till med halsringen lite eftersom det här var första gången. När jag ska stanna lutar jag mig lite bakåt och använder rösten. Tar även lite hjälp av halsringen då också om det skulle behövas!
Hoppas du blev nöjd över svaret (:

Uteritt

Idag blev det en härlig uteritt på en härlig häst!
Min morfar fyller år idag så det blev att rida hem till mormor och morfar. Min morbror + hans tjej + mina 2 kusiner var också där, och ja såklart min familj.
Jag red till dom och så stannade vi där en stund och fikade TÅRTA MUMS!
Sen red jag på en äng bedvid deras hus och innan det hade jag lite ponny ridning för min lilla syster och min ena kusin.
Efter det så red vi tillbaka till stallet!
En härlig uteritt efter ett hårt hopp pass igår = tummen upp!
Har inte så mycket mer att säga men mer inlägg kommer upp under kvällen!

Porträtt bilder

Några gamla vinter porträtt bilder! Älskar dom!

Dagens pass

Idag blev det hoppning! Sara var med & hjälpte mig med tips m.m. Hon hade jättebra övningar! Tack Sara!
Orkar inte skriva så mycket detaljerat om ridpasset utan det gick väldigt bra! Förutom att det blev lite missförstånd mellan han och mig i mitten av ridpasset men det löste sig ganska snabbt.
Han var redan fin från början och redan då visste jag att det kommer gå bra!
Slutade med att vi hoppade ca 1,10 på ett hinder! Super nöjd över min polle!
Blev inga bilder men Sara filmade så funderar på att ladda upp den på youtube eller facebook men det är inget bestämt!
Har inte så mycket mer att skriva förutom att min häst är bäst!<3<3<3
Gammal hoppbild:

Dagens outfit

Det här är Pilens outfit idag! Det är egentligen hans tävlings outfit men fick sån lust att hoppa i det och då blev det så!
(Det kanske ser ut som pannbandet ser förtrångt ut men det är det inte, det är bara luggen under huvan som gör att det ser ut sådär)
Ridpasset kommer sen!

Tja

Internet funkar
Är skit nöjd med min polle idag! Info om hoppningen kommer senare ikväll!

Sorry

Sorry för ganska dålig uppdatering igår men var borta från ca 11.00-23.40 så blev bara bågra tidsinställda inlägg!
Idag har jag varit borta framtills nu. Men vid 2 tiden ska jag iväg till stallet och hoppa om vädret tillåter det så det blir tyvärr bara detta inlägg nu.
Men mer inlägg kommer ikväll om internet funkar!*det åskar*
Aja får väl se sen!
Gammal dressyrbild "vet inte vad jag gör med händerna men jaja"

Galoppbild

Här kommer en bild från när jag red i hlsring fast efter att ha tagit en galopp med bara halsring så satte jag på han repgrimman och tog lite mer galopp, här får ni en bild
(Ser stor/lång ut men det är jag inte, blev nått konstigt med vinkeln)

Hiss

Jag hissar...
Schockemöhle schabrak! Dom är otroligt snygga!
Bild från Chevalridsport.se!

Mer bilder omgång 3

Nu kommer ännu fler bilder från ridpasset igår:

Mer bilder omgång 2

Nu kommer ännu mer bilder från ridpasset igår:

Mitt ben blev cp på bilden ovanför men pilen var så söt !^^

Mer bilder omgång 1

Nu kommer mer bilder från gårdagens dressyrpass:

Underbar!

Sorry för dålig uppdatering men åkte till stallet runt 2, sedan hem och åt vid kvart över 7 och efter det följde jag med Denise hem!
Men nu om stallet.
Pilen var helt underbar att rida idag "söndag"! Han var mjuk och fin i skritt och traven! Och även härlig i galoppen
Skrittade ut en sväng först, sedan red jag på en gräs körväg och dar travade jag och tränade på böjning och ställning vilket gick super!
Efter ett var på gräs körvägen i trav "den är stor" så red vi till en grusväg som låg bredvid. Där körde vi galopp 2-3 ggr upp för en liten grus backe, sedan gjorde jag halt, hoppade av och sedan tog jag av sadeln. Körde även lite galopp barbacka upp för grus vägen och avslutade sedan med trav! Efter det gjorde jag halt, hoppade av och satte på han sadeln sedan var det Denise tur men det får Denise berätta om
Bjuder på en av dagens favorit bilder, mer kommer upp imorgon

Lite kul idag ;)

Idag hade jag och Maja jätte kul x'D Vi har gjort en liten serie med bilder från idag x'D Det handlar om mig (D) och Dalpil :P Här ska ni få se ;)
En dag när Denise & Dalpil myste i hagen....
-Vi har det mysig vi, Eller hur Dalpil?
-Öhhh nej, Hej då..
-Men Pilen? Kom tillbaka.. *Snyftar*
-Jag vill inte vara med dig! låt mig vara!
-Snälla Pilen! Jag ber dig, Stanna med mig!
*Suck*
-Okej, Jag stannar...
-Tack Pobi. <3
Hahahah där var våran lilla serie x'D Jag är jävligt mich och jag bjuder mycket på mig själv nu! //Denise xD
Men det här tyckte vi var kul iaf, Vad tyckte ni om den? :D Ska vi göra fler? :D

Blogg torka...

Usch! Jag har blogg torka, kommer inte på nåt att blogga/skriva om. Ska till stallet med Denise om en stund, så när vi kommer hem blir det förhoppningsvis bilder
Bet regnar, bläää!
Hoppas det går över tills jag ska rida!
Aja, nu ska jag se klart på filmen jag håller på att kolla på sedan åka till stallet
Ha det bra så länge!

Hiss

Jag:
Det här schabraket med matchande luva från Chevalridsport.se !

Heeej! :D

Hej! :) Idag åkte jag till stallet vid 5, Mamma skjussade mig med motorcykeln (Hon har hämtat mig med den några ggr :P) Men iaf när vi var framme red Sara Viktor (Sara hjälper till och rida igång dom 2 stora hästarna då jag inte hinner med 5 st nästan varje dag :P 3 om dagen hade det blivit :P) Men ja och sen hade Anna-Karin ringt mig innan vi åkte och frågade om det fanns någon häst som hon kunde skritta ut på med Sara och Viktor så jag sa att hon kunde skritta ut på min lilla Farin :P
Och när vi var nere vid stallet så hoppade Anna-Karin upp på Farin så red dom iväg :) Vi gick in i stallet och jag berättade om hästarna kort när vi gick förbi boxarna sen gick vi ner till hagen och kollade på dom lite :) Sen så skulle jag ta med Lajban upp men då hade han ju haft av grimman igen -.-' så jag gick ner och letade efter grimman och jag visste att den skulle ligga långt nere, men medan jag letade så stod mamma vid grinden och Nikita kom upp och ville ha godis så mamma stod och kela med henne, Och jag hittade Lajbans grimma långt nere nästan vid staketet längst ner, Men när vi gick upp så tog jag med Lajban direkt in, Jag började borsta han medan mamma serverade färsk klöver till han xD
Men sen när jag borstat klart kom jag på att Sara har Lajbans sadel till Viktor då han inte har en egen sadel än :P Så vi stod och gosade tills dom kom tillbaka :P När dom kom så tog dom först av sadlarna vid spolspiltan innan dom fortsatte och Anna-Karin La undan sadeln åt sidan och då kom Farin fram till mig :'D Gulle hästen <3 Men sen tog dom ut hästarna till hagen och jag tog sadeln och bytte schabrak och drog på han sin sadel och träns, Lajban har fått ett nytt träns med nosgrimma nu :) Men vi gick ut till paddocken och Ann-Catrin var där inne med Caspar, Mamma stod och kollade på och jag värmde upp och började lite men Lajban är otroligt envis och lat fast han orkar -.-
Men då kom Miradel och hjälpte mig (Miradel är en ny medryttare åt Sanna som är jätte snäll och duktig) Men hon hjälpte med med sitsen så den blev bättre och lite små saker och hur jag skulle få Lajban att lyssna på mig bättre m.m. Men sen islutet när hon gick bort och ställde sig vid staketet med mamma , Ann-Catrin och Anna-Karin + så hade Sanna kommit, och kollade på när jag fick göra det själv utan att hon skulle säga något och det gick super bra! :D Han gick också i form + på tygeln :D Han var jätte fin :'D Och alla blev så glada och Miradel tyckte att jag skulle få en glass ;D Men så gick hon och mamma ner till Nikita och skulle kolla hennes hovar medan jag skrittade en liten omväg runt gården innan jag gick in, men då red jag ner mot hagen där dom var och då stod det några jätte läskiga spånbalar vid stallväggen och Lajban nästan dog och sprang åt sidan ner i diket och de var nära att jag åkte av men som tur var för 100 gången så satt jag kvar x'D sen hoppade jag av vid hagen och tog med Nikita in så Mamma borstade henne medan jag fixade Lajban och tog ut han :P Och Nikita ser så jävla söt ut där hon står på gången helt lös utan grimma och bara kollar på alla och tigger godis x'D
Men sen så drog jag på henne sitt Hack och gick ner till ridhuset ock skrittade och travade en stund :D Hon är så duktig min Pärla :'D Igår blev det 2 st galoppsteg :D I morgon ska jag med Maja till Dalpil :P Och sen blir det Lerbäcken på måndag :P Ska rida Farin och Nikita då :P igentligen ska jag rida Lajban då med men det kommer jag inte orka och så ska jag rida Farin varannan dag och Lajban varannan dag x'D
Men det var dagen hoppas ni orkar läsa x'D
Maja och Lajban :P

Besöks rekord!

Igår hade vi besöks rekord, men idag har vi ytterligare ett nytt besöks rekord!
Är så himla kul att logga in på blogg.se och se att det verkligen är många som läser våran blogg!
TACK ÄNNU EN GÅNG!

Provred

Äh, har inget speciellt att blogga om så tänkte slänga upp en gammal bild från när jag var och provred pilen. Denna bild togs efter jag hade ridit!

Mer porträtt bilder

Nu kommer lite mer fina porträtt bilder:
Mer porträtt bilder kommer senare

Vila

Idag har jag varit ute och ätit lunch med min mamma, pappa, farmor och farfar. Väldigt trevligt!
Åt kycklingsallad och den var jättegod!
Efter vi hade ätit åkte vi till pilen så farmor och farfar fick hälsa på honom. Så han fick vila idag!
Men imorgon hänger Denise med till stallet så då blir det nya ridbilder! HÄRLIGT!
Har inte så mycket mer att skriva just nu, men mer inlägg kommer under kvällen!
Bild från när jag red pilen i halsring

Tack ännu en gång!

Tack alla läsare ännu en gång! Det är så kul att ni vill läsa våran blogg!
TACK!!

Lajban

Nu kommer lite bilder på mig och lajban från båda passen

God natt...

God natt, nu ska jag gå och sova! Kommer för det mesta vara borta imorgon men har fixat inlägg som kommer upp under dagen imorgon!
GOD NATT!
Tycker bilden passar in, ser ut som han sover fast han blinkar !xD

Rundcorall

Nu kommer en del bilder från träningen i rundcorallen igår:
Visst är han söt ?

Love you!

Älskar dig Dalpil!!<3<3<3<3

Heej! :)

Hej! idag red jag Farin och Nikita :D Jag och Farin red Dressyr och det gick superbra! :D Han gick skit fint och han orkade med galoppen men han bockade en gång x'D Men jag satt kvar :P Han var lite stark och ville springa fort i galoppen men det gick ändå bra :PJag och Nikita RRed i 35 min och jag tog fram två cavaletti hinder på lägsta så det skulle bl lite roligare att röra på sig :P Hon var jätte duktig och det blev 2 galopp steg också x'D Men hon är så duktig men envis min lilla pärla :'D I morgon ska hon och jag göra samma och jag och Lajban ska köra lite bommar och hoppning igen :P

Rubrik

Kom inte på nån rubrik xD
Köpte ju en ny flughuva igår, idag när jag kom till hagen hittade jag den såhär...

Stallet

Åkte till stallet vid 4:a tiden idag. Blev mest att mysa med lilla pluppis! Men blev även träning i rundcorallen vilket gick super! Men orkar däremot inte skriva nått detaljerat om träningen, men bilder kommer senare
Här får ni 2 smakprov:


Tävlingsmapp

Tänkte visa hur min tävlingsmapp som jag köpte igår ser ut:

Porträtt bilder

Har massor med snygga hag/porträtt bilder på pilen så ni får några nu. Alla som kommer nu är fotade av Denise!
Mer kommer sen!

Nya "Namnbrickor"

Nu har jag gjort nya Namnbrickor till oss :D Vi tänkte att det var dax att byta x)
Här Är Majas:
Här Är Min:
Och Här Är Våran:
Hoppas ni tyckte dom var fina! :3 Jag blev iaf nöjd med dom för tillfället x'D

Trött...

Idag är jag trött så orkar inte lägga upp nå bilder på det jag köpte igår men kan i alla fall berätta vad jag köpte.
Var ju som sakt på aubiose igår, jag köpte: hovplast, flughuva m öron och en tävlingsmapp.
Var kanske inte så roliga grejer men det behövdes!
Mer inlägg kommer under dagen så håll ut.
Har även några överraskningar pågång men kan bara lova att 1 är bestämd än så länge och den kommer avslöjas under dagen

Galopp

Idag har jag galopperat fort !! Och kul var det!
Jag red ut med Sara och vi red till romme travet. Jag värmde upp pilen i skritt och trav på vägen dit, blev även lite galopp. Det finns en kör väg precis brevid motorvägen och det blir mycket roligare när bilar kommer för då tävlar man mot dom!
Kan berätta att jag nog aldrig galopperat så fort på pilen förut. GUD VAD KUL DET VAR!!
Galopperade några gång fram och tillbaka sedan travade jag av pilen och sen skrittade jag hem.
Bjuder på en bild när jag galopperar på pilen från hösten 2010:
Foto: Matilda Forsstedt

Tack!

Tack alla besökare!! Det betyder mycket för oss att ni besöker våran blogg och vi tycker det är jätte roligt med så många läsare!
Tack än en gång!

Grönt kort

Jag klarade grönt kort provet idag! Så nu kan jag börja leta tävlingar på allvar!
Jag är så himla himla glad!!
Jabbadabbadooo!!

Hej hej!

Har inte gjort så mycket mer på pilen sedan jag kom hem så blir inge mer "tillbaka blickar". Gud vad kul dagens ridning har varit och ja dagen kunde inte bli så mycket bättre än vad den blev. Mer inlägg kommer senare ikväll!
ÄR SÅ GLAD!!!!

Heeeej! :D

Hejsan!:) Det var ett tag sen jag bloggade men min data är söder så orkar inte skriva inlägg på mammas mini data men nu har Maja tvingat mig att göra det xD Tänkte berätta om Fender sen men nu berättar jag om något kul som nyss hände mig :D Ridskolan flyttade ju från stallet i Lerbäcken och nu har en kvinna som heter Carolin tagit dit sina hästar, Och hon behövde stallhjälp och då tipsade Sanna henne om mig så nu är jag där och pysslar! :D Skit kul!:D Alla hästar är så snälla och Carolin är jätte snäll :D Jag har blivit förste stallskötare :3 Carolin har hyrt ut 5 st hästar nu under sommaren som kommer tillbaka i mitten av Augusti :) Men det finns 6 st hästardär nu :) Jag har 2 favoriter som jag tar hand dom mest som jag kommer skriva lite om sen.
Men jag hjälper henne att rida igång hästar och borstar och all annan hjälp av stallet. :) Maja har fått följa med mig och rida med mig lite :)
Men nu berättar jag om hästarna som finns där nu :)
Störst först ;) (Berättar om dom som är där nu :P)
Namn: Victory
Kallas: Viktor
Kön: Valack
Ålder: 15 år
Ras: Sv Halvblod
Höjd: ca 1,65 cm (Vi ska mäta i helgen :P)
Färg: Fux med ljus man och svans.
Tecken: Tre vita strumpor och en bred bläs. (Han är en riktig snygging :3)
Viktor är en jätte trevlig och snäll häst, Han har stått i 1 ½ år innan hon fick han (Han är ganska ny) men han kan nog ridas av alla sen, Viktor är som en stor hund och hade han valt hade han nog velat vara en hund :P
Han är min favorit av dom stora :3
Mer info kommer och bilder.
(Bättre bild kommer ;))
Namn: Dante (Tror han hette något längre namn ^^)
Kallas: Dante
Kön: Valack
Ålder: 10-11 år
Ras: Eng Fullblod
Höjd: Ca 1,62 cm (Ska mätas i helgen:))
Färg: Brun
Tecken: Tre vita strumpor och en strimbläs.
Dante är lite speciell och tycker inte om stress och man måste ta det lugnt med han
Han är en riktigt go häst som inte har nerverna på utsidan. Dante har lite ont i fötterna nu
men när han blir värkad så blir det bättre, Han förra ägare hade inte tid med han så därför har han fula fötter.
Fler bilder och mer info kommer :3
(Bättre bild kommer;))
Namn: Farin
Kallas: Farinen m.m
Kön: Valack
Ålder: 10-11 år
Ras: New Forest
Höjd: ca 1,48 cm (Ska mätas i helgen:))
Färg: Brun
Tecken: Fyra strumor och en bläs
Farin är en busig men väldigt vacker ponny. Han är väldigt stark men behöver bygga
på sig lite mer muskler, Första galoppen leder oftast men några bockningar men han är
inte dum, Farin är en speciell men fin ponny, Han är jätte lätt att sitta ner på i traven
och han tycker det är kul att jobba, Farin är en F.d Hopphäst, Men han var nog för seg eller
något sånt och så har han fått fång en gång, Farin är min älskling och är en av dom jag rider
och tar hand om mest och har mer som min egen :')
Mer info kommer  + bilder :3
(Jag och finaste Farinen :'3 Mer bilder kommer ;))
Namn: Nikita
Kallas: Niki m.m
Kön: Sto
Ålder: 10-13 år
Ras: Tinker
Höjd: ca 1,45 cm (Ska mätas i helgen :))
Färg: Svart/Brun/Vit skäck :)
Tecken: fyra vita strumpor , snopp och stjärn :)
Nikita är en otroligt snäll häst, Hon är helt orädd och helt coollugn. Hon är tjock
och lat men hon har även ont i fötterna. Niki har haft fång 2 ggr och får gå i en hage
med mindre gräs. Ska man rida henne måste man orka hålla igång hennne då hon är
lat och envis. Nikita är min andra älsklig och jag rider igång henne, Hon och Farin är dom
som jag tar hand om och har som mina, När man rider barbacka känns det som man sitter i fotölj.
Man sitter lätt kvar på henne i traven och hon är väldigt mysig att rida, Man kan rida helt löst på henne
det ända man behöver är starka ben som orkar hålla igång henne och ett ridspö då hon är lite skänkeldöd
så man får hjälpa med det, Hon lyssnar bra och man skulle kunna lämna henne på en plats i stallet och
låta henne stå där själv eller i paddocken, hon skulle inte gå iväg.Mer info och bilder kommer om
min duktiga pärla.
(Jag och mysiga Niki :'3)
Namn: Lajban
Kallas: Laban m.m
Kön: Valack
Ålder: 7-8 år
Ras: Haflingerkorsning.
Höjd: ca 1,42 cm (Han ska mätas i helgen :))
Färg: Flax Fux
Tecken: Stjärn och Snopp
Lajban är en rolig och lat ponny, Han gör som han vill när små tjejer/killar rider
han, Lajban gillar inte att vara själv och träna på banan, då pratar han väldigt mycket.
Lajban Har stått på Svärdsjö ridklubb. Lajban får man jobba mycket om han ska hålla igång galoppen och inte sakta av, Maja har mest ridit han med mig.
Mer info och bilder kommer på Lajban :)
(Bild på Maja och Lajban :))
Namn: Marcus
Kallas: Marcus
Kön: Valack
Ålder: 19 år
Ras: Shetlands ponny
Höjd: ca 1,05 cm (Ska mätas i helgen :))
Färg: Svart
Tecken: Inget
Marcus är en jätte snäll och stor shettis, Han är på sina bästa år och han är jätte
lugn och helt orädd, Han traskar snällt runt med ryttaren på ryggen. Han tycker
det är jätte kul att någon tar hand om han, Men står man och fotar han eller går
i väg lite krafsar han direkt med hoven och vill att man ska pyssla med han.
Mer info och bilder kommer på lille Marcus :3
(Lånade bilden av Linnea Lundin ^^ Hoppas det gick bra x))
Mer info om det här kommer :) Kommentera om det är något du/ni vill veta ;D

Aubiose :D

Imorgon blir det att åka till Aubiose med Sara. Ska införskaffa mig: nya benskydd, hovplast, ridstrumpor, ridhandskar m.m. Bilder på det jag köpt kommer imorgon kväll!

Hoppning

Idag har det blivit en stressig dag men orkar inte berätta allt. Men var i alla fall på grönt kort kurs idag oxå. Oh pirrigt, prov imorgon men hoppas på det bästa!
I alla fall så var hovis här idag och skodde Pilen, så nu har han nya skor. Stod och gav godis när hon skulle "hammra" i bakskorna och det gick superbra!
Senare på em-kvällen så hoppade jag. Blev att hoppa ett räcke + en oxer på 70 cm. Har inte hoppat på 3 veckor så blev bara träning på låga hinder idag. Men hela ridpasset gick super, både uppvärmningen, hoppningen och avskrittningen. Haha Pilen fick även se hur hans älskade hösilage balar blev till.
Aja har inte så mkt mer att skriva, mer inlägg kommer ikväll och imorgon.

Pilens ridning sedan jag kom hem fram till nu del 2

I fredags 1/7 blev det lite anorlunda ridning på pilen. Red nämligen han bara i halsring och måste säga att det gick skitbra för att vara första gången! Blev i skritt, trav och även lite galopp. Satte sedan på han grimman och ett grimskaft och galopperade lite till. Det var verkligen superkul och det måste göras om!
Såklart var denise med och fotade så bjuder på 1 bild nu, resten kommer sen:

Måndag och tisdag denna vecka.

Igår fick pilen vila och idag longerade/släppte jag han i paddocken så blev inget speciellt med han under måndag och tisdag.
Däremot hängde jag med Denise till Lerbäcken "Denise kommer berätta senare" och där fick jag rida både idag och igår på en ponny.
Lite info om ponnyn:
Namn: Lajban
Ålder: 7 år
Ras: Haflinger korsning
Kategori: Liten D-ponny
Han var i alla fall rolig att rida. Lite omväxling mot pilen.
Måste säga att pilen och lajban är raka motsatsen till varandra. Pilen är pigg och lajban är seg.
Aja ska skriva om passet i alla fall.
Måndag:
Idag blev det mest att lära känna varandra. Värmde först upp iskritt med att lägga lite volter lite skänkelvikningar med mera. Sedan gick det över till trav, där blev det volter, serpentiner och lite snett igenom med mera. Han var ganska seg och lite hård i munnen men blev bättre och bättre för varje minut. Sedan gick vi över till galopp, där blev det korta galopp sträckor på rakt spår eller på nån volt eller så p.g.a att han inte orkar mer.
Sean blev det mer trav jobb och sedan skrittade jag av han på långa tyglar.
Tisdag:
Idag blev det ungfär samma övningar fast lite lugnare p.g.a att han var trött. Varierade mellan skritt, trav och galopp. Han var segare idag men inget han elr jag kan rå för. Efter ridpasset skrittade vi ut en lite sväng som avslutning.
Kan bjuda på en bild från igår på mig och lajban, några till kan ni få imorgon.

Grönt kort

Idag, imorgon "onsdag" och på torsdag går jag på grönt kort kurs så ni vet. Om ni undrar vrf det är dålig uppdatering så är det svaret. + så kommer hovslagaren imogon så dagen blir fullspäckad. Ska även hoppa imorgon, första gången på 3 veckor, KUL!!
Men mer inlägg kommer under morgon dag och kanske under kvällen/natten.

Pilens ridning sedan jag kom hem fram till nu del 1

I torsdags 30/6 blev det att släppa pilen i rundcorallen och träna löst med honom. Det gick superbra. Han har blivit så lyhörd!
Vi tränade först i skritt att han skulle komma till mig när jag sträkte fram handen, det gick super. Sedan skulle han byta håll när jag kom snett emot han. Även det gick super. Vi fortsatte så i traven och sedan över gick vi till galopp, och i galoppen fick han mest springa runt och göra som han ville.
En bra start efter semestern i spanien.
Nu kommer lite bilder:
Mer inlägg och bilder kommer senare iväll och under morgon dagen!

Semester

Hej hej, nu är jag tillbaka igen. Har varit på semester i spanien för nån vecka sen och har inte haft nån lust när jag kom hem, förens nu.
Pilen har tappat 2 bak skor så har inte ridit så mkt. Han tappade sin tredje idag. Men imorgon kommer hovslagaren.
Kommer skriva lite inlägg senare om mina ridpass den senaste veckan, vad som har hänt, grejer jag fått och lite annat, så håll utkik!

RSS 2.0